Cookie- og Privatlivspolitik
Redaktionen forudsiger: Oscar-vinderne 2021

Redaktionen forudsiger: Oscar-vinderne 2021

Vi håber på flere danske prisvindere!

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

Oscar-uddelingen er lige om hjørnet, og som mange andre filmnørder glæder vi os på kino.dk-redaktionen ufatteligt meget til prisfesten natten mellem den 25. og 26. april.

2020 blev et mærkeligt filmår, hvilket selvfølgelig også har påvirket Oscar-nomineringerne, som denne gang er præget af et mindre filmfelt og med en høj repræsentation af streaming-titler.

Ved at følge med i andre prisuddelinger som Golden Globes, BAFTA og SAG Awards og ved selvfølgelig at se de indtil videre tilgængelige film, kommer vi her med vores forudsigelser for Oscar-vinderne 2021.

De nominerede er:

The Father

Judas and the Black Messiah

Mank

Minari

Nomadland

Promising Young Woman

Sound of Metal

The Trial of the Chicago 7

 

Vinder: Nomadland

Runner-up: Minari

 

Filmen alle andre skal prøve at slå er i år Nomadland, der har scoret seks Oscar-nomineringer i flere af de helt tunge kategorier så som bedste instruktør, bedste adapterede manuskript og bedste kvindelige hovedrolle til Frances McDormand.

Chloé Zhaos moderne nomade-film er blevet hyldet af både kritikere og publikum og har bl.a. vundet Guldløven for bedste film ved Venedig Filmfestival, publikumsprisen ved Toronto Filmfestival, Golden Globe-prisen for bedste drama, og senest vandt 'Nomadland' prisen for bedste film ved årets BAFTA-prisuddeling.

Den positive omtale af filmen har været overvældende, og med så store priser bag sig er 'Nomadland' storfavorit til at løbe med Oscar-statuetten for bedste film. 

 

De nominerede er:

Thomas Vinterberg (Druk)

David Fincher (Mank)

Lee Isaac Chung (Minari)

Chloé Zhao (Nomadland)

Emerald Fennell (Promising Young Woman)

 

Vinder: Chloé Zhao

Runner-up: Lee Isaac Chung

 

Selvom vi selvfølgelig hepper på Thomas Vinterberg i denne kategori, er der meget, som tyder på, at 2021 bliver det helt store Oscar-år for Chloé Zhao, som eftersigende har lavet en lille mesterværk i 'Nomadland'.

Oscar-akademiet har de seneste år fået stor kritik for deres manglende diversitet, hvor der fx i denne kategori kun er blevet nomineret syv kvinder i alt nogensinde siden 1976, hvoraf kun Kathryn Bigelow endte med en sejr.

Derfor ville det både være fortjent og passende, hvis Chloé Zhao løber med Oscar-statuetten.

De nominerede er:

Viola Davis (Ma Rainey’s Black Bottom)

Andra Day (US vs. Billie Holiday)

Vanessa Kirby (Pieces of a Woman)

Frances McDormand (Nomadland)

Carey Mulligan (Promising Young Woman)

 

Vinder: Viola Davis

Runner-up: Carey Mulligan og Andra Day

 

Bedste kvindelige hovedrolle-kategorien har uden tvivl været den sværeste at forudsige, da feltet i år virkelig er stærkt, mens skuespillerinderne alle har vundet forskellige priser for deres præstationer. 

Viola Davis ender som vores favorit, da hun for et par uger siden løb med prisen i denne kategori ved Screen Actors Guild Awards. Frances McDormand løb med BAFTA-prisen, men da hun allerede har vundet 2 Oscars virker det sandsynligt, at akademiet vælger at hylde en anden skuespillerinde.

Carey Mulligan og debutanten Andra Day er også begge stærke kandidater, som endnu ikke har vundet en gylden statuette, og som begge gav fremragende og stærke præstation i hhv. Promising Young Woman og United States vs. Billie Holiday.

De nominerede er:

Riz Ahmed (Sound of Metal)

Chadwick Boseman (Ma Rainey’s Black Bottom)

Anthony Hopkins (The Father)

Gary Oldman (Mank)

Steven Yeun (Minari)

 

Vinder: Chadwick Boseman

Runner-up: Anthony Hopkins

 

Vi glemmer aldrig, da afdøde Heath Ledger vandt en Oscar for sin rolle som Jokeren i Christopher Nolans The Dark Knight - og meget tyder nu på, at også Chadwick Boseman vil modtage en Oscar-statuette efter sin alt for tidlige død.

