Cookie- og Privatlivspolitik

Det vilde pæretræ

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en mørk og desillusioneret grundstemning. Der er flere scener med heftige skænderier. I nogle drømmesekvenser ses hovedkarakteren blive skræmt, da nogen forsøger at åbne en lem til et mørkt loft; en sovende baby har myrer i ansigtet og på kroppen; en person har hængt sig. Filmen er imidlertid fortalt i et roligt tempo, og ingen kommer alvorligt til skade. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
16.05.2019
| |
3 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ahlat Agaci
|

Den tyrkiske film 'Det vilde pæretræ' handler om forfatteraspiranten Sinan, som vender tilbage til sin fødeby for at skrabe penge sammen til at få udgivet sin litteratur. 

Faderens store spillegæld og familiens forventninger om, at Sinan skal blive lærer, skaber dog en forhindring for hans ambitioner om at blive en udgivet forfatter.

'Det vilde pæretræ' er et drama om komplicerede og stærke familierelationer, hvilket instruktøren Nuri Bilge Ceylan tidligere har beskæftiget sig med i bl.a. Vintersøvn, som han modtog Guldpalmen i Cannes for.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
5.5
5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "... selv om der hverken er cliffhangers, action eller anden handlingsmæssig staffage for at holde publikums interesse intakt, så er der en organisk naturlighed i [Ceylans] film, som gør, at de aldrig føles bare et øjeblik for lange." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "... frugtbar filmkunst med sit eget helt originale sprog." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sara

Er man træt af amerikansk sififilm lige som mig selv så er de et god alternativ film, men æv jeg savner ar komme i biografen, sidder bare herhjemme og arbejder og er kommet ret langt

Niels Kondrupuser/669074

Spændende at se andet end danske og amerikanske film og så se en tyrkisk. Filmen kunne ind i mellem virke langtrukken med sine tre timer men spændende at se tyrkisk landskab og at der blev talt tyrkisk. Kunne ind i mellem være lidt svær at følge med i.

Tom

Lang men god film
Selvom filmen “Det vilde pæretræ” varer over 3 timer, synes jeg bestemt ikke at den er for lang. Men skal dog lige vænne sig til at de taler tyrkisk, men det er spændende at se film fra andre steder end Danmark og USA.
Alvorlige emner
Selvom det er alvorlige emner “Det vilde pæretræ” beskæftiger sig med som politik og religion bliver det ikke kedeligt, men derimod meget informativt. Men hvis du ikke er til lange samtaler er denne film nok ikke noget for dig. Men for det hele ikke skulle blive alt for alvorligt, besøgte jeg https://www.juicy-webdesign.dk/ og blev i godt humør.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.