Cookie- og Privatlivspolitik

Top Gun 2: Maverick

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en actionpræget og spændingsladet grundstemning. Den indeholder flere dramatiske scener med farefulde flyvesekvenser. Da de dramatiske scener bliver positivt forløst, scenerne er ublodige og hovedkaraktererne fremstår handlekraftige, vurderes filmen kun at virke skræmmende for de yngste i alderen 7-11 år. Filmen får derfor en 11 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
26.05.2022
| |
2 timer 11 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Top Gun: Maverick
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 2D 4DX, 2D Level 7, Babybio, Seniorbio, Strikkebio
|

Actionfilmen 'Top Gun: Maverick' er fortsættelsen til 80er-klassikeren Top Gun.

Tom Cruise spiller igen piloten Pete "Maverick" Mitchell, der denne gang skal træne nogle rekrutter i en tid, hvor ubemandede droner bliver mere og mere almindelige.

Blandt gruppen af dygtige, unge jagerpiloter er Bradley "Rooster" Bradshaw, som er søn af hans gamle partner "Goose", hvilket medfører uventede udfordringer for begge parter.

Samtidig med, at Mitchell kæmper med støtten fra sine overordnede, og selvom hans frygtløse, grænsebrydende stil hører fortiden til, bliver der allligevel brug for "Maverick" til en mission, der kræver usædvanligt meget af piloterne.

'Top Gun: Maverick' er både en tro efterfølger til en af 80ernes mest populære film og en selvstændig fortælling, der introducerer universet til et nyt publikum.

Tom Cruise er kendt for at gå linen ud, når han laver film, og denne gang ses det i de vilde flyvescener, hvor Hollywood-stjernen og hans medspillere udsættes for virkelig G-påvirkning i jetflyenes cockpit.

Cuise har i øvrigt før arbejdet sammen med instruktøren på science fiction-filmen Oblivion. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (579 votes)
5.5
4.1

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Børsen

  "I biografsalens mørke bliver man overvældet af indtryk og sanseoplevelser og kan ikke lade være med at juble. Men når man kommer ud igen, er det mest tomme kalorier, selvom håret er blæst helt tilbage." (Michael Solgaard)

 • Berlingske

  "Hvis 'Top Gun 2: Maverick' skammer sig over at være en opdatering af en gammel succes, skjuler den det godt. Der er både svulmende overarme og rappe replikker i en film, der kender sin fortid og forstår sin samtid." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Dagbladenes Bureau

  "Således ender denne 'Top Gun 2: Maverick' med at blive noget så sært og sjældent som et meget forsigtigt og sparsomt moderniseret, fuldstændig forudsigeligt, men også et absolut velproduceret og underholdende klassisk Hollywoodsk helte-kvad!" (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  Egentlig er det kun en firstjernet film, men den får high five herfra. Vi er faktisk nogen, der trænger til patos i tykke pølseskiver, staveplade-psykologi, og fuld pedal på følelsen af at flyve, blive skudt ned og skyde andre ned." (René Fredensborg)

 • Filmland P1

  Det er alt sammen sat utrolig lækkert op, som i en Coca Cola-reklame fra 80'erne. [...] Bortset fra lidt mere diversitet blandt piloterne har instruktøren Joseph Kosinski intet gjort for at rykke historien ud af 80'erne. Cruises og Connellys tænder er evigt unge. Tiden står stille. Drømmen om et liv med fart, kærlighed og sommersol lever i bedste velgående. (Per Juul Carlsen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "'Top Gun: Maverick' er storslået underholdning, en amerikanerfilm med et stort hjerte, fængende drama og godt med humor – og seje jetfly, der suser gennem luften! Hvis 2022 byder på en bedre blockbuster, ville det være et mirakel." (Helen O'Hara)

 • Jyllands-Posten

  "Det er ikke så lidt, man skal overkomme, når scenen skal sættes bare nogenlunde troværdigt til fortsættelsen på en film, der – tro det eller ej – er 36 år gammel. Nemlig 'Top Gun'. Men det lykkes forbløffende sømløst i 'Top Gun: Maverick'." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Tom Cruise har taget den gamle læderjakke på igen og flyver med bulder og brag gennem biografsalen. Det er en nostalgisk fantastisk, fuldstændig uoverraskende hyldest til Cruise, til Hollywood og ... til oldschool macho krigsliderlig ridderlighed." (Kristoffer Hegnsvad)

