/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik
Guide: Efterårsferiens store filmudvalg i biografen

Guide: Efterårsferiens store filmudvalg i biografen

Der er noget for enhver smag

Stem op!
10
Stem ned!
0
(reset)

Landets biografer lokker med et stort og alsidigt udbud af film i årets efterårsferie. Vi guider herunder til en længere række af de mange forskellige titler – og der er noget for både voksne, teenagerem børn og de helt små.
 
Man kan således se alt fra søde animationsfilm og grusomt gys til danske film og agent-action.

Klik på titlerne for mere information og billetter.Animation og familiefilm
Der venter en god portion animation og film for hele familien. Således kan man tage sine kære med ind til den danske Forsvundet til Halloween, hvor Petra pludselig forsvinder, hvorfor hendes bror Asger og naboen Esther nu må forsøge at finde hende på Halloween-aften. Der venter flere hyggelige Halloween-gys med animation-fortsættelsen Familien Addams 2, hvor vi igen møder de velkendte familiemedlemmer.

Der er endnu mere animation for familien i biografmørket, hvor man også finder Paw Patrol: Filmen med de modige hunde kendt fra tv-serien 'Paw Patrol', mens de ældre børn og unge kan få sig et godt grin med Anders Matthesens Ternet Ninja 2.

Der er endnu tre animationsfilm på premierelisten. Den søde Ron - virker næsten altid, der handler om en 11-årig dreng og hans robot-ven, videre til fortsættelsen Boss Baby: Det blir' i familien, hvor der er børne-bosser på færde igen, mens Kagekampen leverer sjov for hele familien med de eventyrlige gnomer, man kender fra forgængeren 'Gnomeo & Julie'.Danske film
Der er også dansk film i biografen med det storslåede periodedrama Margrete den Første, der har Trine Dyrholm i titelrollen, som for første gang i årevis har skabt fred i Norden. Freden trues dog, da fjender lurer overalt. En dag dukker desuden en mystisk mand op, der sættes Margretes magt over styr.

Med den danske dokumentar Kandis for livet kommer man ind på livet af både den populære dansktopgruppes forsanger Johnny Hansen og ikke mindst gruppens dedikerede fans i en film, der har meget mere at byde på end blot noget til Kandis-kendere.Action og science fiction
Biograferne lokker også med action i både science fiction-, agent- og ridder-form. Man kan således komme ud på fjerne planeter med den stjernespækkede Dune, mens Daniel Craig for sidste gang giver den som James Bond i No Time To Die - og så er legendariske Ridley Scott klar med ridderfilmen The Last Duel, hvor Matt Damon og Adam Driver krydser klinger, mens Ben Affleck er ond i sulet.Internationale dramaer
Den iranske Guldbjørne-vinder Der findes ingen ondskab fortæller fire forskellige historier om iranere, der får til opgave at udføre henrettelser for styret. Det fører både til moralske skrupler og oprør. Filmen er dog ikke kun en kritik af dødsstraf, men også en hyldest til ytringsfriheden.

I den tyske Und Morgen Die Ganze Welt trækker instruktøren Julia von Heinz på egne erfaringer, der tager os bag facaden i den yderste venstrefløjs anti-fascistiske grupperinger, mens den tysk-østrigske Skaknovelle udspiller sig i Østrig i 1938 under nazisternes besættelse. Advokaten Bartok er her i besiddelse af koder til bankkonti med store formuer, som nazisterne er ude efter.

I Mongoliets Oscar-bud Den gyldne jord følger man et lille nomadesamfund, der trues på deres eksistensgrundlag, da mineselskaber er ved at indtage og ødelægge deres jord i jagten efter guld.*Gys og actiongru
Halloween er synonym med morderen Michael Myers fra Halloween-franchisen. Nu er han blodigt tilbage efter 'Halloween' fra 2018 med Halloween Kills og klar til at dræbe løs på ny. Med Venom: Let There Be Carnage er der actiongru med et glimt i øjet, når Tom Hardy igen er anti-helten Venom. I denne ombæring går han op imod seriemorderen Cletus, der forvandles til den splattede skurk Carnage.Komedie og drama
Det hjerteskærende drama Nowhere Special fortæller den rørende historie om en far, der forsøger at finde en adoptivfamilie til sin 4-årige søn. I den sorthumoristiske komedie Shiva Baby er der derimod noget at grine af, hvor Danielle blive hårdt presset af sin familie til en kaotisk omgang gravøl.

Tonen også er let i Wes Andersons stjernetunge The French Dispatch (premiere 21/10), der fungerer som et kærlighedsbrev til journalister i en fransk by i det 20. århundrede. Stjernerne står nemlig i kø på rollelisten med bl.a. Bill Murray, Tilda Swinton, Saoirse Ronan, Willem Dafoe, Owen Wilson, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Elisabeth Moss, Kate Winslet og Benicio Del Toro. WOW!

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peter

Jeg skal helt klart ind og se Ternet Ninja 2 når jeg får tid.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Noobcake

det er hans double

1 dag siden
Nicolai

Vi har lige haft gang i et Spider-man marathon, hvor denne indgik, og det var super fedt at sidde og hygge sig under vores dyner til filmene.

3 dage siden
TheDayDreamer

Det her er uden sammenligning min allermest ventede film NOGENSINDE!

4 dage siden
John

Denne Marvel film distribueres af Sony, så den skulle gerne komme i de sædvanlige biografer :)

1 uge siden
bambiexplorer

... kun gå galt!

1 uge siden

Aktive debatter