Cookie- og Privatlivspolitik

Marco effekten

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har i mange scener en dramatisk og urovækkende stemning. Den indeholder flere scener med forfølgelser, overfald, trusler, slåskampe, skyderier og drab. Nogle af scenerne er meget voldsomme og blodige. Da filmen foregår i et realistisk skildret nutidigt dansk univers, vurderes den til at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
27.05.2021
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Marco effekten
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske tekster), Babybio, Seniorbio, Strikkebio
|
Billetter

Thrilleren 'Marco effekten' er en ny dansk film om politiets særlige endhed, Afdeling Q, baseret på Jussi Adler-Olsens femte bog i krimi-serien.

Tynget af en tragisk begivenhed tager vicekriminalkommissær Carl Mørck imod en ny, henlagt kriminalsag. Sammen med sin assistent Assad og sekretær Rose graver Mørck i sagen om den pædofilisigtede William Stark, der er forsvundet sporløst.

Samtidig har politiet anholdt en østeuropæisk dreng ved grænsen til Tyskland, der er i besiddelse af Starks pas. Opdagelsen kaster nyt lys over sagen, der blev afvist af politiet efter blot to uger.

Det viser sig nemlig, at der er tråde helt til toppen af den danske finansverden, men også forbindelser til københavnske kriminelle, som er ude efter den unge dreng. Carl Mørck og Assad står nu over for deres hidtil mest omfangsrige opgave.

'Marco effekten' følger efter Kvinden i buretFasandræberneFlaskepost fra P og Journal 64, der alle har været imponerende publikumssucceser.

Denne gang er rollelisten dog blevet skiftet ud, så Ulrich Thomsen har hovedrollen som Carl Mørck, mens Zaki Youssef fra Danmarks sønner spiller Assad.

Sofie Torp (Ser du månen, Daniel) spiller Rose, og Anders Matthesen tilslutter sig krimi-filmserien som stor-svedende finansmand. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (985 votes)
2.4
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ulrich Thomsen slår neurotiske knuder på sig selv i kampen for at bemægtige sig rollen, men får til syvende og sidst ikke nok spillerum i en film, som for ofte nøjes med en legen røvere og soldater." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Den nye 'Afdeling Q'-film 'Marco effekten' med Ulrich Thomsen som den nye Carl Mørck er underholdende nok og skal da helt sikkert nok trække en masse i biografen, men når det fedeste i filmen er musikken, så er der et eller andet, der ikke fungerer." (Kristian Dam Nygaard)

 • Børsen

  "Den nye og femte film i serien på i alt ti bøger, 'Marco effekten', er bedre. Fordi Ulrich Thomsen er en stærkere Carl Mørck, og fordi de oscarnominerede bagmænd, [...] fanger en hårdere og mere sort tone end i de første film, som klæder universet godt." (Michael Solgaard)

 • Ekstra Bladet

  "Uanset hvad, er ’Marco effekten’ en af de mest effektive danske spændingsfilm, jeg har set i årevis. Og så har den modsat forgængerne tilmed personlighed." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Når 'Marco effekten' alligevel formår at være solid lørdagsunderholdning, skyldes det et effektivt krimiplot skruet sammen omkring romadrengen Marco, der forsøger at snige sig ind i Danmark med en side af et pas, som tilhørte den forsvundne pædofilisigtede embedmand William Stark." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Humoren er mere eller mindre forsvundet fra det Carl Mørckske univers, og 'Marco effekten' virker som en fladere film end de tidligere." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... Thomsen får til opgave at vise flere sider af Mørck, end Kaas fik lov til, og bliver filmens store attraktion." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Selv ikke Ulrich Thomsens hærdede kriminalkommissær kan løse problemerne i ’Marco effekten’, der uden friske idéer og helstøbte karakterer står tilbage som en grå og gennemsnitlig thriller." (Felix Fleischer)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Finn

Utrolig tynd handling , laaangstrakt

Leon

Altså lad mig starte med at sige at det var noget forfærdeligt skuespil. Hvorfor puttede de Ulrich ind i rollen som Carl . Han passer da slet ikke ind i rollen som ham. Nikolaj var virkelig god i rollen. Bare se de gamle afdeling Q film, de er meget bedre

Bruce Harriset

Carl er den, der hvæser og klikker på alle og ikke kan stoppe med at tale, når noget er vigtigt for ham. Karakter har mistet alt, hvad der gjorde dem unikke.
Ikke desto mindre blev jeg underholdt; der skete meget, og det virkede som om jeg så en frisk Bond-film. Jeg håber og tror, at filmene forbedres over tid.

Mikkel

- ville jeg give Marco effekten én sandkage. En sandkage som nogen er gået fra, og som er blevet så tør, så fluerne i rummet ikke ved det er en kage mere, og kun læser den som de andre møbler i stuen.

Alberte

God handling, på trods af at det er med de forkerte skuespillere

Mia

… når man har noget så godt, og vælge at spolere det med nye skuespillere og en handling der er usammenhængende og har løse ender. Normalt hader jeg at gå på toilettet under filmen i biffen, men med den her havde jeg intet problem med at misse noget af den. Anden får mit review op på 2 stjerner. Kaas og Fares gjorde det så godt i rollerne, kæmpe underholdende, og hvad laver man at smide Nikolaj Lie Kaas ud af sine film??????

Connyuser/122302

Langtrukken og kedelig. Forholdet mellem Carl, Assad og Rose og den ping penge, der har været mellem dem i bøgerne og de tidligere film, er helt væk. Handlingen ligger langt fra bogens handling.

Spidermanuser/166287

Filmens temasang er nok det bedste ved det nye setup i Jussi serien.
Jeg var underholdt, der skete en masse og havde det lidt som at se en ny Bond. Håber og tror filmene vokser med tiden

Mickuser/444697

Det udskift de har lavet af skuespillere osv har ødelagt den film! Den var grå, Kedelig og så langtrukket at jeg fik lyst til at forlade biografen på et tidspunkt og det er aldrig sket før!

Kattesjovuser/423704

Gode skuespillere. Men Ulrik Thomsen kan virkelig ikke spille Carl Mørk, som i de tidligere film. Ved godt at det er forfatteren der synes at skuespillet var forkert i de tidligere film. Mega synd at ødelægge en god film serie.
Kommer der en ny Carl Mørk film med de nye skuespillere, ja , så køber jeg ikke en biograf billet. Og lige en ting med, lad dog Carl Mørk ryge i stedet for tygge tyggegummi. Ingen tygge tyggegummi ved alvorligt samtale. Det var bare så forkert.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.