 • Soundvenue

  Her får [instruktør Joseph Kosinski, red.] det at lave en god efterfølger til en umådeligt populær 36 år gammel film til at se nemt ud. Det er ikke nemt, men 'Top Gun: Maverick' er en sequel, som ikke bare er god i sig selv. Den formår også at give den originale films simple historie mere dybde. (Niki Vraast-Thomsen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
F-18 Superhornetuser/15364

Synes at filmen var fantastisk! Og når man har fulgt lidt med bag filmen, og har en idé om alle de mennesker der har været med til at få den til at ske, og på det niveau det er i flyregi, så er den fantastisk.

Den gang i firserne, var der Top Gun og Iron Eagle, men selv den gang var Top Gun uovertruffen i flyscenerne. Det er den også i 2'eren. I den genrer tror jeg at den bliver svær at overgå, og der er ingen "flyflim" til dato som leverer samme præstation efter min mening. Jovist der er masser er sci-fi film og fantasy flights and planes, men meget af det i Top Gun er "the real deal", og det er forskellen.

Har været en hærdet flygænger i UK til det årlige Royal Internationa Air Tattoo igennem mange mange år, og har haft gode bekendte i det fag i mange år, som jeg ved er lige så begrejtret - trods det selvfølgelig er Hollywood osv.

Og meget kan man sige om Tom Cruise, men han er sgu sej, og alle der har trukket +5G igennem længere tid, véd hvad der kræves og hvad det gør ved kroppen. Det er så VILDT!

Fantastisk præstation af skuespillerne - og selvfølgelig også de rigtige piloter i mange af scenerne.

Kasper

Tom "Maverick" Cruise har gjort det igen. Fed action i topklasse. En kæmpe oplevelse og fornøjelse at se filmen i CinemaxX "VUE" Rosengårdscentret i Odense.

maiuser/505959

Man skal virkelig være til jagerfly underholdning,og hvis man også er til Tom Cruise,blir det ikke bedre.Synes iøvrigt 1 eren,var temmelig kedelig,det er 2eren absolut ikke.

Carl

Det en film som byder på spænding og en hel masse glæde.
Skal klart ses på det store lærred!

fozzi

Blev i den grad positiv overrasket. Meget bedre end den første.

Susanne

En film som er en fortræffelig efterfølger for den første film.

MarkusStepH

Den første TOP GUN er ikonisk.
Og det er store sko at udfylde.

Men jeg synes filmen var bedre ind den første.
Musikken er i top. Jeg fik kuldegysninger flere gange.
Filmen er velskrevet.

Jeg synes actionscenerne var mere overskuelige og episke.

Tom Cruise er bare fantastisk.
Han går all in i hans actionscener.
Det nye cast var glimrende.

Filmen har nogle af de mest spektakulære shots jeg nogensinde har set.
Jeg kan anbefale at se behind the scenes og se hvor et kæmpe arbejde de scener har været.

Jeg håber de er klar på en 3er.
Filmen er et most see for Top Gun fans.
Årets film indtil videre.

Simonuser/786772

Det er længe siden jeg har set så god en film!

Mathias

i dag har jeg været inde og se top gun 2 i biografen i cinemaxx i aarhus i imax 2d i biografen i dag i eftermiddags kl 15-kl 17:24 det var både spækket med masser af action og masser af missiler og masser af kampfly og masser af træning den havde bare det fedste lyd hvor jeg levet mig inde i filmen top gun 2 fordi lyden den bare var så virkelig som at være deer helt selv i filmen topgun 2 jeg følte at det var mig som der sad inde i de fedeste f18ere og f35ere jægerfly i filmen topgun 2 i imax 2d i cinemaxx i aarhus i bruunsgalleri og havde bare de bedste og fedste billerder som jeg nogensinde har set i en top gun film nogensinde mvh mathias peter slyngborg

Michael

Ja, hvis man er glad for en masse flyvescener, en papirstynd handling og referencer til TopGun, som er så lårtykke, at de er umulige at misforstå, så er det en TopGod film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.