Cookie- og Privatlivspolitik

Ghostbusters: Afterlife

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har i mange scener en truende og ret ildevarslende stemning. Den indeholder mange scener med mystiske hændelser, hvor overnaturlige væsner overrasker og angriber personerne. I flere scener indgår der bilulykker, eksplosioner, skyderier og tempofyldte actionagtige kampe. Filmen indeholder desuden scener, hvor personerne bliver angrebet og transformeret til aggressive og uhyggelige væsner. Da filmen foregår i et urealistisk univers med stor distance til realisme og hovedpersonerne er stærke og handlekraftige, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
18.11.2021
| |
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ghostbusters: Afterlife
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 2D 4DX, Babybio, Seniorbio
|
Ghostbusters - Afterlife

Filmen 'Ghostbusters: Afterlife' er det tredje kapitel i serien om spøgelsesbekæmpere.

Den enlige mor Callie flytter med sine to børn til en lille by, hvor de har arvet et faldefærdigt hus af hendes far. Snart opdager de en forbindelse til de oprindelige Ghostbusters, mens spøgelserne også dukker op i byen.

'Ghostbusters: Afterlife' følger direkte efter Ghostbusters og Ghostbusters II - og er ikke et reboot, som vi så det i 2016 med Paul Feigs Ghostbusters med kvinder i rollerne.

På rollelisten ses bl.a. Paul Rudd fra Ant-Man, Finn Wolfhard fra It samt en række genkendelige overraskelser på skuespillerfronten.

Sønnen af den originale instruktør Ivan Reitman, Jason Reitman, står bag filmen. Han har tidligere instrueret anerkendte film som JunoUp in the Air og Tully. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (130 votes)
4.6
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "I det hele taget er man i utroligt godt selskab i filmen, men mere vigtigt formår 'Ghostbusters: Afterlife' både at være nostalgisk og give masser af godbidder til de oprindelige fans [...], men også fungere på egne præmisser." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "Så kan det næppe blive mere begavet subtilt indforstået, og heraf fremgår det vist tydeligt, at jo tydeligere man erindrer den første film, desto større udbytte og fornøjelse vil man have af denne på en gang originale og traditionstro genopstandelse." (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "Effekterne er selvfølgelig blevet meget bedre, og persontegningen er markant uddybet. Og historien har (fraset gyser-elementerne) ligefrem noget substans undervejs." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Den er så velfortalt, så omhyggeligt skruet sammen, så fyldt med små begavede betragtninger, så utrolig præcis i sin komiske timing, så stærk i sit valg af locations og kulisser, så velspillet på ethvert niveau, at den er helt uimodståelig." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "Jason Reitmans 'Ghostbusters: Afterlife' er skræddersyet til midaldrende fans som Informations filmredaktør. Men den fornyer også spøgelsesjægernes univers med kærlighed, humor, visuelt overskud og respekt for figurerne og tonen i originalen." (Christian Monggaard)

 • Politiken

  "r gyserkomedie på den hyggelige måde, hvor publikum først og fremmest forføres af den særlige magiske worldbuilding, man kender fra firserne [...]" (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Underholdende actionkomedie, men du vil måske føle dig snydt, hvis ikke du sætter pris på easter eggs og en historie, som er én lang hyldest til den originale film." (Niki Vraast-Thomsen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
BT

En ny generation GhostHunters følger fint op på 80’er-forgængerne med et overload af CGI, og får afsluttet (?) Bedstefar Egons kamp mod Gozer & Zuul..

S. Rico

Det er sikkert en udmærket film, hvis man har et nostalgisk forhold til den oprindelige film fra 1984. Der mangler i hvert fald ikke fanservice, og filmen er spækket med ”nods” til store og små detaljer i form af de oprindelige gadgets, Ghostbusters bilen, sekretæren, skelet taxi-chaufføren, brandstangen osv. osv.

Historien er også den samme. Det er igen Gozer og de to helvedeshunde (the gatekeeper og the keymaster), som er på spil. Eneste forskel er sådan set, at de fire oprindelige ghostbusters nu er udskiftet med teenagere. Det kunne godt have været mere originalt.

Det nye cast er til gengæld fremragende. Altid vidunderlige Carrie Coon og Paul Rudd flankeres af unge dygtige kræfter. Især McKenna Grace som datteren Phoebe gør en imponerende og troværdig indsats.

Hvis historien havde været ny, og hvis man havde droppet gensynet med den gamle ghostbusters besætning, så ville det have været en helt andet – og for mig bedre - oplevelse. Der skal dog nok findes masser af fans derude, som sætter stor pris på netop de nostalgiske gensyn.

2½ stjerner.

Wayne

Den originale Ghostbusters var en herlig spøgelseskomedie - som dog næppe havde overlevet så længe, hvis det ikke havde været på grund af det geniale design og merchendise - og ikke mindst Ray Parker Jr.'s legendariske musik.

