Cookie- og Privatlivspolitik

Elvis

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en energifyldt og konfliktpræget grundstemning. Den indeholder en række dramatiske scener hvor karakterer eksempelvis ses triste, indgår i skænderier og har stærke følelsesudbrud. Filmen skildrer en mand under et stigende psykologisk pres og i sekvenser ses denne påvirket grundet et pillemisbrug Da filmen imidlertid rummer længere passager med positive og livsbekræftende scener, og fordi de mest dramatiske scener er kortvarige og ikke udpenslet fremstillet, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Den får derfor en 11års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
23.06.2022
| |
2 timer 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Elvis
|
Versioner: se alle
2D, 2D Helaften Senior, Babybio
|
Billetter

Det biografiske drama 'Elvis' handler om musikeren Elvis Presley og hans forhold til manageren, Oberst Tom Parker.

Historien dykker ned i den komplekse dynamik mellem Presley og Parker, der strækker sig over 20 år - fra Presleys’ fremgang til berømmelse, til hans stjernestatus.

Centralt for den rejse er en af de mest betydningsfulde og indflydelsesrige personer i Elvis' liv, Priscilla Presley.

I rollen som Elvis ses Austin Butler, som tidligere har spillet Tex Watson i Tarantinos Once Upon a Time... in Hollywood. Overfor ham står Oscar-vinderen Tom Hanks, som er sminket til ukendelighed i rollen som Tom Parker.

'Elvis' er instrueret af Baz Luhrmann, der især er kendt for sine ekstravagante, romantiske dramaer heriblandt Moulin Rouge!, Den store Gatsby og Romeo + Juliet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (267 votes)
5.2
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Baz Luhrmanns længe ventede film om rockkongen 'Elvis' er lige så overdreven og kunstig som similisten – og det er helt fantastisk. Glem alt om den traditionelle biopic og lad dig hive med i en historie, der får dig til at finde alle de gamle plader frem." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Børsen

  "Austin Butler er fantastisk og stråler som Elvis: Han ligner ham, bevæger sig som ham – inklusiv de farlige vrik – og giver ham både den glamour og den aura af tragedie, som Elvis bærer med sig – også i eftertiden." (Michael Solgaard)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Det er en ret kendt historie, som Baz Luhrmann har valgt at fortælle, og 'Moulin Rouge'-instruktørens ekvilibristiske stil overlader det til hovedrollerne at få os grebet. Austin Butler gør et hæderligt forsøg, men han er på en virkelig svær opgave, når publikum sidder med 50 års Elvis-imitatorer i bagagen." (Nikolaj Nørlund)

 • Information

  "Den store musikfilmfortæller Baz Luhrmann har med 'Elvis' lavet en flyvsk biografisk, popfilosofisk, snedigt sammenskruet film med en upålidelig fortæller. Den er overvældende, medrivende, overspillet og for lang." (Ralf Christensen)

 • Politiken

  "'Elvis' er en kulørt og underholdende biopic, der faktisk er mindre opera-overgearet, end man alt efter smag kunne have frygtet eller håbet på fra Baz Luhrmans hånd. Tom Hanks er et overraskende valg som skurk, men viser sig effektfuld i rollen som den karnevalsklamme "oberst"..." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Med Baz Luhrmanns flair for storslåede kulisser præsenteres historien om Elvis Presleys karriere og forhold til manageren Tom Parker med den respekt, portrættet fortjener – godt hjulpet af Austin Butler og Tom Hanks’ overbevisende præstationer." (Martin Gronemann)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Som ventet af en Baz Lurhmann film så er der fuld skrue på musikken, farverne og de filmiske virkemidler. Man bliver måske ikke særlig meget klogere på personen Elvis, og man skal ikke forvente at få det store forkromede overblik over hans karriere. Det handler primært om forholdet til manageren Oberst Parker. Og så ikke mindst Elvis som den fantastiske scenekunster, som han var.

Filmen er groft sagt delt ind i to dele: "De forbudte trin" i starten af hans karriere. Og "Viva Las Vegas" fra slutningen af 60'erne og frem. Der er ikke super meget kød på fortællingen, som føles lidt gentagende. Men underholdningen er i top, og de 2 timer og 40 minutter flyver afsted.

Ida

Jeg føler næsten det var i går han levede <3

richard

You know the ending so this was, at times, painful viewing. The music, colour and photography are impressive as well as the acting. Apparently Col Parker was well liked and was invited to arrangements at Graceland after Elvis`s demise. Tom Hanks, while researching, said they all spoke highly of him.

Movie-fanatic

Luc Bresson har en fan i mig! Jeg "kunne godt li" Elvis, før jeg så filmen, nu er jeg mere betaget af gutten! Alle yder deres ypperste, ikke mindst titelrollen! Han er sej! Tom Hanks er dejlig lidt sukkersød her, det klæder ham.
Alt i alt - en overraskende sublim film, der ikke føltes så lang (som den var!) og jeg kan KUN anbefale den!!

MOONuser/316583

Luc Besson? Har vi set den samme film ?Tom Hanks er alt andet en sød i den i film ….

Tomuser/871401

Er du til Elvis og hans musik skal du se denne, rigtig velspillet film af både Tom Hanks og Austin Butler som Elvis. Sad og smilte og små grinte flere gange og tappede med fødderne til musikken, kunne godt finde på at se den igen når den engang kommer ud så man kan se den derhjemme. Normalt ser jeg kun en film 1 gang men den var virkelig god så bestemt et gensyn værd.

maiuser/505959

bedste film jeg længe har set.Som at være med som flue på væggen gn. hele Elvis liv,selvfølgelig med både al Elvis musik,men også alt det gamle R&B, fra de sorte kvarterer i Memphis,hvor Elvis voksede op.Meget intens film.Havde slet ikke forventet det var så ægte,da trailer faktisk ikke er særlig god.Men filmen var over al forventning.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.