Cookie- og Privatlivspolitik

The Croods

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
21.03.2013
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Croods
|
Versioner: se alle
2D dansk tale, 3D dansk Tale
|

Animationsfilmen 'The Croods' følger en neandertaler-familie, der har levet hele deres liv i en hule.

Da deres hule styrter sammen, må Familien Crood vove sig ud på en rejse gennem et landskab præget af mærkelige planter og et forunderligt dyreliv for at finde et nyt hjem.

Grug er familiens overhoved og vant til at løse problemerne med sin enorme styrke, men da familien møder den unge og opfindsomme Guy, finder de ud af, at det kræver andet end muskler at overleve alle udfordringerne. Nemlig kløgt, opfindsomhed og vigtigst af alt - hinanden.

'The Croods' er et forhistorisk eventyr, som følger familiens rejse, der bringer dem ud af deres trygge, vante rammer på vejen mod en mere moderne verden. To rutinerede animationsinstruktører står bag fortidsfilmen, nemlig Chris Sanders (Lilo & Stitch, Sådan træner du din drage) og Kirk De Micco (Space Chimps).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (323 votes)
4.5
3.4

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... 'The Flintstones' på speed. Animationsfilmens indledende jagt på et stort velsmagende æg er en imponerende udnyttelse af 3D-mediets muligheder, og i det hele taget vil både store børn og voksne være godt underholdt i en verden, der er mørk og fantasifuld og behageligt fri for pastelfarver a la gamle Disney-film." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "DreamWorks nye tegnefilm 'Croods' er flot. 3D-effekterne bliver brugt godt. Men alligevel er det farverige familiedrama hurtigt glemt." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... én lang ophobning af forspildte muligheder. [...] Persontegningen er flad (trods 3D), animationen uoplagt, og den 'store' historie reduceres desværre til forudsigeligheder [...], ordinær falden på halen og højtråbende ramasjang." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Der er en (over)tydelig morale og en noget følelsesladet familieforløsning i 'Croods', der afvikles i et heftigt tempo. Men det er samtidig fortryllende fantasifuldt [...] 'Croods' er måske ikke overvældende original, men DreamWorks har fået endnu et velskabt medlem i familien." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... som i Chris Sanders' forrige DreamWorks-film, 'Sådan træner du din drage', er alt afleveret med ... charmerende figurdesign og menneskevenligt vid med plads til eftertanke." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "... støjende, broget og meget gemytligt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
leif

Fantastisk film! Hele familien elsker det, og det er utroligt det eneste på tv, der vil berolige min datter på 10 måneder. Når hun er cranky, over træt og bawling øjnene ud .. Jeg ved nu hurtigt at få skæg på, og hun beroliger lige ned. Ser frem til efterfølgeren.

Cathrine

Jeg havde ikke nogle tanker om denne film inden jeg satte mig til at se den, jeg havde faktisk bare brug for at se noget lidt andet end gyserfilm. Men det endte faktisk med at blive ret underholdende. Endnu engang har DreamWorks lavet en utrolig flot og farverig film med mange flotte detaljer. Desværre går alting meget hurtigt i filmen, der er fart over feltet, især i starten af filmen hvor den står på morgenmads jagt, og man får slet ikke set alt det animations-arbejde som der er lavet, hvad jeg syntes er utrolig synd. Til gengæld kan jeg rigtig godt lide figurer som er lavet, at de ikke ligner nogle som vi har set før, de har mange træt fra blandt andet de gode gamle Flintstones film, og det kan jeg rigtig godt lide. De to animationsinstruktører der står bag fortidsfilmen, er nemlig Chris Sanders (Lilo & Stitch, Sådan træner du din drage) og Kirk De Micco (Space Chimps). De har lige det træt fra Chris Sanders film at figurerne har en venlig personlig og et bredt smil.
På en eller anden måde fortæller filmen en slags start på hvor vi mennesker kommer fra, at vi var nød til at tænke anderledes for at udvikle os, og kunne leve under forskellige vilkår, for at overleve. Men samtidig er det også en rørende familie film, hvor de kommer på prøve og ændre deres personlighed og deres måder at se tilværelsen på. Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har siddet og grint med på de små sjove udtalelser der kommer engang imellem, især når Belt (Guys kæledyr) kommer med nogle sjove udtryk. Men slutningen er helt klart det bedste ved filmen, og jeg smilte over hele femøren. Jeg vil helt klart anbefale at få den set, for jeg syntes virkelig det er noget så sød og sjov en film. Den bliver bedre og bedre nu længere man kommer ind i filmen og jeg vil klart anbefale den, hvis man er til animationsfilm.

Katrine

Hyggelig og sød børnefilm, men ikke den bedste jeg har set fornylig...

Wayne

som får en efterfølger. Den mangler lidt af den originalitet, som efterhånden skal til, for at en animationsfilm virkelig bliver en klassiker.

Når det er sagt, så er pengene ikke spildt - fin humor og fin animation er grund nok til at se den.

René Munch Nielsen

Croods er en fantastisk morsom og flot film. Humoren er rigtig god og historien er fantastisk. Alt i alt en fantastisk og fremragende film. 5 stjerner herfra.

S. Rico

Det er en sjov idé med en neandertalerfamilie, som møder en "almindelig" homo sapiens, som giver dem en række øjenåbnere.

Også sjovt at se Darwins evolutionsteori for fuld skrue på kun 3 generationsled: bedstemoren er nærmest halv øgle og halv neandertaler, faren er fuldblods neandertaler, og datteren har udviklet en række home sapiens træk.

Desværre mangler der lige det ekstra, der kunne gøre den til en super god film. Efter de indledende øvelser, så handler filmen om at de skal ud på en rejse til et nyt sikkert land. Øh, har vi ikke set det til hudløshed i bl.a. Ice Age, Landet for længe siden og Dinosauerne?

Hvis den så havde været hysterisk morsom, så kunne man se gennem fingre med historien. Men selv om den har sine få øjeblikke, så kan filmen ikke leve på humoren alene. 3½ stjerner.

Annasofias far

Jeg var inde og se den med min datter, vi har bare ventet på den skulle udkomme på Blu-Ray, den skal bare ses igen flere gange. Elsker bare den lille baby i filmen.

Jess

Jeg hyggede mig gevaldigt da jeg så Croods sammen med min kæreste... Der var gode grin og små træk på smilebåndene, så jeg vil sige at det er en sød oplevelse at se denne film.

Reza

Jeg grinede en del. God film der viser familien er altid vigtigste og de holder sammen.

Nanse

Sikke en underholdnings film!! Der er bestemt skruet op for humoren i den!! Super sjov og fantastisk underholdning!! Jeg er helt vild med den, der er så mange fantastiske sjove scener i den! Jeg tror jeg kan se den igen og igen for jeg kunne næsten ikke lade være med at grine igennem hele filmen!! Jeg vil også have et dovendyr som den i filmen! Da-da-daaa! Super sød! Jeg så den med engelsk tale og de gjorde alle et super arbejde med stemmerne de passede perfekt! Jeg har stadig ikke set den på dansk så jeg ved ikke hvordan de passede med figurerne. Det må være svært nogle gange især fordi at flere gange bliver figurerne også lavet udfra skuespillerne bag stemmerne. Men super film! Glæder mig til at se den igen og jeg håber bestemt de laver en 2er!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.