Cookie- og Privatlivspolitik

Marco effekten

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har i mange scener en dramatisk og urovækkende stemning. Den indeholder flere scener med forfølgelser, overfald, trusler, slåskampe, skyderier og drab. Nogle af scenerne er meget voldsomme og blodige. Da filmen foregår i et realistisk skildret nutidigt dansk univers, vurderes den til at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
27.05.2021
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Marco effekten
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske tekster), Babybio, Seniorbio, Strikkebio
|
Billetter

Thrilleren 'Marco effekten' er en ny dansk film om politiets særlige endhed, Afdeling Q, baseret på Jussi Adler-Olsens femte bog i krimi-serien.

Tynget af en tragisk begivenhed tager vicekriminalkommissær Carl Mørck imod en ny, henlagt kriminalsag. Sammen med sin assistent Assad og sekretær Rose graver Mørck i sagen om den pædofilisigtede William Stark, der er forsvundet sporløst.

Samtidig har politiet anholdt en østeuropæisk dreng ved grænsen til Tyskland, der er i besiddelse af Starks pas. Opdagelsen kaster nyt lys over sagen, der blev afvist af politiet efter blot to uger.

Det viser sig nemlig, at der er tråde helt til toppen af den danske finansverden, men også forbindelser til københavnske kriminelle, som er ude efter den unge dreng. Carl Mørck og Assad står nu over for deres hidtil mest omfangsrige opgave.

'Marco effekten' følger efter Kvinden i buretFasandræberneFlaskepost fra P og Journal 64, der alle har været imponerende publikumssucceser.

Denne gang er rollelisten dog blevet skiftet ud, så Ulrich Thomsen har hovedrollen som Carl Mørck, mens Zaki Youssef fra Danmarks sønner spiller Assad.

Sofie Torp (Ser du månen, Daniel) spiller Rose, og Anders Matthesen tilslutter sig krimi-filmserien som stor-svedende finansmand. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (985 votes)
2.4
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ulrich Thomsen slår neurotiske knuder på sig selv i kampen for at bemægtige sig rollen, men får til syvende og sidst ikke nok spillerum i en film, som for ofte nøjes med en legen røvere og soldater." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Den nye 'Afdeling Q'-film 'Marco effekten' med Ulrich Thomsen som den nye Carl Mørck er underholdende nok og skal da helt sikkert nok trække en masse i biografen, men når det fedeste i filmen er musikken, så er der et eller andet, der ikke fungerer." (Kristian Dam Nygaard)

 • Børsen

  "Den nye og femte film i serien på i alt ti bøger, 'Marco effekten', er bedre. Fordi Ulrich Thomsen er en stærkere Carl Mørck, og fordi de oscarnominerede bagmænd, [...] fanger en hårdere og mere sort tone end i de første film, som klæder universet godt." (Michael Solgaard)

 • Ekstra Bladet

  "Uanset hvad, er ’Marco effekten’ en af de mest effektive danske spændingsfilm, jeg har set i årevis. Og så har den modsat forgængerne tilmed personlighed." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Når 'Marco effekten' alligevel formår at være solid lørdagsunderholdning, skyldes det et effektivt krimiplot skruet sammen omkring romadrengen Marco, der forsøger at snige sig ind i Danmark med en side af et pas, som tilhørte den forsvundne pædofilisigtede embedmand William Stark." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Humoren er mere eller mindre forsvundet fra det Carl Mørckske univers, og 'Marco effekten' virker som en fladere film end de tidligere." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... Thomsen får til opgave at vise flere sider af Mørck, end Kaas fik lov til, og bliver filmens store attraktion." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Selv ikke Ulrich Thomsens hærdede kriminalkommissær kan løse problemerne i ’Marco effekten’, der uden friske idéer og helstøbte karakterer står tilbage som en grå og gennemsnitlig thriller." (Felix Fleischer)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
tina kristiansenuser/862076

Ekstrem kedelig og slet ikke tro mod bogen...
Fremstår rodet, usammenhængende og ligegyldig, hvilket er rigtig ærgelig for jeg elsker afdeling Q bøgerne og filmatiseringerne der indtil nu har været fantastiske.

