Cookie- og Privatlivspolitik

POKÉMON Detective Pikachu

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående actionpræget stemning med en lettere humoristisk undertone. Den indeholder talrige voldsomme scener med eksplosioner, jordskælv, biler som styrter ned, giftskyer, ødelæggelser af bygninger, truende væsner, og voldsomme kampe. Da filmen imidlertid tilhører en genkendelig genre og foregår i et uvirkeligt og eventyrligt univers, og da ingen af personerne kommer alvorligt til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
09.05.2019
| |
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Detective Pikachu
|
Versioner: se alle
3D, 2D, 4DX 2D, Babybio
|

I filmen 'POKÉMON Detective Pikachu' vågner den gule pokémon op efter et biluheld ude af stand til at huske, hvordan han havnede der.

Pikachu finder dog en ledetråd, der fører ham til den 21-årige Tim i storbyen Ryme City, hvor mennesker og Pokémons lever side om side i samarbejde.

Det viser sig, at Tim som den første person nogensinde kan tale med Pikachu, og snart kaster det umage par sig ud i at løse mysteriet om Tim fosvundne far, efterforskeren Harry Goodman, samt optravle hemmeligheden bag det mystiske stof R.

'POKÉMON Detective Pikachu' bygger på Satoshi Tajiris fænomenale Pokémon-univers, mens handlingen er baseres på Nintendo-spillet 'Great Detective Pikachu'.

Ryan Reynolds lægger stemme til den gule titelkarakter, og instruktøren står tidligere bag populære animationsfilm som Monsters vs. Aliens og Stor ståhaj. (Copyright: kino.dk)

Bemærk: 'POKÉMON Detective Pikachu' vises ikke med dansk tale.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (227 votes)
4.7
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "Den lodne Pikachu har genial stemme af Ryan Reynolds, der nærmest leverer en familievenlig Deadpool-præstation" (Thomas Brunstrøm)

  • Jyllands-Posten

    "'Pokémon Detective Pikachu' fungerer ikke mindst i kraft af Reynolds’ speedede snak, som minder ikke så lidt om hans Deadpool-fortolkning, og så er samspillet mellem de animerede Pokémons og den virkelige verden utrolig godt realiseret. " (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "Der er mange underholdende pokémonfigurer undervejs, og med Justice Smith i hovedrollen bliver Tims jagt på sin far til en menneskelig historie, der er mere troværdig, end genren har for vane." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Batgirl.

Kan ivrigt huske hvor vild jeg var med pokemon som barn og fik da også nørdet en hel del på min gameboy. Havde en bog hvor der stod om diverse pokemoner. Noget dog aldrig at lære kort spillet. Eller da der var et pokemon afsnit hver uge i fjernsynet.

Men til selve filmen så synes jeg at den havde en sød historie og den var ikke taget efter tegnefilmen hvor en træner skulle ud at fange dem alle og kæmpe sig igennem styrke centre plus kæmpe mod andre rivaler. Køber ikke pokemon mere men gjorde en undtagelse med denne her.

Mathias

Var helt vild med filmen og fik derefter så meget lyst til at købe Pokémon kort, så det blev jeg jo nødt til. :D

Oszar

Jeg synes meget godt om "Pokémon: Detective Pikachu".
Filmen er for det første meget humoristisk og det synes jeg virker rigtig godt, men den ville nok ikke være så sjov, hvis der ikke var nogle gode skuespilpræstationer.
Og det er der. Skuespillet er nemlig rigtig godt f.eks. synes jeg især Ryan Reynolds gør filmen troværdig og sjov.

Filmens handling kunne dog have været bedre, fordi den enkelte steder er svær at følge med i og nogle steder går det også lidt for hurtigt.
Jeg havde også håbet på at der var mere action, men der blev jeg skuffet, fordi jeg synes der mangler lidt flere scener med action, og nogle af actionscenerne er også lidt for korte, men de fleste er gode og flotte.

Filmen er dog også meget visuelt flot med flotte effekter og hele universet virker troværdigt.

En sidste ting jeg vil nævne er at jeg synes den er lidt for kort, og den har en spilletid på 1 time og 44 minutter.

Jeg ved ikke om filmen ligner det spil den er baseret på, fordi jeg har ikke spillet det.

Men overordnet er "Pokémon: Detective Pikachu" en film jeg anbefaler, fordi den er humoristisk, flot og har et interessant plot, men der er stadig nogle ting der kunne være bedre.

jeanette

Elsker at spille Pokemon go og filmen er så hyggelig... ♤♡◇ tak

Karol93

Pokémon Detective Pikachu er en super god film, især hvis man i forvejen er en Pokémon fan. Man ville sagtens kunne se filmen uden at kende til Pokémon universet på forhånd, men der er meget information som man ikke får givet, da filmen mest appellerer til fans der allerede er kendt med Pokémon lore.

