Cookie- og Privatlivspolitik

Free Guy

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en actionmættet og humoristisk stemning. Der er talrige kortvarige scener med actionpræget vold i form af eksplosioner, væbnede røverier, skudvekslinger, slagsmål, brændende mennesker, forfølgelser og en magtfuld ond person. Det voldelige indhold foregår imidlertid i et primært ublodigt computerspilunivers, hvor karaktererne ikke oplever smerte og genopstår. Endvidere er historien indlejret i en komisk ramme. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
12.08.2021
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Free Guy
|
Free Guy plakat

Adventure-filmen 'Free Guy' handler om en bankkasserer, som finder ud af, at han er en spiller i et videospil.

Guy, som han oplagt hedder, er hovedkarakteren i spillet, som viser sig at være brutalt, overraskende og ikke mindst byde på en kæmpestor, åben verden.

Da spillets udviklere truer med at lukke det ned, indleder Guy et kapløb mod tiden for at bevise sit værd som den egentlig helt og redde spillet.

Ryan Reynolds spiller titelrollen i action-komedien, der ligger lige til højrebenet for skuespilleren, som tidligere har medvirket i film fra samme skuffe som Deadpool og The Hitman's Bodyguard.

'Free Guy' er instrueret af Shawn Levy, der nok bedst er kendt for at stå bag de tre Nat på museet-film, men også har instrueret episoder af Netflix-serien 'Stranger Things'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (114 votes)
4.8
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Filmland P1

    "Ja, den vil meget, den her film, og nok også FOR meget, men det hele er tilpas dumt til, at jeg tilgiver det. Over det meste af linjen fungerer komedien. Ryan Reynolds er irriterende sjov, der er skønne biroller, blandt andet Marvel-instruktøren Taika Waititi som ulidelig tech-chef." (Maria Månson)

  • Jyllands-Posten

    "sjov actionkomedie, der ligner et computerspil, men som også diskuterer eksistentielle problematikker." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "Filmen går næppe over i historien som det store episke nybrud, men den er sørme underholdende, mens det varer." (Nanna Frank Rasmussen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
MarkusStepH

Filmen er et rimelig originalt koncept. Hvad nu hvis en af de NPCs vi ellers elsker at chikanere, bryder deres kode og begynder at tænke selv.

Filmen handler også om udviklere der bliver udnyttet af de store milliard firmaer der dominerer spil industrien. Ligesom i virkeligheden.

Effekterne inde i spillet er meget overbevisende og castet gøre et glimrende arbejde med at sælge denne usædvanlige historie.

Man skal ikke være gamer for at forstå denne film men det vil have en fordel.
Jeg håber virkelig Disney gøre denne verdenen til et ægte spil.

Jeg kan varmt anbefale filmen 8/10

Thomas

Jeg ved godt at der er en strid mellem Nordisk Films Biografer og Disney, som jo ejer 20th Century Fox. NFB vil ikke betale fuld pris for film, som samtidig også kan streames, hvilket er fuldt forståligt. Men Free Guy udkommer IKKE til streaming, så at den heller ikke kommer i Biografen (som vi er mange der har savnet det seneste halvandet år!) giver ikke så meget mening. Det er fint nok at vi kan se Japanske Fortællinger, Ida og Pjalte, Quo vadis Aida? og Paw Patrol: Filmen, men det er ikke lige min smag. Så få nu film som Free Guy, og Marvel tilbage hvor de hører til. I Biografen.

MarkusStepH

Det giver ingen mening at den ikke kommer i biografen

Emil

Kommer Free Guy ikke til aalborg ???

ronniuser/857846

som andre store film kommer denne heller ikke til Aalborg...

Emil

Det er så dumt at de store film ikke kommer til nordjylland, de miste så fucking mange penge på det

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.