Cookie- og Privatlivspolitik

Cruella

Tilladt for børn over 11 år
Filmen indeholder flere scener med ulykker, overfald, forfølgelser, tilfangetagelser, afstraffelser, voldsomme ildebrande, drabsforsøg og mord. I enkelte længere scener er stemningen gennemgående ildevarslende, men i de fleste scener indgår der elementer af humor og ironi, der med til at skabe en distance til personernes egoisme og onde handlinger. Da filmen desuden foregår i et forholdsvist urealistisk 70'er miljø med nogen distance til realisme, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
28.05.2021
| |
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Cruella
|
Billetter

Filmen 'Cruella' fortæller forhistorien om skurken Cruella de Vil fra Disneys klassiske tegnefilm 101 Dalmatinere fra 1961.

Skurke-fortællingen foregår i 1970'ernes London, hvor den unge modedesigner Estella de Vil bliver besat af hundepels.

Estalla bliver så besat af især dalmatinere, at hun ender som den ubarmhjertige og frygtindgydende legende: Cruella.

'101 Dalmatinere' har allerede to tidligere live-action filmatiseringer, hvor Glenn Close ses som den pels-elskende hundetyv, mens Oscar-vinder Emma Stone denne gang overtager rollen som den yngre udgave af Cruella de Vil.

Tidligere har Disney også fortalt forhistorien til Tornerose-skurken Maleficent i filmen af samme navn med Angelina Jolie i hovedrollen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (24 votes)
4.7
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "Der er mange kærlige nik til tegnefilmen, der fletter sig smukt og ubesværet ind. Alligevel er 'Cruella' en film i sin egen ret. Den er kompromisløs og visuelt prægnant, fuldstændig som sin hovedperson." (Nanna Frank Rasmussen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars

Længe siden jeg har et en så lækker, som i TOPLÆKKER film, der simpelthen bare swinger helt enormt vellykket. Historien følger nogenlunde den fremragende animerede klassiker, men hold da op hvor er Stone afsindig farlig på alle niveaer , og det må i Disney sammenhæng, siges at varsle et enormt leap væk fra Walt Disneys støvede kontor. Fantastisk modigt take på Cruella De Vil!! Det her er Disney på syre, and i LOVE IT!

HeleneColor

Cruella er en frisk ny genfortolkning af den sindsyge Disney skurkinde fra den elsket tegnefilm i 1961.
Emma Stone er dragende og betagende - hun er awesome til rollen, og kemien mellem hende og Emma Thompson er topklasse!

Ærligt at filmen vises i få biografer fordi, filmen fortjener, i sin ret, at blive vist på det store lærred!:)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.