Cookie- og Privatlivspolitik

Eternals

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og actionpræget grundstemning og foregår i en blanding af genkendelig virkelighed og et fantasy-univers med superhelte- og science fiction-elementer. Den indeholder flere voldsomme scener med drabelige kampe, jordskælv, drab på uskyldige og massive ødelæggelser. I de mest dramatiske sekvenser ses overnaturlige væsner og mennesker blive slået ihjel, og i enkelte scener udsættes figurer for tilintetgørelse foran deres nærmeste. Da filmen foregår i et urealistisk superhelte-univers, ikke indeholder blodigt udpenslede voldsscener og ofte præges af en humoristisk forløsning af dramatiske situationer, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
03.11.2021
| |
2 timer 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Eternals
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX
|
Eternals plakat

Marvel-filmen 'Eternals' handler om de udødelige "De evige", som har været til stede på Jorden i tusindvis af år, hvor de både har fulgt og været med til at forme menneskehedens udvikling samt beskyttet den mod dødsensfarlige monstre, de såkaldte Deviants.

De kosmiske helte må dog i aktion igen efter adskillige år under radaren, da nye farlige Deviants truer Jordens eksistens. Heltene Sersi og Ikaris sætter sig nu for at samle alle Eternals, der ellers er spredt sig over hele kloden.

Det er første gang, vi møder de guddommelige superhelte i Marvels filmiske univers, der også tæller film som Iron Man, Captain America: The Winter Soldier og Avengers: Endgame. Mens Captain Marvel dog allerede har flirtet med de intergalatiske løjer.

Vi møder således her en række helt nye karakterer i MCU, som har hver deres unikke evner - lige fra at flyve til kunne duplicere sig selv og andre. Blandt skuespillerne ses store stjerner som Angelina Jolie, Salma Hayek og Richard Madden.

'Eternals' er film nummer 26 i rækken af MCU-film og er baseret på tegneserien The Eternals, der udkom første gang i 1976. Heltene er skabt af Jack Kirby, som bl.a. også har været med til at føde idéen til Captain America, Fantastic Four, X-Men, Thor, Hulk og Iron Man.

Superheltefilmen er instrueret af Chloé Zhao, der stod bag Oscar-vinderen Nomadland, som bl.a. tog den gyldne statuette hjem for Bedste film og Bedste instruktion. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (122 votes)
3.9
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Børsen

  "Ambitionerne i 'Eternals' er store, og de bliver delvis indfriet. Filmen ender med et rabalder, som ikke er nødvendigt. Men flot er det." (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  Den evne til at dele publikum, til at udfordre – irritere og genere, men også omfavne og inkludere – den trang til at gøre en forskel og ikke bare være en standardvare i det store Marvel-maskineri, er en særlig kvalitet ved 'Eternals'. (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er et fint og modigt valg af forene kunstfilmen og den ultimative blockbuster-maskine, men ”size does matter”, og de fine nuancer taber kampen om opmærksomheden, når først computereffekterne buldrer løs." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Det er svært at skulle løfte arven efter den hyperpopulære 'Avengers', men for mit eget vedkommende foretrækker jeg faktisk Chloé Zhaos mere følsomme superhelte stil." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "’Nomadland’-instruktør Chloé Zhaos Oscar-vindende indiefilm-sensibilitet kvases under vægten af forvrøvlet superheltemytologi, der vil vække både store følelser og interesse for kommende filmeventyr med Angelina Jolie og co." (Lise Ulrich)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars

Endnu en gang forudsigeligt Disney bras. Skurke og helte kæmper intenst om at være mest uinteressante. Kan helt ærligt ikke sige hvem jeg var mest ligeglad med i Eternals. Var dog nød til at rense min hjerne med et gensyn med Watchmen (filmen for guds skyld) for at få irritationen til at gå væk.

Chris

Elendig film, elendige skuespillere. Filmen er roder, og har intet med en superheltefilm at gøre. Plottet virker mærkeligt forudsigeligt og ligegyldig for den virker ligegyldig for MCU.

Wayne

En af hovedårsagerne til at MCU har været så massiv en succes for Disney skal findes i den samlende producer Kevin Feige. Han har gjort mange ting rigtigt, og har sat sig selv i centrum for det hele, med en ultra stram styring. Samtidig var det blevet kedeligt hvis han ikke konstant havde udfordret universet, og havde rettet til. En af udfordringerne var da man skulle forsøge at flette det farverige Guardians of The Galaxy sammen med det mere mørke i MCU. Det lykkedes ved at ansætte James Gunn som har sin egen helt specielle humor til Guadians - og samtidig Takai Waititi - hvis humor er lige så gal til Thor Ragnarok.
Med de to ombord kunne det hele være endt i ren galskab - men Feige har formået at styre det hele, så der både har været plads til kunstnerrisk frihed og en relativ lige linie.
Nu er vi så igang med fase 4, som har givet os Black Widow - som egentlig bare var et tilbageblik, som kunne samle nogle nogle nye figurer op primært til streaming serier - og Shang Chi - som ikke logisk har en sammenhæng med resten af MCU.

