Cookie- og Privatlivspolitik
Scarlett Johansson sagsøger Disney for streamingpremiere på 'Black Widow'

Scarlett Johansson sagsøger Disney for streamingpremiere på 'Black Widow'

Filmselskabet svarer igen og afslører skuespillerens løn

Stem op!
47
Stem ned!
0
(reset)

Scarlett Johansson har været en vigtig del af Marvels superheltesaga gennem de sidste 10 år i rollen som Natasha Romanoff, hvilket kulminerede denne sommer med karakterens solofilm, der fik premiere i både biografer og på streamingtjenesten Disney+.

Denne udgivelsesstrategi for Black Widow har nu fået skuespilleren til at sagsøge Disney for brud på hendes kontrakt, der eftersigende skulle garantere en udelukkende biografbaseret premiereplan.

Skuespillerens løn afhænger af filmens billetsalg og med en samtidig premiere på Disney+, der dog også kræver ekstrabetaling udover abonnementet, anklager Johansson Disney for tab af indkomst. 

Ifølge Black Widow-skuespillerens advokater kontaktede hendes hold Disney for at genforhandle kontrakten, da de hørte om den nye udgivelsesstrategi, men Disney svarede eftersigende aldrig tilbage på deres forespørgsel.

Dette er på trods af, at der i søgsmålet inkluderer en mail fra marts 2019, hvor en af Marvels advokater forsikrede Johansson om, at hendes kontrakt ville blive genforhandlet, hvis planen for filmens udgivelse ændrede sig.

Disney har gennem en talsmand nu svaret tilbage på Scarlett Johanssons søgsmål, som de kalder både foruroligende og ubarmhjertigt.

- Der er overhovedet ingen hold i denne anklage. Søgsmålet er især trist og foruroligende i dets ubarmhjertige tilsidesættelse af de forfærdelige og vedvarende globale påvirkninger af Covid-19 pandemien.

- Disney har fuldt efterlevet Ms. Johanssons kontrakt, og udgivelsen af 'Black Widow' på Disney+ med Premiere Access har desuden betydeligt forstærket hendes mulighed for at tjene yderligere kompensation udover de 20 millioner dollars, hun har modtaget indtil nu.

Johansson og hendes advokater har endnu ikke svaret igen på Disneys udtalelser eller deres usædvanlige offentliggørelse af skuespillerens løn.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rizzo

Selvfølgelig er begge parter i denne sag interesserede i at tjene flest mulige penge. Men jeg må sige at jeg er taknemmelig for at have set filmen hos en ven på hendes disney+, og dermed ikke har betalt en klink selv - for den film var godt nok dårlig. Det er den ringeste Marvel film til dato, efter min mening. Jeg tror de (Disney og Johansson) skal være glade hvis de går derfra med deres udgifter dækket.

Simonuser/784166

Jeg er naturligvis på Scarletts parti - film skal ses i biografen, det er en del af vores kultur - og økonomi.

Lige nu arbejder en lille elite på at bruge og især misbruge den smitsomme sygdom til at omvælte samfundet i en ikke-human retning.
Og de bruger åbenbart også smagløse kneb at appellere til følelserne, og det klinger hult:
"Søgsmålet er især trist og foruroligende i dets ubarmhjertige tilsidesættelse af de forfærdelige og vedvarende globale påvirkninger af Covid-19 pandemien."

De bør udlevere en spand, før de kommer med den slags.

Michaeluser/438288

Jeg tror nu nok de to parter nok skal finde ud af at fordele alle deres penge, men fra et forbrugersynspunkt, så er det mere interessant, når Nordisk Film ikke viser Disneys film i biografen. Når det nu koster næsten 200 at se filmen på Disney+ oven i det løbende abonnement, så forstår jeg simpelthen ikke, hvorfor filmen ikke kunne vises i ALLE biografer i Danmark. Jeg kommer i biografen for at opleve den stemning, der nu engang er, når man går i biografen, og ikke bare sidder hjemme foran storskærmen og surround-anlægget. Så Disney+ premierefilm, som eks. Black Widow, er ikke et alternativ til biffen, men et supplement til tv-hyggen hjemme i stuerne - når man ikke skal betale ekstra for at se filmen. Og skulle jeg endelig betale 180 for filmen, så skulle det være på disc.

Frederik Baltser

Argumentet, @Michael, er nu ret lige til. Biograferne og filmselskaberne har generelt tidligere haft den aftale, at biograferne får lov til at vise filmene i x antal måneder før de kommer på diverse streamingtjenester og hardcopy-udgivelser. Så betaler biograferne en given sum for den aftale.

Disney har i denne forbindelse med Black Widow så sagt til biograferne, at de ikke længere har rettighederne til at vise filmen, før den kan ses på Disney+, men de skal stadig betale den samme sum for at få rettighederne.

Det syntes biograferne var en markant forringelse af deres aftale, da de nu må forventes at miste en eller anden del af deres kunder uden at deres udgifter bliver mindre. De traf så en beslutning, at de hellere vil gå udenom Black Widow.

Jeg er HELT på linie med dig, og vil også helst se præmierer i biografen. Jeg er max skuffet over, at jeg ikke skal ind og se den nyeste marvel-film i biffen, hvad vi ellers har tradition for herhjemme. Jeg kommer helt afgjort IKKE til at betale ekstra for at se den før tid i min sofa på mit snoldede fladskærmstv.

Så derfor, som forbruger, så er jeg blevet virkelig skuffet over en forringelse af den underholdning jeg ellers gerne vil betale for, men må også bare udtrykke min sympati med biograferne i denne sag.

Jeg håber Disney indser, at biografen kan noget, som tv-stuen ikke kan, og laver en aftale som alle parter kan være glade for. Desværre tror jeg, at det bliver fremtiden, at de store selskaber skubber biograferne ud for at holde på pengene selv. Det bliver bare ikke med mig på vognen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lotte

Jeg vidste heldigvis at den ikke var 'afsluttet' og var kun glad for, at der ikke var en cliffhanger men derimod et løfte om en spændende part 2.

37 minutter siden
Sørenuser/768514
LOL
Sørenuser/768514

Nej, det var sørme ikke en Hunger Games film...

12 timer siden
Henrik

At en film skal laves så lang, at de så kun beskriver halvdelen af første bog på 3 timer, den gamle film kunne beskrive hele historien på 2 timer.

2 dage siden
Wayne

Rogue Squadron - er det eneste der er konkrete planer for.

2 dage siden
Aslanuser/577644
Aslanuser/577644

Kan ikke helt forstå den bølge af mandlige roller som af en eller anden grund absolut skal udskiftes med kvinder?

3 dage siden