Boseman gav en kraftfuld præstation i Ma Rainey's Black Bottom og er blevet rost for sine roller i bl.a. '42', Da 5 Bloods og Black Panther. Udover BAFTAen, som Anthony Hopkins løb med, har Boseman vundet de fleste priser denne sæson.

Oscar-akademiet bør derfor benytte denne sidste mulighed for at hylde en storslået skuespiller.

 

De nominerede er:

Maria Bakalova (Borat 2)

Glenn Close (Hillbilly Elegy)

Olivia Colman (The Father)

Amanda Seyfried (Mank)

Yuh-jung Youn (Minari)

 

Vinder: Yuh-jung Youn 

Runner-up: Maria Bakalova

 

Selvom det ville være rart at se Oscar-akademiet give denne pris til en skuespillerpræstation i en komediefilm, som Maria Bakalova klarede til perfektion i Borat 2, kan vi ikke komme udenom Yuh-jung Youn, der efter en sejr til både SAG Awards og BAFTA ligger forrest i feltet.

Mens Minari er nomineret til hele seks Oscars, er denne kategori filmens stærkeste bud på en statutte, som ifølge de amerikanske filmkritikere ville være yderst velfortjent.

De nominerede er:

Sacha Baron Cohen (The Trial of the Chicago 7)

Daniel Kaluuya (Judas and the Black Messiah)

Leslie Odom Jr. (One Night in Miami)

Paul Raci (Sound of Metal)

Lakeith Stanfield (Judas and the Black Messiah)

 

Vinder: Daniel Kaluuya

Runner-up: Sacha Baron Cohen

 

Daniel Kaluuya står med priser fra både Golden Globes, SAG Awards og BAFTA rigtig stærkt i forhold til at løbe med Oscar-statuetten i denne kategori for sin rolle i Shaka Kings Judas and the Black Messiah

Hvis vores forudsigelser i skuespiller-kategorierne ender med at holde stik, bliver 2021 det første Oscar-år nogensinde, hvor alle fire statuetter går til people of colour/ikke-hvide skuespillere.

 

De nominerede er:

Fremad

Over the Moon

A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon

Sjæl

Wolfwalkers

 

Vinder: Sjæl

Runner-up: Wolfwalkers

 

Disney/Pixar har i mange år ligget tungt på denne kategori, og i år er ingen undtagelse.

Mens Wolfwalkers har været mange filmkritikeres favorit, har Sjæl bare muligheden for at ramme endnu bredere og endnu engang røre Oscar-akademiets medlemmer med sin hjertevarme fortælling om en sort musiker, der bliver tvunget til at se livet på en helt ny måde.

De nominerede er:

Judas and the Black Messiah

Minari

Promising Young Woman

Sound of Metal

The Trial of the Chicago 7

 

Vinder: Promising Young Woman

Runner-up: The Trial of the Chicago 7

 

'Promising Young Woman' er nomineret til fem Oscars, men har efter vores forudsigelser størst sandsynlighed for at tage en statuette med hjem i denne kategori.

Emerald Fennell er på imponerende vis også nomineret som bedste instruktør, selvom filmen om en ung kvinde på hævntogt markerer hendes debut bag kameraet. Fennell står også bag manuskriptet, og hun ville derfor helt velfortjent selv modtage denne Oscar-statuette, hvis filmen løber med sejren.

Men man skal selvfølgelig aldrig undervurdere Aaron Sorkin, som også kan løbe med sejren for The Trial of the Chicago 7.

De nominerede er:

Borat 2

The Father

Nomadland

One Night in Miami

The White Tiger

 

Vinder: Nomadland

Runner-up: The Father

 

'Nomadland' er som sagt filmen at slå i år, og det gælder også i bedste adapterede manuskrip-kategorien. Også her har instruktør Chloé Zhao selv stået for manuskriptet.

'The Father' løb med prisen ved årets BAFTA-uddeling, men vi forudsiger, at Zhao kommer til at holde en del takketaler ved dette års Oscar-uddeling.

