Cookie- og Privatlivspolitik

Lightyear

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Animationsfilmen har en humoristisk og spændingsmættet grundstemning. Der er en række farefulde scener med tilfangetagelser, beskydninger og eksplosioner. Da de farefulde scener bliver hurtigt og positivt forløst og ingen kommer til skade og da hovedfigurerne er modige og handlekraftige, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
16.06.2022
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lightyear
|
Versioner: se alle
2D - dansk tale, 2D - eng. tale, 2D 4DX - dansk tale, 2D 4DX - eng. tale, Babybio
|
Lightyear plakat

Animationsfilmen 'Lightyear' handler om astronauten bag Buzz Lightyear-legetøjet i Toy Story-filmene.

Handlingen foregår derfor i samme univers som Woody, Buzz og resten af drengen Anders' legetøj fra Toy Story-filmene. Den kommende familiefilm handler derfor om den astronaut, som legetøjet er baseret på.

Buzz Lightyear er ankommet til en fremmed planet, der byder på uventede udfordringer for ham og hans medpassagerer. Spacerangeren skal derfor på en omfattende solomission, som kommer til at ændre hans liv for altid. 

Efter flere fejlslagne forsøg, viser dte sig, at hans ærkefjende Emperor Zurg, er ankommet til planeten, og er i færd med at angribe Buzz' base. 

Spacerangeren er derfor nødt til at slå sig sammen med et umage hold af utrændede astronauter i kampen mod galaksens fjende nummer et. 

Igennem hvad der virker som en umulig mission, får Buzz øjnene op for vigtigheden af sammenhold, venskab og tilhørsforhold. 

Bag 'Lightyear' står animationshuset Pixar, der har stået bag andre elskede familiefilm som Inderst indeWall-E og Find Nemo

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (27 votes)
3.9
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Figuren Buzz Lightyear selv er gjort mindre komisk karikeret end i de originale 'Toy Story'-film og minder mest af alt om en almindelig, lettere selvovervurderet mand, der ganske langsom bliver så normal, at selv hans sjove replikker siver ud. I stedet er det robotkatten Sox, man skal grine af. Det kan man til gengæld også godt." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Den komplicerede handling trækker opmærksomheden væk fra en egentlig meget simpel fortælling, hvor Buzz skal lære at stole på andre. Den personlige historie bliver konstant afbrudt af actionscener, og meget atypisk for en Pixar-film virker det til, at de ikke stoler på publikums engagement i det indre drama." (Aske Nielsen)

 • Politiken

  "En solid og også o.k. sjov, animeret actionkomedie om nye og gamle rumkadetter, som jeg i andre sammenhænge ville have anbefalet som absolut hæderlig. Men lige præcis når det handler om Pixar, synes jeg, at man kan og skal forvente både noget bedre og mere originalt." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Selvom filmen insisterende messer "to infinity and beyond", er 'Lightyear' ikke sit slægtskab til 'Toy Story' værdigt. Plastikheltens meta-prequel har muligvis bedre rumskibsjagter, men ikke en brøkdel af forlæggets originalitet og sjæl." (Mathilde Johanne Kristiansen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Baron Von Boasuser/106970

Pixar har heldigvis valgt at bevæge sig i en anden retning med Lightyear end deres seneste film.

I stedet for at fokusere på eksistentielle kriser og tårepersere er der fuldt fokus på sjov, spænding og underholdning.

Smid alle fordomme og meninger du måtte have ud af vinduet, fordi Lightyear er et solidt bud på årets bedste animerede film og en blændende sci-fi-eskapade, der får dig til at “Buzz’e” med barndomsglæde.

Mads

Glæder mig vildt!!

Fyrværkerikatalog

Den glæder jeg mig til at se!

hans

Lyder spændende!

Samueluser/14193

Jeg kunne skrive en lang anmeldelse af filmen, men vælger at lade være. (Spoiler: det er det blevet alligevel).

Jeg er lige så gammel som den første Toy Story og er vokset op med både 1 og 2. /3 og 4 har jeg det stadig svært med, men det er bare min mening.) Da jeg hørte, at der ville blive lavet en film om Buzz Lightyear, blev jeg lidt nervøs. Ville Pixar kunne gennemføre det, eller var det bare et forsøg på at presse elastikken noget mere. Traileren og plakaten af Buzz stå med katten gjorde mig ikke mere tryg. Jeg var bange for, at det bare ville være en tynd historie med nogle kedelige, gennemsnitskarakterer og et nuttet kæledyr, der kunne underholde de små børn og efterfølgende få dem til at købe den lille, søde bamse i legetøjsbutikken.
Jeg havde meget lave forventninger til filmen. Jeg blev heldigvis positivt overrasket.
Uden at røbe for meget, så havde historien nogle forskellige plottwists, der gjorde, at dét, der kunne have været en enkelt og ligefrem historie, faktisk blev interessant.

