/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Marco effekten

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har i mange scener en dramatisk og urovækkende stemning. Den indeholder flere scener med forfølgelser, overfald, trusler, slåskampe, skyderier og drab. Nogle af scenerne er meget voldsomme og blodige. Da filmen foregår i et realistisk skildret nutidigt dansk univers, vurderes den til at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
27.05.2021
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Marco effekten
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske tekster), Babybio, Seniorbio, Strikkebio
|

Thrilleren 'Marco effekten' er en ny dansk film om politiets særlige endhed, Afdeling Q, baseret på Jussi Adler-Olsens femte bog i krimi-serien.

Tynget af en tragisk begivenhed tager vicekriminalkommissær Carl Mørck imod en ny, henlagt kriminalsag. Sammen med sin assistent Assad og sekretær Rose graver Mørck i sagen om den pædofilisigtede William Stark, der er forsvundet sporløst.

Samtidig har politiet anholdt en østeuropæisk dreng ved grænsen til Tyskland, der er i besiddelse af Starks pas. Opdagelsen kaster nyt lys over sagen, der blev afvist af politiet efter blot to uger.

Det viser sig nemlig, at der er tråde helt til toppen af den danske finansverden, men også forbindelser til københavnske kriminelle, som er ude efter den unge dreng. Carl Mørck og Assad står nu over for deres hidtil mest omfangsrige opgave.

'Marco effekten' følger efter Kvinden i buretFasandræberneFlaskepost fra P og Journal 64, der alle har været imponerende publikumssucceser.

Denne gang er rollelisten dog blevet skiftet ud, så Ulrich Thomsen har hovedrollen som Carl Mørck, mens Zaki Youssef fra Danmarks sønner spiller Assad.

Sofie Torp (Ser du månen, Daniel) spiller Rose, og Anders Matthesen tilslutter sig krimi-filmserien som stor-svedende finansmand. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1496 votes)
2.2
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ulrich Thomsen slår neurotiske knuder på sig selv i kampen for at bemægtige sig rollen, men får til syvende og sidst ikke nok spillerum i en film, som for ofte nøjes med en legen røvere og soldater." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Den nye 'Afdeling Q'-film 'Marco effekten' med Ulrich Thomsen som den nye Carl Mørck er underholdende nok og skal da helt sikkert nok trække en masse i biografen, men når det fedeste i filmen er musikken, så er der et eller andet, der ikke fungerer." (Kristian Dam Nygaard)

 • Børsen

  "Den nye og femte film i serien på i alt ti bøger, 'Marco effekten', er bedre. Fordi Ulrich Thomsen er en stærkere Carl Mørck, og fordi de oscarnominerede bagmænd, [...] fanger en hårdere og mere sort tone end i de første film, som klæder universet godt." (Michael Solgaard)

 • Ekstra Bladet

  "Uanset hvad, er ’Marco effekten’ en af de mest effektive danske spændingsfilm, jeg har set i årevis. Og så har den modsat forgængerne tilmed personlighed." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Når 'Marco effekten' alligevel formår at være solid lørdagsunderholdning, skyldes det et effektivt krimiplot skruet sammen omkring romadrengen Marco, der forsøger at snige sig ind i Danmark med en side af et pas, som tilhørte den forsvundne pædofilisigtede embedmand William Stark." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Humoren er mere eller mindre forsvundet fra det Carl Mørckske univers, og 'Marco effekten' virker som en fladere film end de tidligere." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... Thomsen får til opgave at vise flere sider af Mørck, end Kaas fik lov til, og bliver filmens store attraktion." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Selv ikke Ulrich Thomsens hærdede kriminalkommissær kan løse problemerne i ’Marco effekten’, der uden friske idéer og helstøbte karakterer står tilbage som en grå og gennemsnitlig thriller." (Felix Fleischer)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Hans-Walteruser/1758406

Kan kun udtale mig om de første langtrukne minutter - herefter faldt jeg i søvn over dette antiklimaks "mesterværk"!

Palasse

...baseret på den svageste bog i serien. For mig toppede serien med bog/film nummer fire.

Jeg har intet imod at der er blevet skiftet skuespillere, men hvis jeg skal være ærlig, så forstår jeg det ikke helt.

Hvis forfatteren har ønsket, at filmene lagde sig tættere (læs: bedre) op ad hans bøger, så forstår jeg da slet ikke den nye film. Den minder overhovedet ikke om bogen!

Ulrich Thomsen er lige en tand for neurotisk til mig. Assad har fortsat ikke den mystik og ufrivillige komik, han har i bøgerne. Rose var perfekt i de forgangne film. Den nye version synes jeg ikke virker heller, hvilket på ingen måde er skuespillerindens skyld, vil jeg skynde mig at sige.

Er spændt på at se, hvad de får ud af de næste film i serien, da de bøger, der ligger til grund, heller ikke helt holder samme niveau som de fire første.

S. Rico

Ulrich Thomsen er ganske overbevisende som den nye Carl Mørck. Han er en fed karakter og klart det bedste ved filmen.

Men det skal der heller ikke så meget til, for historien er den hidtil mest kedelige i Afdeling Q sagaen. Nogle rigmænd svindler med nødhjælpspenge og lægger en masse slør ud for ikke at blive opdaget. Der introduceres en irriterende dreng og en svømmepige, som både er uinteressante og ligegyldige for historien. Der hældes i det hele taget alt for meget unødvendigt plot ind i den relativt simple hovedhistorie.

Og filmen bliver alt, alt, alt, ALT for lang. Hvis det var kogt ned til et enkelt afsnit i en TV krimiserie, så havde det nok været ok. Men 2 timer med en kedelig middelmådig historie er dræbende. Det kan ikke engang Ulrich Thomsens karismatiske Carl Mørck redde.

2½ stjerner.

Frederik

Fuldstændig spil af tid. Kedelig og relaterer på ingen måde til bogen.
Føler mig snyt for penge og tid.
Lad være med at se den.

Morten

Fuld stendigt spild af tid at se denne film jeg hade forventede den var beder men man ligger som man reder nå man skifter hoved personerne ud fra de andre film de var gode

steffenuser/942352

Jeg synes ikke bogen fangede som filmen, så blev overraskende positiv efter idag at have set filmen. Man skal lige vænne sig til nye karakterer i filmen, klart. Men hvor er Ullrich thomsen god og den rette som jeg selv opfattede ham som karakter efter at have læst 1 bog.

Henrik

Spild af den gode forfatters værk, Kan selvfølgelig ikke undgå at sammenligne med de tidligere film og bogen. Det nye set viser slet ikke samme karakter, el. indlevelsen i bogen, lidt i tvivl om de selv har læst den, eller kun set filmens manuskript.
Ingen grund til at fortsætte med at lave film på Jussi's bøger med det hold.
Hold jeg til bøgerne, og se en action film istedet.

Martin

Hvad sker der for Anders mattesen er med i sådan en film, kæft hvor spildte jeg min tid der, skal ikke ses igen, dog er alle de tidligere stadigvæk rigtig fede, men den sidste var spild

Finn

Utrolig tynd handling , laaangstrakt

Leon

Altså lad mig starte med at sige at det var noget forfærdeligt skuespil. Hvorfor puttede de Ulrich ind i rollen som Carl . Han passer da slet ikke ind i rollen som ham. Nikolaj var virkelig god i rollen. Bare se de gamle afdeling Q film, de er meget bedre

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.