Cookie- og Privatlivspolitik
Det danske publikum elsker ny science fiction-film

Det danske publikum elsker ny science fiction-film

'Dune' kommer godt fra start i biograferne

Stem op!
56
Stem ned!
0
(reset)

Årets mest ventede film blandt kino.dk’s brugere, Dune, har ramt de danske biografer – og hvis man kigger på de flotte reaktioner, som science fiction-værket har fået på dens filmprofil, så er de mange forventningsfulde fans ikke blevet skuffet.

I åbningsweekenden har 'Dune' også formået at få en masse i biograferne, hvor den solgte over 55.000 billetter og dermed blev weekendens mest sete film.

’Dune’ fortæller historien om en kompleks og dødsensfarlig kamp for ørkenplaneten Arrakis, der gemmer på et dyrebart krydderi. Det sætter hertugsønnen Paul på en mission for at opfylde sin skæbne.

Bag filmen står mesterinstruktøren Denis Villeneuve, der har vist sit værd med Arrival og Blade Runner 2049 med et af årets bedste rollelister, der tæller bl.a. Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson og Zendaya.

Højere vurdering end medierne

Hvor mediernes samlede vurdering for 'Dune' endte på 4 stjerner baseret på otte anmeldelser, så er brugernes samlede stjerne-vurdering helt oppe på 5,4 i skrivende med over 130 vurderinger. Hvilket placerer filmen på en nuværende 8. plads over publikums bedst anmeldte film nogensinde her på sitet.

Flere giver rosende ord med på vejen i deres skrevne anmeldelser. Brugeren Anders kvitterer med 6 stjerner og opfordrer alle på tværs af genreinteresser til at se den: "Hvis du skal se en film i år, så er det, det her mesterværk. Jeg vil vove at påstå at selv ikke-sci-fi interesserede vil finde filmen og stemningen uendelig smuk. Se den!"

"En blanding af GOT, Star Wars og Blade Runner 2049"

Josephine er ligeledes begejstret i sin seks-stjernede anbefaling og giver afslutningsvis en idé om, hvad man kan forvente af storfilmen: "Lidt en blanding af GOT, Star Wars og Blade Runner 2049 tilsat de bedste krydderier, wauw!"

Mens flere understreger vigtigheden af at se eposset i biografen, både når det kommer til de smukke billeder og den fantastiske musik.

Der kommer også lidt malurt i bægeret, således er der nogle stykker som er knapt så imponeret og omtaler den som langtrukken. "Sure idiot" (brugernavnet, ikke vores ord) kalder den i sin anmeldelse på to stjerner: "En kedelig aften i klitterne".

Vil have en 2’er

Julius giver fem stjerner og i sin lange, flotte anmeldelse afslutter han med ordene:

- Det er en af de bedste biografoplevelser, jeg kan huske at have haft med en Hollywood-film, og det ville være kriminelt at filmen ikke blev set af nok mennesker til ikke at kunne retfærdiggøre de to opfølgere, Villeneuve har udset sig. Jeg håber på mere. Det her er Hollywood i særklasse.

Et gennemgående ønske blandt de begejstrede brugere er, at de vil have en fortsættelse. 'Dune' er nemlig tiltænkt som første del af to (måske tre), og at så mange efterlyser 'Dune 2' kan vel kun tolkes som et godt tegn. Læs blot Henriks stærke ord fra hans 6-stjernede reaktion, hvor han kalder 'Dune' for den "Bedste sci fi film nogensinde":

- En super god film. God og medrivende historie. Fanatiske billeder. Super lyd. Jeg elsker sku den film... Hvornår kommer 2 eren !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

’Dune’ kan ses i biografen nu.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lotte

Jeg vidste heldigvis at den ikke var 'afsluttet' og var kun glad for, at der ikke var en cliffhanger men derimod et løfte om en spændende part 2.
Jeg nød at musikken var høj (så filmen i Imperial) og det er fedt når man ligefrem kan mærke musikken.
Utroligt smuk film og jeg er klart blevet positivt overrasket.

Henrik

At en film skal laves så lang, at de så kun beskriver halvdelen af første bog på 3 timer, den gamle film kunne beskrive hele historien på 2 timer.

Det ser flot ud, men kedeligt, der er ingen politiske intriger, man ser ikke hvordan de laver tidsrejser, man ved ikke hvorfor spice er vigtigt? det virker som (undskyld udtrykket, men kunne ikke lade være) en lang ørkenvandring, der mangler noget på personerne, de virker upersonlige og kedelige.

Og hvorfor skal musikken være så pokkers HØJ, man får blæst ørene ud, det bliver ikke bedre af at man bliver døv eller får et chok, når musikken kommer.

Jeg savner nogle forklaringer på hvorfor dit? og hvorfor dat?

Det er mange scener, hvor at man har nærkampe det virker ulogisk, når skydevåben nu er opfundet, ved godt at skydevåben ikke virker mod de skjolde de bruger, men det ved man bare ikke, hvis man ikke har læst bøgerne, men det kan ikke være rigtigt, at man skal have læst bøgerne før det er logisk.

Jeg skal nok ikke se 2'eren.

Henrikuser/250533

Dune overgik mine vildeste forventninger. Har ikke læst bøgerne, men er vild med science fiction. Og der hvor min kammerat synes, at den kunne være lidt langtrukken, nød jeg i fulde drag både de fantastiske visuelle og musikalske elementer.
For en gammel Starwars fan, der har været ret skuffet over de sidste 6 Starwars film, var dette en kæmpe overraskelse. Overvejer endda at gå ind og se den igen.

Louiseuser/522285

Det kan godt være, at der er mange, som har været inde og se filmen "DUNE", men det er med garanti ikke alle, som er gået opmuntrede derfra :/
Det tog laaang tid, før filmen rigtig kom i gang og det action der er i den, kan man se i traileren... Vi var ikke opmærksomme på, at dette var del 1 af (måske!) 3 film, men vi kommer med garanti ikke i biografen og ser de kommende film!

Sørenuser/768514

Nej, det var sørme ikke en Hunger Games film...

Steffenuser/911245

Da filmen startede og der stod del 1. Tænkte jeg åh nej ikke en film der slutter uden afslutning. Og jo det skete filmen slutter med sort skærm uden en afslutning.

Derudover Helt enig, lang og kedlig :/

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Mark

Nicolas Cage har kun været med i gode film :-) Nicolas Cage laver kun verdensklasse præstationer :-). jeg er ganske enkelt vild med Mr.

5 timer siden
Flemming

Han har lavet en del gode film, men hold da op, hvor har han lavet meget crap også.

11 timer siden
Segoyuser/116755
Segoyuser/116755

yes tænkte også , amen hvad med Aarhus, vil da rigtig gerne se den film, give en anmeldelse have været en super fin oplevelse...ja verden er mere e

1 dag siden
Wayne

Godt at høre - og herligt at alle maskiner er ved at være i gang igen.

Jeg glædrer mig til at høre mere om det :-)

2 dage siden
Daniel Bentien

Hej Wayne

2 dage siden