Cookie- og Privatlivspolitik

Ammonite

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en rolig, men alvorsfuld og lettere konfliktfyldt grundstemning, og hovedpersonerne skildres gennemgående ulykkelige og tyngede. Der er flere scener, hvor to personer har sex, hvoraf én er meget langvarig og eksplicit. Det vurderes derfor, at filmen kan virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
20.05.2021
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ammonite
|
Versioner: se alle
2D, Strikkebio
|
Ammonite dansk plakat

Det romantiske drama 'Ammonite' foregår i 1840'ernes England og handler om den anerkendte palæontolog Mary Anning, der arbejder i en lille by nær den sydengelske kyst.

En dag ankommer turisten, Roderick Murchison, til byen med sin hustru, Charlotte, der er ramt af en personlig tragedie. Roderick udtrykker stor beundring for Marys arbejde og tilbyder hende penge for at se efter Charlotte, mens han er bortrejst.

Marys liv er en konstant kamp for at få pengene til at række, så hun har ikke råd til at takke nej. Hendes stolthed og passion for sit arbejde, fører dog hurtigt til sammenstød med en uinteresseret og ugidelig Charlotte.

Men da uventede følelser langsomt begynder at opstå mellem dem, bliver det begyndelsen på en kærlighedsaffære, der vil ændre de to kvinders liv for altid.

I hovedrollerne ses Saoirse Ronan og Kate Winslet. Filmen er skrevet og instrueret af Francis Lee, har tidligere har stået bag God's Own Country

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
4.7
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Børsen

  "'Ammonite' er en lille perle, der giver indspark til tidens feminismedebat og til kampen for at elske den, man vil. Man går klogere fra biografen." (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  "Det er ikke umuligt at forestille sig en mere medrivende film, der faktisk handler om Mary Annings liv som forsker. Men det lykkes Francis Lee at skabe en dragende beretning om to kvinder, hvis kærlighed er stærk, fordi den også er et oprør." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "... selv om Francis Lee således har proppet to aktuelle tematikker ind i sin film, bliver 'Ammonite' ikke specielt nærværende." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "'Ammonite' rummer en sexscene til historiebøgerne, men filmen selv er desværre mere flad end forførende." (Johanne Høgfeldt)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Mary Anning har sin daglige gang på stranden, hvor hun leder efter sjældne sten og forsteninger, der kan sælges og bringe mad på bordet. Man følger i tavshed hendes møjsommelige arbejde i lange sekvenser i en film, der er meget fattig på ord.

Hmm, hvor spændende kan det lige være at se på...?

Well, når det er Kate Winslet, der lægger ansigt til, så kan det faktisk være ganske fængslende og interessant. Især efter en dag, hvor hun ufrivilligt bliver sat til at passe på en ung skrøbelig kvinde spillet af Saoirse Ronan. De åbner noget uforløst i hinanden, og filmen forvandler sig kortvarigt til en smuk kærlighedsfortælling.

Men de kommer fra hver sin side af samfundet og bor langt fra hinanden. Så odds'ene er imod dem. Filmen sender øjeblikkelig tankerne hen på Portræt af en Kvinde i Flammer, der havde samme tema og setting.

Kate Winslet og Saoirse Ronan løfter imidlertid Ammonite til meget mere, end den egentlig er. De spiller nemlig begge aldeles fremragende og efterlader en med sår på sjælen.

4½ stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter