Cookie- og Privatlivspolitik

Marco effekten

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har i mange scener en dramatisk og urovækkende stemning. Den indeholder flere scener med forfølgelser, overfald, trusler, slåskampe, skyderier og drab. Nogle af scenerne er meget voldsomme og blodige. Da filmen foregår i et realistisk skildret nutidigt dansk univers, vurderes den til at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
27.05.2021
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Marco effekten
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske tekster), Babybio, Seniorbio, Strikkebio
|
Billetter

Thrilleren 'Marco effekten' er en ny dansk film om politiets særlige endhed, Afdeling Q, baseret på Jussi Adler-Olsens femte bog i krimi-serien.

Tynget af en tragisk begivenhed tager vicekriminalkommissær Carl Mørck imod en ny, henlagt kriminalsag. Sammen med sin assistent Assad og sekretær Rose graver Mørck i sagen om den pædofilisigtede William Stark, der er forsvundet sporløst.

Samtidig har politiet anholdt en østeuropæisk dreng ved grænsen til Tyskland, der er i besiddelse af Starks pas. Opdagelsen kaster nyt lys over sagen, der blev afvist af politiet efter blot to uger.

Det viser sig nemlig, at der er tråde helt til toppen af den danske finansverden, men også forbindelser til københavnske kriminelle, som er ude efter den unge dreng. Carl Mørck og Assad står nu over for deres hidtil mest omfangsrige opgave.

'Marco effekten' følger efter Kvinden i buretFasandræberneFlaskepost fra P og Journal 64, der alle har været imponerende publikumssucceser.

Denne gang er rollelisten dog blevet skiftet ud, så Ulrich Thomsen har hovedrollen som Carl Mørck, mens Zaki Youssef fra Danmarks sønner spiller Assad.

Sofie Torp (Ser du månen, Daniel) spiller Rose, og Anders Matthesen tilslutter sig krimi-filmserien som stor-svedende finansmand. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (982 votes)
2.4
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ulrich Thomsen slår neurotiske knuder på sig selv i kampen for at bemægtige sig rollen, men får til syvende og sidst ikke nok spillerum i en film, som for ofte nøjes med en legen røvere og soldater." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Den nye 'Afdeling Q'-film 'Marco effekten' med Ulrich Thomsen som den nye Carl Mørck er underholdende nok og skal da helt sikkert nok trække en masse i biografen, men når det fedeste i filmen er musikken, så er der et eller andet, der ikke fungerer." (Kristian Dam Nygaard)

 • Børsen

  "Den nye og femte film i serien på i alt ti bøger, 'Marco effekten', er bedre. Fordi Ulrich Thomsen er en stærkere Carl Mørck, og fordi de oscarnominerede bagmænd, [...] fanger en hårdere og mere sort tone end i de første film, som klæder universet godt." (Michael Solgaard)

 • Ekstra Bladet

  "Uanset hvad, er ’Marco effekten’ en af de mest effektive danske spændingsfilm, jeg har set i årevis. Og så har den modsat forgængerne tilmed personlighed." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Når 'Marco effekten' alligevel formår at være solid lørdagsunderholdning, skyldes det et effektivt krimiplot skruet sammen omkring romadrengen Marco, der forsøger at snige sig ind i Danmark med en side af et pas, som tilhørte den forsvundne pædofilisigtede embedmand William Stark." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Humoren er mere eller mindre forsvundet fra det Carl Mørckske univers, og 'Marco effekten' virker som en fladere film end de tidligere." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... Thomsen får til opgave at vise flere sider af Mørck, end Kaas fik lov til, og bliver filmens store attraktion." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Selv ikke Ulrich Thomsens hærdede kriminalkommissær kan løse problemerne i ’Marco effekten’, der uden friske idéer og helstøbte karakterer står tilbage som en grå og gennemsnitlig thriller." (Felix Fleischer)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maria

Langtrækkende film og dårligt valg af skuespiller!

Jesper

Meget skuffende film. En simpel, kedelig og stereotyp historie, der på intet tidspunkt bliver spændende. En af de tyndeste handlinger set i mange år.

Karaktererne er uinteressante og er langt under niveau fra de første film. Hvis man ikke havde læst bøgerne eller set tidligere film, havde jeg glemt alle karakterer 5 min. efter filmen, med undtagelse af Carl Mørck/Ulrich Thomsen. Samspillet mellem Carl og Assad, som er en drivkraft i bøger og tidligere film, er helt forsvundet. Ulrich Thomsen er tættere på bøgernes profil, men er så ubehøvlet, at det bliver urealistisk på film. Selv om Ulrich Thomsen spiller godt, var Nikolaj Lie Kaas’ fortolkning mere til min smag.

Negative stjerner, hvis man kunne give det.

Rikke

Min mand sagde midtvejs igennem filmen at han satte sig ud i bilen. Nu hader jeg mig selv for at jeg ikke gik med ham. UlrichThomsen er filmens eneste lyspunkt.

Mick

Jeg vil starte med at sige, jeg er fan af de 4 første film. Fasandræberne er fantastisk. Ulrich Thomsen og Anders matthesen gør det rigtig godt i denne. Jeg havde en lille fornemmelse af at jeg havde set det hele før. Ok spænding og godt plot

Sebastian

Jeg har til dags dato aldrig set så ligegyldig film. SÅ kedelig at flere rækker enten gik eller faldt i søvn. Ingen spændende handling og generelt dårlig cast, ifølge mig. Kunne slet ikke følge med i handlingen og alting var et stort rod. (Elsker de 4 første film!) 0 Stjerner til Marco Effekten herfra. Vil ALDRIG se den igen.

Helena-Maria

Jeg ved, at denne film har fået en meget hård medfart af kritikere og biografgængere, MEN - Mørk er langt mere autentisk med Ulrik Thomsen i rollen og i det hele taget er stemningen i filmen lang mere op ad bogen, den de fire første film var. Jeg er fan af denne filmatisering.

Metteuser/587339

Historie og plot kedeligt og forudsigeligt. Skuespil præstationer og dialogen var mekaniske, livløse og mimikfattige. Det non-verbale sprog mellem hovedrollerne var på ingen måde til stede og de tidligere viste særprægede karaktertræk som rollerne besad er nu ligegyldige personer i en ligegyldig film.

Silkeborg-mand

Marco Effekten er klart undervurderet. Ulrik Thomsen er væsentlig bedre castet til hovedrollen. Og det er sagt som kæmpe fan af Nikolaj Liee Kaas.

Peter

Jeg synes Ulrik Thomsen rammer Mørch lige på kornet. Lyden er klasser bedre end i de forrige film og billederne er flotte og stærke. Jeg er meget tilfreds. Flot film. Skal jeg komme med et lille pip, så er Assad lidt for tilbageholdende. Men hans rolle bygges jo også op hen gennem bøgerne. Han fik jo i hvert fald vist at han kan skyde i denne film. FLOT! Glæder mig til den næste

Leneuser/951089

Jeg kan ikke genkende historien fra bogen bagen denne filmatisering, og det er ikke det værste - denne film mangler handling, spænding og er for det meste langtrukken og kedelig. Rollen som Assad er totalt fejlcastet, og jeg mangel den helt tydelige kemi der var mellem Nicolaj Lie Kaas og Fares Fares.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.