Buzz er desværre ikke den samme, vi kender fra Toy Story, men han er stadig en god karakter. Heldigvis viste katten sig ikke bare at være et nuttet kæledyr for de små børn. (Jeg kommer til at kommentere lidt mere på katten, fordi jeg virkelig var bange for, at den bare skulle være en ny baby Yoda). Det ER faktisk en aktiv karakter, der bidrager til historien og handlingen.

Man skal ikke forvente, at filmen er lige så fantastisk og nyskabende, som nogle af Pixars andre film eller den første Toy Story, for det er den ikke, men den er bestemt heller ikke dårlig. Jeg er meget kritisk over 99 % af alt det Disney har lavet de sidste par år, uanset om det er for børn, Disney +, Star Wars eller Marvel, men her blev jeg faktisk positivt overrasket.

Jeg bliver også nødt til at kommentere på det politisk korrekte, der altid skal være med i nyere film (hvilket jeg for resten på ingen måde er fan af). Der ER homoseksualitet med i filmen og der er også mennesker med med melanin i huden, uden at det bliver fremhævet og sat i fokus i filmen. Det hverken tilføjer eller fjerner noget fra filmen, hvilket jeg synes, er rigtig godt. Det er en naturlig del af personernes verden og ikke noget, der ødelægger flowet. Det er ikke blevet presset ned over filmen fordi "vi skal have x mennesker med med de her forskellige kvaliteter, hudfarver, religioner, køn, etc. etc. for ikke at støde nogen, og i øvrigt skal vi lige kommentere på verdenssituationen). Det er håndteret så fint i denne her film (efter min mening) og det er noget, Disney og mange andre kan lære af. Hvis I vil have det med, så gør det naturligt og lad være med at flytte fokus fra filmen. Lad være med at blande vores verden ind i karakterernes univers.

Jeg startede med at skrive, at jeg ikke ville skrive en lang anmeldelse af filmen, men det har jeg vist ikke helt overholdt. Jeg vil derfor slutte med noget, som jeg godt kunne lide (foruden ovenstående) og to ting, som jeg ikke så godt kunne lide.

Det gode: Der var referencer til Toy Story både i form af replikker og designet på Buzz' dragt og rumskib. Nogle af Buzz' replikker gik igen fra Toy Story af, hvilket jeg var stor fan af. Jeg så filmen på dansk og var glad for, at replikkerne var korrekt oversat, sådan at det lød som Buzz' replikker fra Toy Story. Stor ros til oversætterne for det.

De negative ting er en forlængelse af referencerne til Toy Story (og det er i småtingsafdelingen, og kun fordi, jeg godt kan lide, at referencerne er i orden!).

1.
Jeg så den på dansk og var ærgerlig over, at det hverken var Thomas Eje (Toy Story 1-4) eller Johan Vinde (serien i Disney Sjov og filmen, bygget på serien), der lagde stemme til Buzz, eller Nis Bank Mikkelsen/Thomas Mørk, der lagde stemme til Zurg (Toys Story 2, og serien). Det behøver dog ikke være det danske studies skyld. Stemmerne skal godkendes af Disney/Pixar.

2.
Den anden negative ting, var ift. designet på karaktererne. Buzz ligner ikke helt sig selv fra Toy Story og Zurg ligner slet ikke sig selv.
Buzz' dragt er anderledes (men dette er der en god grund til i filmen, så den er god nok) og hans ansigt er også anderledes. Hans ansigt ser yngre/mere buttet ud? end i Toy Story og det synes jeg, er ærgerligt. Det ER også en yngre udgave, vi ser af Buzz, men jeg synes, det er lidt ærgerligt.
Zurg ligner (i min optik) slet ikke sig selv. Det er et reboot af hans gamle design og det synes jeg, er ærgerligt. Hans design er på ingen måde dårligt (nogle ville sige en klar forbedring)- det er bare ikke sådan, jeg husker ham.

Det blev en lang smøre, men jeg håber, at du er blevet klogere på filmen. Mit bedste råd er, at du selv ser den og selv danner dig et indtryk.

Annemette

Jeg er ikke sikker på, om dette er bedre end de andre film, men denne film er FANTASTISK! og jeg elsker, hvordan karaktererne arbejder sammen som et team for at bekæmpe Zurg.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.