Cookie- og Privatlivspolitik

Hændelsen

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og flere steder melankolsk og utryg grundstemning. Den indeholder lange passager, hvor en ung kvinde udsættes for et massivt psykisk, fysisk og socialt pres. I flere scener indgår seksuelle handlinger og i de mest dramatiske sekvenser ses langvarige scener, hvor hovedpersonen både selv forsøger at fortage en illegal abort eller får hjælp. I sekvenserne ses hovedpersonen i voldsomme smerter og enkelte scenerne er blodigt fremstillet. Da filmen også rummer roligere passager og hovedkarakteren virker fattet og handlekraftig og omgives af hjælpende karakterer, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
25.05.2022
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
L'événement
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|
Hændelsen plakat

Filmen 'Hændelsen' handler om den unge studerende Anne, som helt uplanlagt bliver gravid i 1960'ernes konservative Frankrig, hvor abort er ulovligt.

Hvis det ikke var slemt nok, så betyder et barn også udelukkelse fra sin uddannelse, og Anne er en dygtig og flittig studerende, som har store ambitioner for sin fremtid.

Anne har ikke noget ønske om at få et barn lige nu, men da det er ulovligt for læger at foretage aborter, må hun gå andre veje. På samme tid må den unge kvinde for alt i verden passe på, hvem hun fortæller om både sin graviditet og ønsket om abort.

'Hændelsen' fortæller den rystende historie om illegal abort og konsekvenserne for de involverede. Filmen er baseret på den franske stjerneforfatter Annie Ernaux' roman af samme navn.

Den franske film vandt den prestigefyldte hovedpris, Guldløven, under Venedig Film Festivalen, da juryen, anført Parasite-instruktøren Bong Joon-ho, enstemmigt overrakte den eftertragtede statuette til filmens instruktør, Audrey Diwan. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
4
5

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmland P1

  "Når 'Hændelsen' alligevel er en halvstor genistreg, skyldes det måden, fortællingen bliver fortalt. Alt er så sindrigt konstrueret og så præcist sat i scene omkring unge Anne, at 'Hændelsen' også fremstår som et katalog over de vigtige tematikker og problematikker omkring abort." (Per Juul Carlsen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Hovedrolleindehaver Anamaria Vartolomei har et af de ansigter, en instruktør er i stand til at dræbe for. Øjnene lyner uforstilt. Vartolomei er spændende at iagttage, også når hun hverken siger eller gør noget. Man kan simpelthen mærke, hvad hun tænker på." (Rasmus Brendstrup)

 • Information

  "Audrey Diwans filmatisering af Annie Ernaux’ selvbiografiske roman om en illegal abort i start-60’ernes Frankrig lykkes ikke mindst, fordi den skræller bogens (ellers gode) refleksionslag af og koncentrerer sig om den desperation, filmmediet egner sig så godt til at vise." (Lone Nikolajsen)

 • Jyllands-Posten

  "Annie Ernaux’ 'Hændelsen' er blevet til en smuk, uafrystelig film." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Hændelsen' er langt hen ad vejen en dramaturgisk afdæmpet og stilistisk stilfærdig film. Den er et tranche de vie, eller som vi siger på nudansk: a slice of life. Det får de endelige brutale scener til at virke desto mere hårdtslående." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "Instruktør Audrey Diwan følger Anne tæt, og selvom vi aldrig får meget at vide om Annes tanker kan vi aflæse det hele, så udtryksfuld og intim er hovedrolleindehaver Anamaria Vartolomei og Diwans måde at vise Anne på. Der er ikke noget, der er for nøgent, for ømt eller for ubehageligt til, at vi skal se det på nærmeste hold." (Johanne Høgfeldt)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jeppe

gg

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.