Cookie- og Privatlivspolitik
Alle 8 film i The Conjuring-universet rangeret fra værst til bedst

Alle 8 film i The Conjuring-universet rangeret fra værst til bedst

Fra dæmonbesættelse til onde nonner og grufuldt dukkegys

Stem op!
13
Stem ned!
0
(reset)

Selvom den imødeste gyser The Conjuring: The Devil Made Me Do It kun vises i en enkelt biograf her på kino.dk (læs årsagen her), så skal det ikke afholdes os fra at rangere alle filmene i The Conjuring-universet fra værst til bedst (inkl. den nye). Bemærk: Vi spoiler IKKE.

Køb dine billetter til 'The Conjuring: The Devil Made Me Do It'


'The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It' er baseret på en virkelig sag fra de paranormale efterforskere  Ed og Lorraine Warren. Gyset tager sit udgangspunkt i den første amerikanske retssag nogensinde, hvor den mordmistænkte bruger dæmonisk besættelse som sit forsvar.8. The Curse of La Llorona (2019)
På sidstepladsen finder man 'The Curse of La Llorona', der tager udgangspunkt i en gammelt mexicansk myte om det uhyggelige genfærd La Llorona. Skrækfilmen foregår i 1970’ernes Los Angeles, hvor en mor og hendes to børn får det skræmmende væsen på nakken.

Det lykkedes dog aldrig sådan for alvor at få stablet et helt overbevisende gys på benene, selvom det dog undervejs bliver til få ganske ok urovækkende scener med det klamme genfærd. Men det er og bliver det indtil videre svageste indspark i universet.

7. Annabelle (2014)
Den første ud af i alt indtil videre tre solofilm med den skræmmede dukke Annabelle, er også den svageste. Præmissen er ellers ganske gruopvækkende. John og Mia venter her deres første barn, hvor John køber en vintage-dukke til sin gravide hustru. Dukken overtages dog snart af et ondskabsfuldt væsen.

Der er ingen tvivl om, at Annabelle er en pænt creepy dukke med sine stirrende øjne og nussede udseende, vil hun upåagtet filmens øvrige kvaliteter - eller mangel på samme - nok kunne give et par kuldegysninger til de dukke-angste. Men 'Annabelle' ender som en småkedelig og sløj omgang.6. The Nun (2018)
Gyset om den dæmoniske nonne er den femte film i The Conjuring-universet og giver forhistorien til den grumme nonne fra 'The Conjuring 2'. Filmen tager sit afsæt i et fjernt rumænsk kloster, hvor en nonne begår selvmord under mystiske omstændigheder. Så da Fader Burke og en novice sendes afsted for at undersøge sagen, bliver det også mødet en overnaturlig ondskab.

'The Nun' benytter sig, ligesom sine forgængere i franchisen, af en blanding af uhyggelig stemning og effektive jump scares. Ingen af scenerne i denne solofilm om nonnen når dog desværre samme skræmmende højde som hendes tilstedeværelse i 'The Conjuring 2'.

5. Annabelle: Creation (2017)
Efterfølgeren til 'Annabelle 2: Creation' følger man en dukkemager og hans hustru, som efter deres datter omkommer på tragisk vis, inviterer en nonne og hendes små piger fra et børnehjem ind i deres hus. Snart begynder dukkemagerens djævelsk besatte kreation, Annabelle, dog at hjemsøge beboerne.

Selvom det er spændende at følge, hvad forhistorien om den besatte dukke, så leveres der ikke helt så mange skrækindjagende scener, som der ellers lægges fint op til med sin kombination af en klam dukke og de forskræmte piger.


 
4. Annabelle Comes Home (2019)
Det er den tredje solofilm om Annabelle, der også er den indtil videre bedste. Den besatte dukke står her bag lås og slå i de paranormale efterforskere Ed og Lorriane Warrens kælder, men uheldigvis slippes ikke kun Annabelles kræfter løs, men også alle de øvrige dæmoniske artefakter i rummet vækkes.

Gyset blander på ret så gribende vis grufuld spænding, diabolsk uhygge og 70'ernes tidsbillede, mens man også får et indblik i flere af Warren-parrets grumme sager med nye, skræmmende monstre, herunder en varulv(!). Desuden er Patrick Wilson og Vera Farmiga som altid en fornøjelse at være i selskab med som Warren-parret, og denne film kan vel næsten kaldes 'The Conjuring 2.5'.

3. The Conjuring 2 (2016)
Vi bevæger os nu ind i den både skræmmende og urovækkende top 3. Her finder man den anden film med de to paranormale efterforskere Ed og Lorraine Warren i centrum. De rejser her til den engelske forstad Enfield for at hjælpe en enlig mor, der bor med sine fire børn i et gammelt hus, som tilsyneladende er hjemsøgt.

Med et stærkt greb om ikke alene at stable både snigende uhygge og bombastisk gru på benene, har gyset også en gribende fortælling om den udsatte familie på menuen, mens Warren-parret på ligeledes engagerende vis går til sagen med styrke.2. The Conjuring: The Devil Made Me Do It
Ind på en flot andenplads lander den biografaktuelle 'The Conjuring: The Devil Made Me Do It' – den tredje solofilm om Warren-parrets overnaturlige strabadser. Den grumme fortælling tager sit udgangspunkt i den første amerikanske retssag, hvor den mordmistænkte bruger dæmonisk besættelse som sit forsvar.

Patrick Wilson og Vera Farmiga giver både nerve og sjæl til den gribende fortælling, hvor en ung mand kommer i nærkontakt med en omsiggribende ondskab. Her er både klam dæmonbesættelse samt bulder og gysende brag i spil, når uhyggen breder sig.

Desuden er det yderst befriende, at franchisen nu forlader formlen med de hjemsøgte huse og nu er ude og lave detektivarbejde.

1. The Conjuring (2013)
Den måske ikke så overraskende førsteplads indtages af den første film i gyser-granchisen, hvor man følger en lille familie, der flytter ind i en øde landejendom uden for byen. Snart begynder der dog at ske sære ting i huset, der med snigende sikkerhed udvikler sig til en altopslugende grufuld filmoplevelse.

Instruktøren James Wan viser i den grad med sikker hånd, hvordan den ene uhyggelige scene efter den anden skal udfoldes. Han fornyer ligeledes på grum vis genrens velkendte konventioner med bl.a. knirkende døre og ondskab i skyggerne, mens han skaber et gribende grumt 70’er-tidbillede samt et ligeledes gribende drama med både familien og Warren-parret i centrum.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
DJT

...ikke set The Conjuring 3 endnu, og det er ganske rigtigt, at La Llorona er den værste, men den næstværste er altså The Nun. Annabelle har i det mindste nabo-overfaldet og kælderscenen, og de to scener er tilsammen 1000 gange bedre end hele The Nun.

Og så hedder det ikke en varEulv :D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Pelle

nu ser man jo heldigvis også fast & furious for vin diesel og crew..

så det går nok :)

15 timer siden
Rizzo

Selvfølgelig er begge parter i denne sag interesserede i at tjene flest mulige penge.

3 dage siden
Simonuser/784166
Simonuser/784166

Jeg er naturligvis på Scarletts parti - film skal ses i biografen, det er en del af vores kultur - og økonomi.

3 dage siden
Frederik Baltser

Argumentet, @Michael, er nu ret lige til.

3 dage siden
Michaeluser/438288
Michaeluser/438288

Jeg tror nu nok de to parter nok skal finde ud af at fordele alle deres penge, men fra et forbrugersynspunkt, så er det mere interessant, når Nordi

3 dage siden

Aktive debatter