Cookie- og Privatlivspolitik

Cyrano

11.11.1969
| |
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Cyrano
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|
Cyrano poster
‘Cyrano’ er et romantisk musicaldrama, der er særdeles vanskeligt at modstå. Før man har set sig om, må man overgive sig til filmens fængende sange – originalt komponeret af Aaron og Bryce Dessner fra newyorker-bandet The National - og filmens meget flotte produktionsdesign. En sand vitaminbooster og en tidlig julegave til Cinematekets publikum, optaget på skønne Sicilien.

Joe Wright, instruktøren bag successer som ´Soning´ og ´Stolthed og fordom´, har sans for det melodramatiske og tager her livtag med den klassiske fortælling om officeren og digteren Cyrano De Bergerac. Tankemæssigt forud for sin tid imponerer han med sin humor, intelligens og sit store talent for fægtning. ´Game of Thrones´-skuespilleren Peter Dinklage med de melankolske øjne og sårbare udtryk overbeviser som den forelskede poet, der kan smelte hjerter med sine ord, men ikke med sin fysik. Cyrano er forvisset om, at hans udseende gør ham uværdig til at blive elsket af sin smukke veninde Roxanne. Her er det ikke Cyranos næse, der står i vejen for romantikken, men hans korte krop, der får ham til at føle sig utilstrækkelig.

Musicaldramaet er visuelt imponerende, ikke kun pga. designet, men også for sit kreative kameraarbejde, bl.a. i de bjergtagende fægtescener. Varme og indlevelse præger skildringen af den komplicerede kærlighedstrekant. Roxanne forelsker sig i Christian, en ny rekrut i Cyranos regiment, der dog på ingen måde har ordet i sin magt. Så Cyrano træder til og skriver kærlighedsbreve til Roxanne med Christian som afsender. I will make you romantic. Will you make me handsome?´ spørger Cyrano sin ven og (intetvidende) rival.

Men det er Cyrano, der forfatter de ord som Roxanne forelsker sig i. Hun er ganske ubevidst om, at de i virkeligheden stammer fra hendes ven, hvis sjæl martres af indestængt kærlighed.´
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2 votes)
4.5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Jeg troede, at jeg havde sat mig ned for at se et kostume-drama. Men så begyndte den ene hovedrolle pludselig at bryde ud i sang. Ok, så det er en musical. Interessant! Det er en af den slags sjove overraskelser man får, når man intet ved om filmen på forhånd.

Men en musical med Peter Dinklage i rollen som Cyrano de Bergerac - kan det virklig fungere? Ja, mærkeligt nok. Han er ikke verdens største sanger, men hvad han ikke har i sangstemme, det opvejer han i 100% commitment og indlevelse i rollen. Man tror virklig på ham og føler med ham hele vejen i det rørende drama, der udfolder sig.

Og så har vi Haley Bennet som Roxanne. Hun både ligner en engel og synger som en engel. Hendes skuespil er der heller ikke en finger at sætte på. What's not to like?

Historien foregår i Frankrig i 1600-tallet og er vist nok ret tro mod det gamle originale teaterstykke. Tre mænd elsker alle smukke Roxanne. Den ene magtfuld og usympatisk. Den anden ung, flot og sympatisk - men er dårlig til at udtrykke sig. Den tredje - Cyrano - er intelligent og har i den grad ordet i sin magt - men mangler selvtilliden til at kurtisere Roxanne. Vi er med andre ord ude i en "herlig" dramatisk historie i stil med Romeo & Juliet eller Les Miserables. 4½ stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.