Cookie- og Privatlivspolitik

Retfærdighedens ryttere

Tilladt for børn over 15 år
Filmen indeholder mange scener med slåskampe, overfald, afstraffelser, skyderier og drab. Desuden indgår der en scene med en voldsom og pludselig eksplosion. Flere af scenerne er særdeles voldsomme og blodige og bliver i løbet af filmen mere og mere udpenslede. Selv om filmen har en gennemgående absurd og humoristisk grundtone og flere scener forløses i en humoristisk sammenhæng, så indeholder filmen et langt og blodigt opgør mellem to grupper. Da opgøret er skildret meget voldsomt og blodig, vurderes filmen til at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år og får derfor en 15 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
06.05.2021
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Retfærdighedens ryttere
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske tekster), 2D (with english subs), Babybio, Seniorbio, Skole Bio
|

Den danske action-komedie 'Retfærdighedens ryttere' er en ny film af Anders Thomas Jensen - manden bag elskede film som Blinkende lygterDe Grønne Slagtere og Adams Æbler

Filmen handler om militærmanden Markus, der må drage hjem fra krig for at tage sig af sin teenagedatter, da hans kone dør i en tragisk togulykke.

Eller er det nu en ulykke? Matematiknørden Otto, der var ombord på toget, mener nemlig, at en større konspiration står bag, og sammen med hans to excentriske venner Lennart og Emmenthaler, mener han at have beviser.

De opsøger Markus, som er opsat på at få hævn over sin kone, og de begiver sig ud på et retfærdighedstogt.

'Retfærdighedens rytter' er sat i Anders Thomas Jensens stilsikre univers, hvor en moderne fabel-fortælling blandes med absurditeter, vold, humor og filosofiske betragtninger om selve livet. 

Filmen samler en af årets vildeste dansk rollelister med Mads MikkelsenNikolaj Lie KaasNicolas Bro og Lars Brygmann i front overfor bl.a. Andrea Heick Gadeberg (Ser du månen, Daniel), Gustav Lindh (Dronningen) og Roland Møller (Under sandet). (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (695 votes)
5.1
5.2

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Gyldne replikskifter [...] er der i hver anden scene. Det er det meste af biografbilletten værd." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... forener Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas i en sort komedie, der på klassisk Anders Thomas Jensen-vis giver den fuld gas med komisk vold, geniale replikker og absurde skænderier." (Kristian Dam Nygaard)

 • Børsen

  "Manuskript, instruktion og skuespil går op i en højere enhed i 'Retfærdighedens Ryttere', som er årets bedste film." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "Almindelig gældende lov, ret, jura og moral er fuldstændig sat ud af spillet her, så dette, lagt sammen med de bragende, dræbende og håndgribelige chok, gør 'Retfærdighedens ryttere' til en tankevækkende, fascinerende og kompleks oplevelse, der ustandselig sender følelserne ud på et oprørt gyngende hav." (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "Jeg tror sgu, at Jensen har lavet sin femte klassiker på stribe. Det er da ret godt gået." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Tænk at lægge krop og sprog til Anders Thomas Jensens vanvittige og vittigt vandede og bidende, vidende idéer og kunne se, at overblikket og overskuddet og ambitionerne stiger for hver gang. Det ser fandeme sjovt ud…" (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Retfærdighedens ryttere' emmer af Anders Thomas Jensens tæft for grov komik og vanvidslogik, men instruktørens nye film er alligevel helt sin egen." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Med 'Retfærdighedens ryttere' forbinder Anders Thomas Jensen sin skæve humor med mørk realisme i sin bedste film siden 'Blinkende lygter'." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Tilbage står en af de mest dybfølte, underholdende og mesterligt konstruerede fortællinger om menneskets higen efter mening, jeg har set i dansk film." (Thomas Spejlborg Sejersen)

 • Weekendavisen

  "Mads Mikkelsen er muligvis en international superstjerne, men han har skabt sine bedste figurer på dansk. 2020 har budt på to af de store: Martin i 'Druk' og så denne Markus." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Caminoking

Det er en kæmpe fornøjelse, at de kan blive ved :)

Golf

Den er klart værd at se!

azembly

Blev meget imponeret over Anders Thomas Jensens nye bidrag i hans bizarre og unikke filmunivers.

Filmen leverer comedy i topklasse, og har nogen fænomenale skuespils præstationer fra især Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas, men resten af slænget (Nicolas Bro, Lars Brygmann, Roland Møller, Andrea Gadeberg mm.) gør det også godt!

Manuskriptet og replikkerne var virkelig gennemarbejdet, og man fik sjældent fornemmelsen af at der blev sagt noget unødvendigt. Hvordan karakterne interagerer og snakker med hinanden faldt meget naturligt, og intet af det virkede "staged", hvilket skinner igennem da ATJ er en af de mest garvede manuskriptforfattere vi har herhjemme.

Filmens unikke plot og dens særlige "idé" som historien bygger op omkring, fandt jeg utrolig spændende og gjorde filmen fik en masse tænksomme elementer, hvor biografgængeren faktisk bliver udfordret intellektuelt, hvilket jeg sjældent har set i en dansk film før. Det føltes næsten som om filmens koncept var taget ud fra et Nolan-esque univers!

Det eneste minus ved filmen var, at jeg synes den havde nogen "pacing" problemer hist og her. Uden at spoile, ville jeg nok sige at nogen scener kunne være kortere, bla. scenerne hvor de alle sammen er samlet og bare "hygger".

Alt i alt én super fed film!
9/10

Carluser/131267

Der er tale om en særdeles morsom film, med en snært af social realisme. Jeg morede mig meget og kan varmt anbefale filmen

ERP-doktoren

Fantastisk film, ultra sjov og fantastisk skuespil :-)!

Tina

Sjov og dyb på samme tid med mange gode detaljer og højt niveau på alle planer.

Lotte

Jeg tror vi alle glæder os til at se den igen - så vi kan se den flotte lade :-)

MarkusStepH

Filmen sender dig igennem alle følelser. Den er barsk og kommer til at spille på alle dine tangenter.
Man kan ikke kalde den for en komedie da det barske emne fylder tungt i filmen. Selvom der er nogle rigtig sjove scener.
Alle karakterer kæmper med sorg men reagerer på forskellige måder.
Filmen er super vel produceret og skuespillet er i top.

Milleuser/613279

Endelig en film der kommer op i nærheden af film som Blinkende Lygter. God, sjov og dyb. Skal helt sikkert se den igen - snart!

Jan

Hylende morsom film og hård på samme tid.Kommer gennem følelses registeret.Skal virkelig se den igen

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.