Cookie- og Privatlivspolitik

Free Guy

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en actionmættet og humoristisk stemning. Der er talrige kortvarige scener med actionpræget vold i form af eksplosioner, væbnede røverier, skudvekslinger, slagsmål, brændende mennesker, forfølgelser og en magtfuld ond person. Det voldelige indhold foregår imidlertid i et primært ublodigt computerspilunivers, hvor karaktererne ikke oplever smerte og genopstår. Endvidere er historien indlejret i en komisk ramme. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
12.08.2021
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Free Guy
|
Free Guy plakat

Adventure-filmen 'Free Guy' handler om en bankkasserer, som finder ud af, at han er en spiller i et videospil.

Guy, som han oplagt hedder, er hovedkarakteren i spillet, som viser sig at være brutalt, overraskende og ikke mindst byde på en kæmpestor, åben verden.

Da spillets udviklere truer med at lukke det ned, indleder Guy et kapløb mod tiden for at bevise sit værd som den egentlig helt og redde spillet.

Ryan Reynolds spiller titelrollen i action-komedien, der ligger lige til højrebenet for skuespilleren, som tidligere har medvirket i film fra samme skuffe som Deadpool og The Hitman's Bodyguard.

'Free Guy' er instrueret af Shawn Levy, der nok bedst er kendt for at stå bag de tre Nat på museet-film, men også har instrueret episoder af Netflix-serien 'Stranger Things'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (113 votes)
4.7
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Filmland P1

    "Ja, den vil meget, den her film, og nok også FOR meget, men det hele er tilpas dumt til, at jeg tilgiver det. Over det meste af linjen fungerer komedien. Ryan Reynolds er irriterende sjov, der er skønne biroller, blandt andet Marvel-instruktøren Taika Waititi som ulidelig tech-chef." (Maria Månson)

  • Jyllands-Posten

    "sjov actionkomedie, der ligner et computerspil, men som også diskuterer eksistentielle problematikker." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "Filmen går næppe over i historien som det store episke nybrud, men den er sørme underholdende, mens det varer." (Nanna Frank Rasmussen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Og der er masser af fine referencer til gamerverdenen, mm. Men Ryan Reynolds er bare ikke så sjov uden Deadpool maske - han savner simpelhen den mimik som en ægte komiker besidder.

Rollen er skræddersyet til Jim Carrey - og hans karisma, og improvisationer ville have løftet det hele med mindst en karakter.

For mig endte det derfor med at være ok underholdning - men ikke noget jeg skal se igen.

6/10

Nicklas Sigvaldason

Jeg så filmen på Disney+, en film jeg egentlig ikke rigtig ved hvor mange stjerner jeg skal gi. Hyllende morsom, flot lavet, og masser af effekter. En film der måske burde ses i biografen netop pga alle effekterne. Men ikke en film jeg vil mene går over i historien. Ligeså hurtigt den er set, ligeså hurtigt er den glemt igen.

Peter

Så den på Disney Plus. Havde set en masse klip fra filmen allerede. Den levede helt klart op til det hype der var skabt omkring den.

pabunauser/452501

Det kom helt bag på mig, hvor god den egentlige var. Så traileren og tænkte det kunne være en upser, men gav den en chance. Den var virkelig underholdende og sjov.

Kasper

Da jeg så traileren til filmen, fik jeg en fornemmelse af at filmen ville gå hen og skuffe. Men efter at have set mange anmeldelser som var utroligt positive, valgte jeg at se den og jeg må sige at jeg var positivt overrasket fra start til slut.
Ryan Reynolds var som sædvanligt utrolig morsom at se i filmen og plottet var perfekt.
Jeg kom faktisk til at tænke på, at det er ret genialt at Disney valgte at opkøbe Marvel, 20th Century Fox og nogle af de andre selskaber, så de på den måde kunne gøre med filmene hvad de ville.
Desværre har det også sine dårlige sider, når det betyder at mange af filmene ikke kommer i biograferne pga. Disney´s kæmpe ego.
Men når det er sagt, så er Free Guy en film som varmt kan anbefales.

S. Rico

Free Guy er ikke ligefrem super original. Filmen er en farverig krydsning mellem Ready Player One, The Matrix, The Truman Show, og Wreck-it Ralph. Hvis man synes, det lyder irriterende, så skal man nok holde sig væk. Men er man til farverig sci-fi fantasy, så er Free Guy en billet til at blive i rigtig godt humør.

Ryan Reynolds spiller Guy, der hver morgen vågner op til den samme trummerum som NPC i videospillet Free City. Men en dag bliver han draget af en kvinde med solbriller (Jodie Comer), og så kommer han ellers ud på en vanvittig rejse, hvor han lærer mere og mere om det univers han lever i - og om ham selv.

Samtidig foregår der en kamp i den virklige verden mellem skaberne af Free City. Taika Waititi spiller den rige ejer af firmaet bag spillet, mens Jodie Comer og Joe Keery spiller de to unge programmører, som anklager ejeren for at have stjålet deres kode.

Den del af filmen, som foregår i den virklige verden er desværre belastet af, at man ikke kan tage Taika Waititi seriøst som en bad guy. Han er på intet tidspunkt den mindste smule farlig og virker generelt bare latterlig.

Inde i Free City bliver det heller aldrig for alvor spændende. Dertil er filmens tone alt for familievenlig og let. Men det er til gengæld et voldsomt underholdende og farverigt univers at befinde sig i. Og Ryan Reynolds er jo altid herligt selskab med hans uimodståelige charme og humor.

Kim

Et Fremragende eksempel på et godt mix af action og komedie ! Der er gang i den fra start til slut, og den er mindst lige så godt lavet som Ready Player One. Den er sjov lige fra det underfundige til det hylemorsomme og med store portioner af god gammeldags falde-på-halen slapstick humor !

Efterhånden er Ryan Reynolds også, efter min smag i hvert fald, blevet garant for en god film - så længe man bare er til den genre han som regel bevæger sig i ! Action og komedie, som han begge mestre til perfektion !

Jeg giver den naturligvis topkarakter, da den giver fuld valuta for pengene i form af fantastisk underholdning hele vejen igennem ! Så ABSOLUT en film der burde blive vist i ALLE biografer !!!

Peruser/694053

Med denne og "Sonic" er det bevist at det er muligt at lave gode film om video-spil.
Free Guy er virkelig en god film, med mere dybde end det ser ud til på overfladen. En rigtig god "feel-good" action film, jeg er glad for jeg så i biografen!

Rasmus

Endnu en film jeg ikke kan gå i biografen og se... :(

Gygge

Tror filmen er fed.. men kun 1 stjerne i kino for at kun at vise filmen i 4-6 byen..
Afspil den i esbjerg. Det er simpelthen for ringe

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.