Valg af optagemetoder (ekstreme close ups, grynet baggrunde og rystende billeder for ej at nævne tyggegummi tyggeriet) efterlod mig med en følelse af køresyge, selvom det normalt ikke er noget jeg lider af.

Jimuser/374615

kedelig.
Øv. Jeg havde forventet meget mere.

Kasper G. Jakobsen

Havde store forventninger, men lever slet ikke op til de 4 forrige, meget simpel historie og forudsigelig...

Ninse

Jeg gik i biografen og glædede mig, for det første endeligt at komme i biffen for første gang i flere måneder, pga corona, og se en ny spændende krimi. Jeg lovede mig selv jeg ikke ville sammenligne med de andre Q film, og skuespillere. MEN hold nu op en tom og intetsigende film, så tom at jeg faktisk også selv er tom for ord. Elendigt cast, seriøst, og selve historien var så kedelig, at jeg kiggede på uret 3 gange, for at se om filmen snart gik igang. Jeg opdagede at væggene i Cinemaxx bio 4 er røde, så intetsigende var filmen. Jeg kan på ingen måde anbefale jer denne film, ikke engang en søndag aften, hvor der intet andet er i tv, du vil ihvertfald falde i søvn. Spild af tid, spild af penge. Og jeg havde virkeligt glædet mig til 2 timer, i biografens mørke og ro, væk fra corona snak mm.

klaus

Godt de foregående film ikke var som denne.

Rikke

Jeg er stor fan af alle de tidligere Afdeling Q film, og var da noget betænkelig ved nyt cast, men besluttede at give det en fair chance. Til min store fortrydelse... kæmpe forvirring fra start, en masse karaktertræk er gået helt tabt hos alle rollerne, lige fra Rose til politidirektøren, ligesom samspillet mellem Carl og Assad også er forsvundet. Kedelig og langtrukken film uden optræk til spænding eller med sine sædvanlige komiske indslag fra især Carl. Manglede også flashback til karakterernes fortid eller anden sideløbende baggrundshistorie, som der plejer at være. En del plot-huller der ikke bliver holdt fokus på, eller bare bliver løbet let hen over. Øv, det skulle vist bare være stoppet efter Journal 64.

Michael

Første film i rækken, der på intet tidspunkt er spændende. Decideret fejlcast af flere skuespillere - ikke mildt Ulrich Thomsen og desværre også Anders Matthesen. Det er en kæmpe ommer.

Heidi

Havde glædet mig virkelig meget til denne film, for bogen er super spændende. men filmen var en utrolig rodet, langtrukken og kedelig omgang. Min sidemand faldt i dyb søvn 20 min inde i filmen, og jeg selv overvejede flere gange at gå uden at se filmen færdig.
Carls tyggegummi tyggen var for meget og bare vildt irriterende, ligesom Anders Matthesen figur konstant led af svedig vaseline look i hele hovedt, hvilke virkede mærkeligt og utroværdigt.
Overvejer virkelig om jeg gider at se flere film fra denne bog serie, som jeg har været meget begejstret for.

Ibuser/321128

Kan man tag en medrivende og virkelig spændende bog, og gør det til en gabende langtrukken film, hvor man en da vælger at undlade flere vigtige ting. Det kan man tilsyneladende havde glædet mig vildt efter at ha læst bogen, filmen skuffer fælt, det skal lige siges Ulrik Thorsen gør det godt.
Ib Gimlinge

Morten

Den når ikke op på niveau i forhold til de 4 foregående, men er stadig se-værdig. 2 stjerner fra mig ud af 5. Den er dogmeagtig optaget, hvor kameraføringen er helt oppe i Carl ansigt - totalt tæt på. Hvorfor hele tiden ? Virker irriterende på en storstærm og bidrager ikke med nogen effekt. Afsløringen af komplottet virker nærmest tilfældigt og uden spænding. Langtrukken. Det KAN ikke være interessant, at Carl bruger nikotintyggegummi - tæt på.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.