Cookie- og Privatlivspolitik

Lincoln

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
31.01.2013
| |
2 timer 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lincoln
|

I Spielbergs 'Lincoln' raser borgerkrigen mellem det slavehandlende Syden og det mere liberale Nord, og den amerikanske præsident, Abraham Lincoln (Daniel Day-Lewis), forsøger med al vold og magt at stoppe kampene, forbyde slaveriet og skabe en fælles fremtid for sit land. 

Sammen med politikeren Thaddeus Stevens (Tommy Lee Jones) kæmper Lincoln en ofte skånselsløs kamp for at skaffe stemmer til lovforslaget, der skulle forbyde slaveriet. 

Modstandere bagtales og folk trues til at stemme, for heller ikke i det 19. århundrede blev politik gennemført med fløjlshandsker. 

Steven Spielberg har researchet til filmen de seneste 12 år, og tager med sit historiske drama om sit lands 16. præsident og slaveriets ophævelse fat på et så vigtigt kapitel i amerikansk historie.

'Lincoln' modtog to Oscar-statuetter for Bedste mandlige hovedrolle (Daniel Day-Lewis) og Bedste produktionsdesign.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (357 votes)
4.1
4.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... Spielberg [gør] det, som vil være tørt stof for nogle, meget levende. Skuespillerlisten er voldsomt imponerende..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... de vejrbidte ansigter, den afdæmpede dialog og de fantastiske billeder [virker] som den pure virkelighed anno 1865. Og har du den mindste interesse i amerikansk historie, flyver filmens to en halv time afsted." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Spielberg har skruet ned for både effekterne og sentimentaliteten, og 'Lincoln' er ... en ret gammeldags talefilm... Daniel Day-Lewis leverer endnu en ærefrygtindgydende præstation [...] man har fornemmelsen af at befinde sig i samme rum som manden selv. Det er i alle betydninger mageløst gjort." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Endnu en formidabel, aldeles mageløs præstation af Daniel Day-Lewis. Han er simpelthen præsidenten..." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "For nye generationer vil Abraham Lincoln fra nu af altid ligne den fornemt oscarkandiderende Daniel Day-Lewis i en af sit livs bedste roller. Men i mine danske øjne er 'Lincoln' altså alligevel ikke nogen helstøbt film, Den, der ikke har fået USA's skæbnestunder i 1860'erne ind med modermælken, kan ærlig talt godt opleve filmen mere som en skoletime, man kom for sent til." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "På film er præsidenten skildret utallige gange... Ingen har dog beboet figuren som Day-Lewis. Det er en fuldkommen nøgtern, bevægende Lincoln, der slet ikke føles som skæg og kostume. [...] 'Lincoln' er en af årets store film." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Joachim

Lidt lang og lidt for grundig. Men fremragende præstationer af Day-Lewis og Lee Jones.

Wayne

Det er svært at lave et periodedrama, så alle bliver tilfredse. Det er sværere at lave en film om faktiske personer, så alle bliver tilfredse. At lave en tilfredsstillende film om USA's vigtigste præsident er en bedrift.
Spielberg har haft til hensigt at vise det måske vigtigste kapitel i Amerikas historie, så troværdigt som muligt - både hvad angår personer og hvad der skete.

Selvfølgelig løser Daniel Day Lewis opgaven som Lincoln perfekt - og en lige så imponerende præstation af Tommy Lee Jones, som den største forkæmper for racefrihed på det tidspunkt, Thaddeus Stevens

Nikolaj

Dog meget langtrukkende.

Frkbrokuser/935539

En meget langtrukken film. Jeg så den kun fordi det var det eneste der var værd at se på Valentines Day. Dens ulempe er helt klart de alt for mange minutter den varer. Selvom man interesserer dig meget for amerikansk historie og præsidenter, så gør sproget den næsten umulig at følge med i. Det positive er den personlige historie om Lincoln med konen og sønnerne, samt hans kærlighed for alle mennesker. Hans diktatoriske metoder er ilde set, men acceptabelt pga. hans noble formål. Og så er Daniel Day Lewis virkelig en biografbillet værd. Han gør det fremragende!

Jimmy

Lidt kedelig. Men så til gengæld lærerig.
Hvis jeg var Amerikaner, så havde den sikkert været god.
- men det bliver jeg ALDRIG.

Metteuser/617756

Fantastisk præstation af Daniel Day Lewis. Han formår at skildre Lincoln med humor, intelligens, varme og respekt. Fantastisk scenografi og kostumer. Helt klart værd at se.

Jonas

Lincoln er en af de bedste film jeg har set som steven spielberg har lavet, denne film kommer helt ind på Lincoln personlighed og hans mening om den amerikanske borgerkrig.
Hvordan han tog ansvaret for slaveriet og til sidst hvordan han stoppede slaveriet, og det forklare hvor at de sorte amerikanere godt kunne lide ham som at være præsident af Amerika

Obadia

Jeg var rigtig imponeret over historiefortællingen igennem hele filmen. Skuespillerne var fantastisk indlevende, og de 2,5 time fløj af sted. Bestemt en film man bør se, og tænker at den nemt ville kunne bruges i en historietime i folkeskolen eller gymnasiet.

Frank

Dårlig film

Per

Daniel Day-Lewis er godt sminket og god til at gå med slæbendende skridt, og den politiske historie er modig og giver stof til gode debatter. Men det bliver hurtigt det trættende at høre på Lincolns anekdoter, når man hellere ville se lidt mere til fx slynglerne, der skal bestikke senatoter, eller Fru Lincoln der er på grænsen til et sammenbrud.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.