Cookie- og Privatlivspolitik

Den gyldne jord

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er generelt roligt fortalt og veksler mellem en optimistisk og melankolsk grundstemning. Den indeholder dog scener med lettere dramatisk indhold. Et barn mister eksempelvis sin ene forælder i et biluheld. Ulykken vises i korte klip og der ses blod på en knust bilrude. Efterfølgende ses scener med folk i sorg og barnet virker trist i passager. I en scene arbejder barnet i en mine under jorden og ved en eksplosion bliver barnet utrygt, da der vælter jord og støv ned omkring ham. Da barnet er handlekraftig, ingen ses komme til skade og filmens fortælling forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
14.10.2021
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Die Adern der Welt
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Særvisning m/intro
|

Dramaet 'Den gyldne jord' handler om et nomade-samfund, der lever i pagt med og af den barske natur i Mongoliet. Her følger man en lille familie, der lever et hårdt, men godt liv.

Deres 11-årige søn drømmer om at deltage i en talent-konkurrence, mens det lille samfund trues på deres eksistensgrundlag, da mineselskaber er ved at indtage og ødelægge deres jord i jagten efter guld.

Det er nu op til familien og resten af nomaderne at stå imod, men overmagten er måske for stor til at overvinde den, mens også tilbuddet om penge for at flytte væk og ind til byen lokker.

Den mongolske film arbejder på den måde med temaer som familie, drømme og det vigtige i at holde fast i forfædres historie og unikke kultur.

'Den gyldne jord' var Mongoliets bud på en Oscar-vinder i kategorien Bedste internationale film, hvor Thomas Vinterbergs Druk som bekendt vandt statuetten. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (16 votes)
4.8
3.5

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Filmland P1

    "Der er ikke meget tvivl om, hvor Byambasuren Davaa har sin sympati med 'Den gyldne jord', der er præcis det samme som 'Historien om den grædende kamel' – forunderligt rørende med sin enkle og eksotiske fortælling." (Per Juul Carlsen)

  • Jyllands-Posten

    "Filmen om den snu Amras fleksible tilgang til livet er for bombastisk og identitetsforvirret." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Cecilie

Filmen er tildels fremragende og den enormt flotte natur - gør nærmest en helt dragende.

Så er jeg ret betaget af det store deciduous tree, der er på plakaten.

Kan klart anbefales til andre.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.