Feige kører stadig ikke på det sikre, men tog til begge af de første film fat i nyt blod i form af nye instruktører og lykkedes især godt med Shang Chi med Destin Daniel Cretton ved roret.

I fase 4 var den største opgave nok introduktionen af Eternals - en hel gruppe af superindivider, på samme tid. Her ville det logiske valg nok at have taget brødrene Russo, som i forvejen har bevist med Avengers finalen at de kunne samle alle de første tre faser til et værk.
Men Feige så det anderledes - han var bevidst om det umulige i at introducere så mange individer på en fair måde, og samtidig lave en tilfredstillende actionfilm.
Derfor blev Chloé Zhao - Oscar vinder og mest kendt for lange eftertænksomme Indie film - sat på opgaven med at give liv til figurerne.
Den opgave synes jeg hun klarede til næsten perfektion - efter filmen var jeg ikke i tvivl om hvad figurerne står for, og hvorfor de fremadrettet er en del af MCU.
Eternals er en mundfuld at kapere - det er en helt ny verden som skal integreres - en verden af figurer som mere er guder end mennesker, men som klart har menneskelige træk - og tænker man på Thor, så er det mix jo ikke helt nyt.
Historien dækker over 7000 år, så der har været nok at tage fat på - mens Eternals har levet i en symbiose med mennesker - uden en anden opgave end at skulle holde styr på deres hovedfjende; Deviants.
Deviants er/var nogle monstre som Eternals havde nedkæmpet flere hundrede år inden nutiden - og derfor gik Eternals ud og blandede sig med menneskene, uden noget klart mål for fremtiden.
Historien starter med genkomsten af Deviants i nutiden, og denne gang i en langt farligere form. Eternals må samle sig igen for at bekæmpe den fælles fjende.

Så simpel er historien naturligvis ikke, og Deviants er ikke den eneste fjende...

Jeg frygtede lidt hvad det var jeg skulle se. På mange måder havde jeg fornemmelsen af at MCU var gået DC vejen, med masser af CGI og mørke monstre og overload af computerskabte kampe. En IMDb rating på sølle 6,6 lovede heller ikke godt.

Men MCU/Feige gør sjældent noget halvt - man har lagt vægt på historien frem for CGI kampe (selvom de bestemt er der) - og lykkedes med det på en, for mig, tilfredsstillende måde.

Jeg sad bagefter med en lyst til at finde ud af hvilken skæbne der venter på figurerne, som var et interessant persongalleri, ingen nævnt ingen glemt - og det er altid et godt tegn for mig. Jeg var bestemt ikke skuffet.

Endnu en god løsning af en uoverskuelig opgave, som peger fremad for MCU.

8/10

Søsuser/807738

Og en for lidt lang film

Kasper

Se nu havde jeg jo læst blandede anmeldelelser og har ikke haft et godt indtryk af omtale.
Men efter at have set den, syntes jeg nu at den var rigtig god. Dog mangler der lidt mere for at den for fuldt ud på stjerner.

Peter H. GO PACK GO

Var det den første Marvel film var universet aldrig blevet til noget. Set alle film lige fra den første Iron man i bio og selv med svipsere som Black Panther og Shang-Chi var det første gang jeg kiggede på uret hvert 10ende minut i håb om den snart sluttede. Vil hellere se samtlige sæsoner af De Unge Mødre på nonstop repeat end se den omgang ligegyldighed igen. Selvfølgelig passer den perfekt i Disneys diversitets formel og sørger for at det er den hvide mand der er forræder og skurken mens man skøjtet let og elegant henover den oprindelige. Filmen skulle aldrig ha set dagens lys, lyspunktet er dog at det vel kun kan gå fremad med fase 4 herfra eller?

S. Rico

Allerede da det kendte Marvel logo kører hen over lærredet, så ved man, at dette ikke er en typisk MCU film. For i stedet for Marvel temaet, så ledsages logoet af Pink Floyd's ikoniske "Time".

Og tiden må da i den grad siges at være et gennemgående tema i filmen. Vi får hele historien, fra da universet blev skabt, og vi dykker ned i mange forskellige tidsperioder på Jorden via flashbacks gennem filmen. Hele Infinity War sagaen synes nu pludselig bare at være en lille fodnote i forhold til den store episke fortælling om universets skaber Arishem, Celestials, Eternals og Deviants.

