Cookie- og Privatlivspolitik

Min sommer i Provence

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har i de fleste scener en positiv stemning og er fortalt i et roligt tempo. Den indeholder dog enkelte lettere dramatiske scener med trusler, overfald og slåskampe. Desuden indgår der en scene, hvor hovedpersonerne bliver skræmt og forfulgt af en stor truende ugle og en scene, hvor hovedpersonerne kæmper mod en stor aggressiv slange. Da scenerne er af kortere varighed og ingen personer kommer til skade, og da scenerne hurtigt afløses af scener med et mere positiv og roligt indhold, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
14.07.2022
| |
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Le temps des secrets
|

Den franske film 'Min sommer i Provence' handler om den 10-årige Marcel Pagnol, der tager med sin familie op til deres sommerbolig i Provence. Han glæder sig til at udforske den smukke, vilde natur med sin bedste ven, bondedrengen Lili.

Det begynder som en sommer, fyldt med barndommens uskyldige eventyr, men da de møder den smukke aristokratiske pige, Isabelle, udvikler det sig uventet til spirende kærlighed, hemmeligheder og løgne for både børnene og de voksne… for der er slanger i paradis.

Filmen er baseret på den franske forfatter Marcel Pagnols barndomserindringer 'De søde hemmeligheder'. Hans historier er tidligere filmatiseret i de populære Kilden i Provence og Manon og kilden.

I instruktørstolen sidder Christophe Barratier, som tidligere har stået bag film som bl.a. Koret.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
4.2
3.6

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Min sommer i Provence' foregår for mere end 100 år siden og er drønende nostalgisk, men er alligevel genkendelig i sin fine skildring af overgangen fra barn til voksenliv." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "'Min sommer i Provence' er denne sommers helt rigtige feriefilm. Den sætter spot på, hvorfor sommerferie bare er den bedste tid på året. Og det er jo skønt at blive mindet om. Særligt i ferietiden." (Michael Solgaard)

 • Filmmagasinet Ekko

  "[...] filmen [er] rent guf for den frankofile biografgænger, der aldrig får nok af sydfransk bondeliv med iskold rosévin og syngende cikader. Det er en velspillet fortælling med rustik folklore og sympatisk forsoning mellem klasser og stænder, hvor små menneskeskæbner står under den strålende sommersol, som nu og da kan gå ned over en stor sorg." (Bo Tao Michaëlis)

 • Information

  "Mødet med forelskelsen, løgnen og voksenverdenens hemmeligheder er i centrum i Christophe Barratiers traditionsbårne Marcel Pagnol-filmatisering 'Min sommer i Provence'." (Eva Novrup Redvall)

 • Jyllands-Posten

  "'Min sommer i Provence' emmer af fransk sommerstemning, men hvad den egentlig har på hjerte, står hen i det uvisse." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "En biograftur til et Provence fra før masseturismens tid kan altid lokke, og er Pagnols fortælling om hemmelighedernes tid blevet en ganske harmløs, lille affære, ja, så har den slags også sin berettigelse som sommerfornøjelse til let fordøjelse." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Viktor

Mega god

Randiuser/746460

Franske filmmagere har fortsat noget at byde på. Denne velspillede, fine og til tider rørende film kunne være lavet i 1990, men vil også kunne ses i 2050. Det er uskyldens syndefald skildret med varme og hjertelighed. Alle forventninger blev overgået. En af årets bedste filmoplevelser.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.