Cookie- og Privatlivspolitik

22 år senere: Brutal ungdomsfilm bringer dansk bestseller til det store lærred

'Intet' er nu biografaktuel

Stem op!
33
Stem ned!
0
(reset)

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Den danske bestseller-roman 'Intet' af Janne Teller er over to årtier efter udgivelsen blevet filmatiseret i dramaet Intet, der har biografpremiere denne uge.

Find dine billetter her:

Der er intet, der betyder noget. I hvert fald ikke, hvis du spørger Pierre Anthon. Men hans klasse er ikke enige. Der er da meget, der har en betydning for en.

Vi har snakket med spillefilmsdebutant Ellen Østerlund Fensbo og Sigurd Philip Dalgas, der tidligere har spillet Lille Per i bl.a. Far til fires vilde ferie og Far til fire – Onkel Sofus vender tilbage om, hvad de synes, der betyder noget.

LÆS OGSÅ: Første trailer: Ny ungdomsthriller ligner et dansk svar på 'Fluernes herre'

Ellen og Sigurd spiller henholdsvis Elise og Otto i 'Intet'.

- Elise er den stille, meget indelukket, triste pige fortæller Ellen.

- Og Otto er mere den højtråbende. Men [vores karakterer, red.] har det til fælles, at vi begge har mistet en lillebror, tilføjer Sigurd.

Vores relation er faktisk virkelig fin, siger Ellen hvortil Sigurd tilføjer, at det er den eneste dynge-ofring med kærlighed;

Det er ikke på grund af vrede eller for at hævne sig.

Ellen har arbejdet med romanen i folkeskolen og fortæller, at hun var glad for bogen og fascineret af historien. Men Sigurd havde ikke læst romanen før filmatiseringen.

- Men jeg syntes, at det var vildt fedt, da jeg fik manuskriptet.

- Jeg tænkte, at det var en ungdomsfilm, og de unge bliver taget meget alvorligt (…) Men efter at have set filmen, så tænker jeg, at det i virkeligheden ikke er så meget en ungdomsfilm alligevel.

Jeg føler, at denne film kan blive set af alle.

LÆS OGSÅ: Efter gennembrud overfor Mads Mikkelsen: Stjernefrø har hovedrollen i ny dansk ungdomsfilm

Selvom bogen er fra år 2000, så er begge skuespillere enige om, at det stadig i dag er et reelt spørgsmål om, hvad der egentlig betyder noget for en uanset alder og år.

- Spørgsmålet, om hvad der betyder noget, kommer altid til at gå igen. Uanset hvor gammel man er. Det er også derfor, at jeg synes, at denne film er til alle aldre.

Min familie vil jo altid betyde meget for mig, men det er lidt svært at smide i en dynge, griner Sigurd, mens Ellen tilføjer, at det der betyder mest, ikke altid er de materielle ting.

- Det er svært at presse betydningen ned i fysiske ting, fordi det er så abstrakt. Men hvis man skulle vælge noget, der betyder noget, så tror jeg, at jeg ville lægge mit pas. Det synes jeg symboliserer frihed meget godt.  

'Intet' har biografpremiere den 19. maj.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Charlotte

Smuk, særlig givende og grum film, fantastiske unge skuespillere, smukke billeder
en fortælling som er meget og måske evigt aktuel i livet uanset alder

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.