Cookie- og Privatlivspolitik

Da 5 Bloods

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
12.06.2020
| |
2 timer 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Da 5 Bloods
|
Da 5 Bloods

Krigsdramaet ‘Da 5 Bloods’ følger fire aldrende, afroamerikanske veteraner, der efter 45 år vender tilbage til Vietnam for at hente deres gruppeleder, som døde under krigen.

De vender imidlertid også tilbage for at finde den guldskat, som de begravede, mens de tjente i det krigsramte land.

Det er mesterinstruktøren Spike Lee, der står bag ’Da 5 Bloods’. Han har bl.a. film som Do the Right Thing, Malcolm X, 25th Hour og BlacKkKlansman.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1 vote)
3
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Filmen starter i bedste Spike Lee manér med gamle billeder fra Vietnamkrigen, antikrigsdemonstrationer og Black Panther demonstrationer. Puha - jeg ved sgu' ikke lige, om jeg orker over 2½ time med Spike Lee propaganda om vietnamkrigen og de sortes rettigheder.

Men filmen drejer faktisk hurtig over i noget helt andet - nemlig en røver og soldater historie om fire gamle veteraner, som tager tilbage til Vietnams jungle for at finde en gammel guldskat. Dette krydres med tilbageblik på deres tid i krigen, hvor de mistede en god kammerat. Udover "Nu går den vilde Vietnam skattejagt", så er der selvfølgelig også en masse samtaler og stikpiller undervejs om den sorte mands lod i samfundet, meningsløsheden med krigen osv.

Det hele kulminerer efter ca. 2 timer, hvor en af hovedpersonerne - direkte til kameraet - skærer budskabet ud i pap: "Det er samfundets skyld, at jeg er blevet som jeg er". Godt så!

Filmen kaster således en masse bolde op i luften, og det føles som en noget rodet affære. Jeg kunne især godt have undværet den sidste halve time, hvor alle moralerne skal proppes ned i halsen på os. Hvis filmen var stoppet efter ca. 2 timer, så kunne det have været et fint alternativ take på en moderne Vietnamfilm.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.