 

De nominerede er:

Fight for You (Judas and the Black Messiah)

Hear my Voice (The Trial of the Chicago 7)

Húsavík (Eurovision Song Contest)

Io Si (Seen) (The Life Ahead)

Speak Now (One Night in Miami)

 

Vinder: Speak Now

Runner-up: Fight for You

 

Mange mener, at Regina King blev forbigået i år ved ikke at modtage en nominering for sin rolle som instruktør på One Night in Miami, men filmen fik til gengæld tre andre nomineringen, hvoraf den har en god chance for at vinde for bedste sang.

Dramaet handler om det fiktive møde mellem ikonerne Malcolm X, Muhammad Ali, Jim Brown og Sam Cooke, hvor Leslie Odom Jr.'s sangtalent og præstation som sangeren Sam Cooke bør hyldes med en Oscar for sangen 'Speak Now', som han har skrevet i selskab med Sam Ashworth.

 

De nominerede er:

Judas and the Black Messiah

Mank

News of the World

Nomadland

The Trial of the Chicago 7

 

Vinder: Nomadland

Runner-up: Mank

 

1, 2, 3.. 4! Så mange Oscar-statuetter forudsiger vi, at 'Nomadland' løber med natten mellem den 25. og 26. april på grund af Joshua James Richards smukke portrættering af den amerikanske natur.

Filmen er dog oppe mod en hård konkurrent i form af Mank, hvor David Finchers vision kom til live i sort og hvid.

 

De nominerede er:

Druk (Danmark)

Better Days (Hong Kong)

Collective (Romanien)

The Man Who Sold His Skin (Tunesien)

Quo Vadis, Aida? (Bosnien-Herzegovina)

 

Vinder: Druk

Runner-up: Collective

 

Man kan aldrig vide sig fuldstændig sikker på en Oscar-sejr, men Thomas Vinterbergs Druk ser ud til at have rigtig gode chancer for at bringe endnu en statuette hjem til Danmark!

Vinterbergs nominering i bedste instruktør-kategorien giver 'Druk' et kæmpe forspring allerede, og med et stærk internationalt navn som Mads Mikkelsen i front og en BAFTA-sejr over bl.a. 'Minari' kan Oscar-akademiet ikke andet end at hylde denne danske perle.

 

De nominerede er:

Collective

Crip Camp

The Move Agent

My Octopus Teacher

Time

 

Vinder: Time

Runner-up: Crip Camp

 

Mens 'Crip Camp' fik rigtig meget omtale omkring dens premiere på Sundance Filmfestival sidste år, hvor den gik hjem med publikumsprisen, er Time efterfølgende mange steder blevet udnævnt som favorit i dokumentar-kategorien. 

'Time' fortæller en aktuel historie om kampen mod uretfærdigt lange fængelsstraffe i USA med et artistisk element, hvor nye optagelser vises i samme stil som dokumentarens gamle hjemmevideoer.


De nominerede er:

The Father

Nomadland

Promising Young Woman

Sound of Metal

The Trial of the Chicago 7

 

Vinder: Sound of Metal

Runner-up: Nomadland og The Father

 

Normalt ville vi ikke inkludere de mere tekniske priser på denne liste, men det kan vi simpelthen ikke lade være med, når nu endnu en dansker står til at modtage en Oscar-statuette.

Den danske klipper Mikkel E.G. Nielsen vandt for nyligt en BAFTA i denne kategori, og står nu som en af storfavoritterne. Men konkurrencen er hård for også klipningen på 'Nomadland' og The Father er blevet rost af kritikerne.

Hvis Nielsen løber med sejren, bliver han den første dansker nogensinde til at løbe med en gylden Oscar i denne kategori.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Birgitteuser/682140

Har I ikke glemt at tage kortfilm med?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jørgen

Det lyder meget spændende.

10 timer siden
Yasmin

Det kan på ingen måde være nemt, men er stolt af at han tager et bevidst valg. Mere af det! Desuden er han skøn og sjov alene.

16 timer siden
Lars Michael

Jeg har altid sagt for sjov, at Mads Mikkelsen minder meget om Poul Reinhardt HVORFOR DET ville nogle sige.

2 dage siden
Morten

Det kommer Rian heller ikke til. Ingen i Disney har tiltro til ham, på nær Kathleen Kennedy og hun er på vej ud.

5 dage siden
Morten

Rian kommer aldrig til at lave en star wars film. Han alene er skyld i Disney har mistet penge og hans film var tæt på et flop.

5 dage siden

Aktive debatter