Dette kunne måske godt lyde som en ramasjang film med masser af bulder og brag og CGI væsener. Og ja, det er der også. Men det der fylder mest i filmen er en historie om 10 Eternals, som har været bundet til Jorden i mange tusinde år. Om deres interne forhold og relationer. Om uforløst kærlighed. Om at have mulighederne for at kunne gøre verden til et bedre sted, men ikke mandatet.

De 10 Eternals lever som nomader på Jorden uden et fast tilhørssted. På den måde kan filmen siges at være Chloé Zhao's "Nomadland 2".

Det er således på mange måder en tragisk og meget rørende fortælling. Men der er også rigeligt med humor. Det bidrager især Kingo (Kumail Nanjiani) og Gilgamesh (Don Lee) med. Og så bliver der flere gange lavet jokes med DC karakterer (Batman og Superman). Jeg kan ikke mindes at have hørt DC referencer i en Marvel film før.

Filmen er lige lovlig lang, og der er meget mere drama end action. Det er derfor et must, at man kan relatere til alle de mange karakterer. Jeg var nervøs for, om jeg ville kunne holde styr på hele 10 forskellige "superhelte". Men allerede kort inde i filmen var jeg faktisk fortrolig med alle sammen. Det er i sig selv noget af en bedrift.

Det er muligt, at nogen vil kede sig. Men man kan i hvert fald ikke anklage Chloé Zhao's MCU film for at ligne alle de andre.

4½ stjerner.

Mike

Filmen var smukt optaget, med hver scene et vidnesbyrd om Chloe Zhaos vision for grandiose. Både de visuelle effekter og naturfotografering er enestående, hvilket gør dette til en høj kandidat til den bedste MCU-film.

TheDayDreamer

Al promoveringen op til premieren på Marvel's "Eternals" har givet udtryk for en markant anderledes film end man ellers er vant til fra dette univers, og efter at have haft den store fornøjelse at se den, kan jeg i dén grad bekræfte dette!

Men det er en film der, netop fordi den er ulig de andre, nok vil dele vandene. Her har vi at gøre med en film der nærmest føles som en sæbeopera. Jeg tror næsten jeg vil gå så langt som til at kalde den en af Marvels mest ambitiøse film til dato!

"Eternals" er både større i skala (den introducerer os for Marvels svar på guder, og vi får basically serveret menneskets oprindelse og evolution), og så er instruktør Chloe Zhaos fortælle- og instruktionsstil bare meget forskellig fra f.eks brdr. Russos). Med "Eternals" bliver der lagt vægt på det følelsesmæssige bånd imellem karaktererne (især to af dem, som vi også får at se i Marvels første sexscene), men tag endelig ikke fejl, der er skam også actionscener.

I det store hele, er det en film der fungerer som et "Point of no return" - forstået på den måde, at det der sker, har så store eftervirkninger i MCU, at man vil tale om en tid før "Eternals" og en tid efter på tidslinien! Der finder begivenheder sted, som omskriver historien!!

Dette kan også siges om "Infinity War"-sagaen, men (og her kommer der en kommentar jeg øjensynlig nok vil få hug for, af de hardcore Marvel fans) I min optik, var den her film bedre end Infinity Wars filmene, alene pga omfanget vi bevæger os i, og det faktum at vi har at gøre med hvordan livet opstod i universet - Fortællingen om guder er større end om mennesker.

"Eternals" er den første film I MCU der har fået karakteren "Rotten" på RottenTomatoes, men jeg synes virkelig det er ufortjent! Det er en smuk og storslået film, som giver et fascinerende indblik i hvad der er foregået både udenfor og på jorden i menneskets historie!

.. og det er SÆRLIG vigtigt at man bliver siddende når rulleteksterne begynder, for i true Marvel stil er der ikke bare én, men to end-credit scener, og det er nok de fedeste jeg har set I det her univers til dato, da de også er ret vigtige fremadrettet, da de introducerer noget nyt

maiuser/505959

Man behøver ikke være Marvel fan,for at synes det er en storslået,flot ,spændende film.Landskaberne er flotte,figurerne som i en marvelfilm,både perfekte,men også overfladiske.Selve historien kan det ikke betale sig at prøve at forstå.Kunne godt have brugt flere "almindelige scener,med "rigtige"mennesker.Der mangler noget sjæl.Kit Harrington var desværre kun kort med i filmen,men effekten var god.Iøvrigt kan filmen ses i lemvig.Der var 6 personer til premieren,tror der er plads til et par hundrede

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.