Cookie- og Privatlivspolitik
Afstemning: Årets bedste film fra 2002

Afstemning: Årets bedste film fra 2002

Stem og vind biografbilletter

Stem op!
21
Stem ned!
0
(reset)

Det har virkelig ikke været nemt at udvælge de 10 titler til vores afstemning om årets bedste film fra 2002. Filmåret var nemlig særdeles stærkt og alsidigt, hvilket de endeligt udvalgte titler også vidner om. Så derfor:

Hvilken film var den bedste i 2002?

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver i kommentarfeltet, hvad de stemte på og hvorfor.

Eminem var i den grad på toppen i 2002, hvor han også gik til filmen med den hiphop-dunkende 8 Mile, mens der også var musik på menuen - dog en noget anden - med den Oscar-vindende musical Chicago.

Dansk film gjorde sig også positivt bemærket med Susanne Biers både Robert- og Bodil-vindende Elsker dig for evigt med bl.a. Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen, Paprika Steen og Sonja Richter, mens der blev serveret en gedigen action-komedie med Lasse Spang Olsens Gamle mænd i nye biler - forfattet af Anders Thomas Jensen.

2002 bød også på op til flere storfilm i populære universer, nemlig med Harry Potter and the Chamber of Secrets, The Lord of the Rings: The Two Towers og ikke mindst Spider-Man, der tilsammen solgte intet mindre end 2,3 mio. billetter i de danske biografer!

Steven Spielberg og Tom Cruise fyrede den af med den medrivende science fiction-film Minority Report, mens Matt Damon slog på tæven med den potente The Bourne Identity og så var ikke mindst Roman Polanskis Oscar- og Guldpalme-vindende Holocaust-drama The Pianist også at finde i biografens mørke.

Med kun 10 titler på den endelige afstemningsliste har det betydet, at vi har måttet vinke farvel til en lang række favoritter. Bl.a. Danny Boyles zombiefilm 28 Days Later, Bond-filmen Die Another Day samt Jack Nicholson i hopla med About Schmidt, videre til Spielbergs veloplagte Catch Me if You Can, den skønne Adaptation med Nicolas Cage samt Sam Mendes’ Road to Perdition.

Vi har desværre også set os nødsaget til at fravælge Paul Thomas Andersons sødt melankolske Punch-Drunk Love, Oscar-vindende Nicole Kidman i The Hours og David Finchers Panic Room, videre til de barske Irréversible af Noé, Cronenbergs Spider og City of God samt Moodyssons Lilja 4-ever med flere.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Hvilken film fra 2002 er bedst?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Karin

Fordi det stadig er en af de bedste film nogensinde. Den ældes meget flot og satte nye standarder for film. Ikke kun ift skuespil, historiefortælling og grafik, men også fordi måden at optage den på var banebrydende.
Fabelagtig film og endnu mere fabelagtig trilogi.

Mads Aagaard

Må vælge Spiderman, stadig en af mine yndlings superhletefilm nogensinde! <3

Niels

- fordi skuespilleren for lov (og magter) at overstråle effekterne og ikke omvendt, som det efterhånden er blevet med stort set alle actionfilm.

picauser/711703

Jeg stemmer helt klart på Harry Potter. Jeg er vild med Harry Potter-universet

Rasmus/Musen

Hvorfor? 2002 var ikke det stærkeste filmår efter min mening. Men jeg har trods alt set Harry Potter filmene mange gange, og magien lever stadigvæk i bedste velgående, så hvorfor ikke. Egentlig ville jeg i virkeligheden have sagt Lilo & Stitch, der også udkom det år, fordi det er min barndomsfilm og nok den allerførste film, jeg kan huske, at jeg nogensinde har set i biografen. Men da denne film ikke var med på listen, måtte jeg vel gå med det næstbedste, tænker jeg det er, ;-).

Marchenuser/554317

Det er en liste af virkelig gode film - men Two Towers tager prisen!
~M~

Kim Mørkholtuser/435441

Der blev skabt et flot og spændende fantasyunivers, som det var en fantastisk oplevelse at se på skærmen - jeg så den selv på tv så derfor ved jeg ikke hvordan den var at se på biograflærredet, men jeg går udfra at den har været en endnu større oplevelse i det store format.☺

emma overgård

En dejlig dansk film

arne

Chigago- en dejlig musical

Vibekeuser/894605

Bliver nødt til igen at gå med Ringenes Herre, denne gang The Two Towers. Det var virkelig banebrydende for mig (og på det tidspunkt også min datter) da de kom ud. Ser dem stadig - selvfølgelig i udvidet udgave ;).

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Rizzo

Det er blevet en heksejagt, hvor man smider folk under bussen for forseelser, som nogle gange er latterligt små.

4 timer siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Prøv nu at fatte det!!! ILLUSIONEN VILLE BLIVE BRUDT!

20 timer siden
MikkelHJuser/610689
MikkelHJuser/610689

Når man tænker på, at den danske titel på Paul Blart: Mall Cop er Centervagten, så kan jeg sagtens forstå sammenligningen.

1 dag siden
DJT
Har
DJT

...ikke set The Conjuring 3 endnu, og det er ganske rigtigt, at La Llorona er den værste, men den næstværste er altså The Nun.

2 dage siden
Alex

Kom nu ind i kampen biografer.

2 dage siden

Aktive debatter