Cookie- og Privatlivspolitik

Margrete den Første

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en ildevarslende og dramatisk stemning. Der er flere scener med overfald, drab, mennesker på flugt, tilfangetagelser og personer, der kommer i voldsom følelsesmæssig affekt. I en dramatisk scene brændes en person levende på bålet. Det voldsomme indhold er imidlertid ikke udpenslet. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
16.09.2021
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Margrete den Første
|
Versioner: se alle
2D, English subtitles, Mød Trine Dyrholm, Babybio, Seniorbio
|
Billetter

Den danske film 'Margrete den Første' foregår i 1402, hvor en kvinde står i spidsen for en ny nordisk union mellem Sverige, Norge og Danmark.

Margrete har for første gang i årevis skabt fred i Norden, men fjenderne lurer overalt, så en stærk alliance med England står højt på dronningens ønskeliste.

Derfor forsøger hun at vie sin adoptivsøn, Kong Erik, med den engelske prinsesse. Men så dukker en mand op, hvis blotte tilstedeværelse truer Kalmarunions eksistens og de nordiske landes interne og eksterne sikkerhed.

'Margrete den Første' er et stort opsat historisk drama om et af de mest betydningsfulde kapitler i Danmarkshistorien. Produktionen er kostbar og som taget ud af 'Game of Thrones', mens politiske intriger, magt, korruption og ikke mindst følelser præger det nordiske storrige.

Dronningen af dansk film, Trine Dyrholm, spiller passende titelrollen, og omkring hende finder vi stærke skuespillere fra vores nabolande som Magnus Krepper og Jakob Oftebro, mens Søren Malling og den talentfulde Morten Hee Andersen (Herrens veje) også har signifikante roller. (copyright: kino.dk)

Filmen er en del af Biografklub Danmarks program for 2021/22, hvor den er åbningsfilm.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (195 votes)
4.2
4.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er så meget at se og høre, at filmen vil kunne tåle adskillige gensyn. Jeg glæder mig således allerede til at gense Trine Dyrholm [...] skrige sin ensomme vrede ud mod den skæbne, som guderne, folkets vilje og de gamle riger har pålagt hende." (Kristian Lindberg)

 • Børsen

  "Dramatiseringen af en afgørende periode af hendes liv fungerer bedst, når spillet bare spilles. De tætte samtaler mellem dronningen og Biskop Peder (Søren Malling) og armlægningen med de nordiske rigsråd og britiske udsendinge bæres af rappe replikskifter og sigende ansigtsudtryk." (Niels Pedersen)

 • Dagbladenes Bureau

  "Mallings stenrolige, stramt styrede spil gør diffuse Peder mere end vedkommende, og samspillet med Trine Dyrholms martrede, tvivlende usikre dronning er ren fryd." (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "En storfilm, der også er en stor film. Det er ikke hverdagskost herhjemme." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Med det nærmest umulige dilemma lykkes det Charlotte Sieling og hendes hold at vække et 600 år gammelt menneske, og ikke en historisk figur, til live foran os. Det er sgu godt gået. [...] Jeg lægger mig fladt ned." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Efter 'Dronningen' [...] er det kun naturligt, at [Trine Dyrholm] nu er trukket i en ægte dronnings gevandter i Charlotte Sielings stort anlagte og ofte imponerende intrigante drama om en af de mindre hændelser i den første Margretes begivenhedsrige liv." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Historiske film af denne kaliber kan let ende som store skrumler, hvor det runger hult, men ' Margrete den Første' fungerer helt grundlæggende godt og solidt som historisk drama." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Trine Dyrholm sætter streg under sin position som dansk films dronning i Charlotte Sielings kærkomne storfilm om Margrete 1., der er en imponerende bedrift, om end lidt stift og forudsigeligt i sit tema om magtfulde kvinders tilsyneladende eviggyldige dilemmaer." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Elizabethuser/580870

Jeg havde store forhåbninger til denne film.
Den moderne danske tale i filmen, har allerede nu, ødelagt en del af det historiske islæt for mig
fx ordet, eget, burde udtales ej-get ikke aj-ede, som en dansker vil sige, i dag
Det er de små ting, som gør filmen troværdig eller ej...lige nu, er det ej
og det er ærgerligt

Kenneth

Det ville være historisk korrekt at tale gammeldansk i filmen, men dette er helt urealistisk. Det dansk, som der blev talt i 1400, ville være meget svært at forstå for nutidens danskere (hvis ikke helt umuligt). Selvom det moderne danske sprog stammer fra gammeldansk, så er de stadig 2 forskellige sprog.

Man kunne teknisk set godt gøre det, men så skulle der undertekster på filmen, og så ville den sikkert blive kritiseret alligevel, fordi at skuespillerne ikke udtaler ordene korrekt, fordi de er blevet bedt om at tale et sprog, de ikke kender.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.