Cookie- og Privatlivspolitik

Nordsøen

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har i talrige scener en tempofyldt, intens og foruroligende stemning. Den foregår i et realistisk nutidigt nordisk miljø og indeholder mange dramatiske scener med voldsomme ulykker, eksplosioner og ekstreme brande, hvor personerne kæmper på liv og død for at undgå en enorm katastrofe. I flere scener er personer i livsfare, kommer til skade og dør. I nogle scener ser vi et barn, der er adskilt fra sin far og som gennem store dele af filmen er i fare for at blive forældreløs. Barnet er bange og ked af det, men kommer ikke i en voldsom følelsesmæssig affekt. Da hovedpersonen er meget stærk og handlekraftig og hele tiden finder på troværdige og virkningsfulde redningsaktioner, og da de voldsomme scener ikke udpensler lidelse og død, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
19.05.2022
| |
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Nordsjøen
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Den norske katastrofefilm 'Nordsøen' er den nervepirrende historie om en olieplatform, der udenfor Oremen Lange-feltet pludselig går ned.

Midt i den katastrofale begivenhed befinder den unge iværksætter Sofia sig, som arbejder med meget avancerede undervandsrobotter.

Nu gælder det liv og død på den ødelagte olieplatform, som befinder sig langt under havoverfladen - det sammen med Sofias kæreste, der nu er i overhængende livsfare.

Sammen med sin kollega Arthur, må Sofia nu gøre alt for at redde sin kæreste og dem, der er gået ned med platformen. Det bliver starten på et intenst kapløb mod tiden.

'Nordsøen' er bl.a. skrevet af forfatteren bag to andre norske katastrofefilm, nemlig Bølgen og Skælvet. Andre katastrofefilm tæller bl.a. bombastiske titler som Greenland, Geostorm og The Impossible

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)
3.4
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Historien i 'Nordsøen' er selvfølgelig fiktiv, men bestemt ikke urealistisk, og det gør den både spændende og tankevækkende." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "At disse nuancerede følelser for alvor toner frem, er kameraets fortjeneste. Det vrider sig rundt om især hovedrollen. [Fotograf, red.] Rokseth ryster sit kamera midt i den skuespillende ro, og selvom der handlingsmæssigt klippes en scene og hakkes en handlingstråd, er det umuligt ikke at mærke 'Nordsøen' skylle ud fra filmlærredet." (Casper Hindse)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Til gengæld slutter filmen med flot at sætte spørgsmålstegn ved Norges status som et olieland. Dermed bliver filmens katastrofer hævet op på et samfundskritisk plan, hvilket kun få katastrofefilm formår. Ikke mindst det sidste gør Nordsøen til et interessant skandinavisk bud på en genre, som i alt for høj grad er domineret af amerikanerne." (Aske Nielsen)

 • Jyllands-Posten

  "Uden de store økonomiske midler og uden megen logik drøner en flok friske norske filmfolk derudad med en katastrofefilm, der er dejligt vidtløftig. Mange vil sikkert synes, den er ligegyldig, men der er masser af spænding og skumsprøjt for alle pengene." (Jacob Wendt Jensen)

 • Soundvenue

  "Ganske vist er 'Nordsøen' en imponerende skandinavisk film med et stort potentiale og et budskab, der ikke er til at tage fejl af. Den byder på imponerende scener med brændende skibe, enorme olieudslip og kollapsende platforme. Også filmens cast gør deres til at bidrage til intensiteten. Især Kristine Kujath Thorp leverer blændende skuespil i de mest klaustrofobiske scener. Filmens tynde historie har dog alt for mange løse ender." (Lars R. Knudsen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Steppo

Det er en god film og både tiden og pengene værd at spendere. Dog er det også en film som man på forhånd kender plottet af (eller det meste af plottet).
4/6 stjerner

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.