2'eren var ikke helt så veloplagt - og udgaven fra 2016 var direkte tåkrummende.

Heldigvis blev det ikke seriens endeligt - Jason Reitman, søn af seriens første instruktør, har overtaget staffeten efter farmand, Ivan Reitman - på en måde som både peger fremad, men også har stor kærlighed til originalen.

Der er lidt en "Stranger Things" møder Ghostbusters, følelse - understreget af at Finn Wolfhard (fra netop Stranger Things) er en del af castet.

Historien starter langt ude på landet, hvor vi møder Dr. Egon Spengler (som oprindeligt blev spillet af afdøde Harold Ramis - men her optræder i en animeret udgave).

Af forskellige årsager tvinges hans datter og hendes to børn til møde op på gården - og det bliver hurtigt tydeligt at æblet ikke falder langt fra stammen, for Egon's børnebørn.

De evner skal der snart blive brug for spøgelsesverdenen er i den grad ved at åbne sig igen, med masser af løjer - og noget genbrug fra originalerne.

Den sidste del er klar fanservice - også diverse epiloger, efter filmen.

Samlet er det en stor kærlighedserklæring fra Jason til far Ivan - og den film han som en lille knægt gik rundt blandt kulisserne af.

Den får samlet samme karakter, som originalen fordi den lykkedes så godt med det der var målet med det hele.

8/10

Simon

forvirende

Mille

Den bedste film jeg længe har set

Søsuser/807738

Den bedste ghostbusters film ever

CINEMANDRUP

Et nostalgisk univers åbner sig for fuld udblæsning i hvad der formår at være en hyldest til afdøde Harold Ramis. Det ulmer af forståelse, respekt og homage for de gamle film, et nyt take på originalen, fan tilfredsstillelse med en 80’er vibe koblet sammen med nye karakterer og en historie, der udover at hænge sammen med originalerne også står stærkt på egen hånd.

Vi får filmen fortalt hovedsageligt fra et ungt perspektiv, hvilket klæder filmen godt, idet disse unge skuespillere faktisk leverer en flot og solid præstation. Der er humor, gys, action, suspense og masser af referencer og påskeæg for hardcore Ghostbuster fans. Det er tydeligt at mærke, at instruktør, Jason Reitman, ønskede at gøre sin faders værk ære ved at lave en film, som var sammenhængende med de to originale Ghostbusters film og havde samme good-old feeling, som både ville tiltale et nyt publikum, men også give VHS generationen noget at glæde sig til.

Bare det at se det gamle cast er i sig selv gevinst nok til at se filmen, hvis du i forvejen er fan, men jeg føler, at dette er en smuk hyldest til Harold og en film som Ghostbusters franchisen kan være stolt af. Der skal ikke lyde nogle spoilers herfra, men wow sikke nogle flotte effekter der kan skabes i dag. Der sneg sig nok en lille tårer frem et særligt sted mod filmens slutning.

Derfor skal du se filmen: Dette er den længe ventede 3’er, som fans har ønsket sig i mange år. Det er en film der forstår hvad Ghostbusters var og fortsat er og holder stilen intakt, selvom der selvfølgelig skal præsenteres nogle nye ansigter. Historien er velgennemtænkt med mange herlige referencer og så inderholder filmen blot et katalog af spændende personer, nye som gamle. Du fornemmer, at der er lagt hjerte og sjæl i dette værk og det mærkes og ses tydeligt. Jeg vil gå så vidt som at sige, at denne film er et strejf at noget ganske unikt og hvor var jeg glad for at se den på det store lærred.

’FOR HAROLD’

Rasmus/Musen

Ja, frem med telefonerne, for der er dømt masser af spøgelses-action i denne fortsættelse til den originale Ghostbusters-serie. Fed handling, fede actionscener og karakterer, der har styr på deres humor(eller i hvert fald prøver at få styr på det). Jeg havde en rigtig god biografoplevelse i hvert fald. Så meget mere værdig end den kvindelige version fra 2016. Denne film har både noget for de gamle fans samt de helt nye, der ikke har set de originale film før.

Så hvis du ser grå ansigter og søvngængere i dit hjem, så ring straks til: Biografen! Og fortæl dem, at du vil købe billetter til: Ghostbusters: Afterlife.

;-).

Kasper

Ghostbusters Afterlife er ikke alene en fantastisk fortsættelse til de to gamle, men den levere også en fantastisk hyldest til Harold Ramis. Jeg blev rørt til sidst i filmen og var og er så utrolig glad for at jeg nåede at se den i biografen.
Ivan Reitman kan sagtens være stolt at sin søn for den film som Jason Reitman har fået skabt.

monicauser/627764

Blev blæst bagover, super godt spillet, de to børn helt eminente. Virkelig vellykket 2021 opfølger med vellykket manus og super sjove referencer fra fortiden. Fed stemning i salen. Se den!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.