Jacob

Tim Goodman har det anelse svært med Pokémonerne, som alle andre ellers er så pokkers vilde med. Han får et opkald fra politiet i Ryme City, hvor hans far arbejdede som kriminalbetjent, men er omkommet i en tragisk bilulykke. Tim rejser til byen, der er grundlagt af Howard Clifford, som ønsker at mennesker og Pokémoner lever i harmoni, for at rydde op i sin fars gamle lejlighed. Her møder han farens gamle makker, en flabet og koffeintrængende Pikachu, journalisten Lucy og hendes stressede Psyduck. Sammen vil de løse mysteriet om Pikachus manglende hukommelse, samt hvad der i virkeligheden hændte Harry Goodman. Det leder dem frem til et bedrag, hvor ingen er hvem eller hvad de giver sig ud for.

Mere end 20 år har det taget, at omsætte det japanske kultfænomen til den første live-action film. Spillet der ligger til grund for filmen virker måske ikke oplagt, og selvom hele historien er en smule tynd, og set mere gennemført i andre film, så har hele herligheden hjertet på rette sted. Ikke mindst til alle os Pokémon fans, hvor der masser har påmindelser om den tidlige del af det animerede univers, faktiske direkte forbindelser. Det er selvfølgelig også svært at omsætte de klassiske spil, der helt grundlæggende er en slags hyldest til brutale dyrekampe. Filmen er ikke renset for de klassiske kampe, men har en holdning til emnet. I Ryme City er kampene forbudte, men foregår illegalt i undergrundsmiljøet. De mange Pokémoner er skam flotte, har fået egentlig pels, fjer eller skind, men smelter aldrig rigtig sammen med den virkelig verden.

Mia

Pokémon Detective Pikachu er utrolig godt lavet, billedmæssigt. Historie mæssigt kommer den ikke så langt som håbet. Det virker som om holdet bag, har brugt rigtig lang tid på rigtig flot CGI, og meget mindre tid på plottet. Der bliver hoppet for let henover historien.

Frederik

Syntes det vildt fedt at se pokemon i en live action film. Filmen er ikke perfekt men den funger rigtig godt ! Og håber meget på mere pokemon i live action

Jens-Peter

Hvis du er vokset op med pokemon, så vil filmen fylde dig med varm nostalgi - og selv hvis du ikke er, er det en god film for hele familien.

Claus

Det er sjov i alle årene Pokemon har været fremme har vi først fået en live-action film i 2019? Sikkert der har været film før i tiden, men de har været animeret, nok fordi at de vidste at en live-action ikke kunne får nok børn til at se dem. Jeg skal være helt ærlig den eneste grund til at jeg ville se filmen var så jeg kunne lave sjov samt at sige hvor dårlig filmen var, men efter at havde set filmen må jeg indrømme at jeg tog helt fejl fordi jeg havde det rigtig sjov med POKEMON: Detective Pikachu. Før jeg begynder vil jeg sige at jeg er OG pokemon fan, jeg så cartoonen i 90ern og samle på kortene da jeg var barn. Men jeg er ikke ind i alt det nye som er kommet til efter min tid.

Okay så POKEMON: Detective Pikachu er instruktørret af Rob Letterman som også har instrueret Monsters mod Aliens & Stor ståhaj, også med i filmen er Ryan Reynolds som Detective Pikachu samt Justice Smith som Tim Goodman der for til opgave at finde sin far som er forsvundet. Der vil ikke være nogle spoilers i denne anmeldelse os jeg har ikke spillet nogle af Detective Pikachu spillene.

De positive ting: jeg kunne rigtig godt lig åbningen af filmen, det minde mig om the første Pokemon film. Vi ser Mewtwo bryder ud at et laboratoriet og fremviser hvorfor han er den stærkeste Pokemon i filmen. den bedste ved filmen er udsenet af Pokemonerne, det er helt utrolig at de har fået Pokemonerne til at se så godt ud. Jeg var helt væk i dem ligesom jeg var blevet et barn igen.

En af de ting jeg var mindst bange for var Ryan som Pikachu, for hver gang jeg så trailerne kunne jeg kun se Deadpool foran mig. Men jeg er meget tilfredst med hans arbejde som Pikachu han fremviste en nye side af Pikachu som jeg ikke havde set for.
De negative ting: filmen har en okay den historie ikke den bedste, men vis du havde forvendte Shakespeare niveau så er det nok den forkerte film du vil se. Filmen tager også lang tid for man rent faktisk er investeret i hvad der forgår, første ark samt lidt af anden ark er så langsom at det gør ondt. Det endtes første ark samt lidt anden bliver brugt til at vise de forskelig charter frem og nogle vi kun ser i første ark som vi aldrig høre fra igen.

Ikke alle jokes rammer plet, nogle er rigtig sjove mens andre er der for et billig grin der er også nogle få voksende joks som vi gå over hoved for børn men det er vis også beder de ikke forstår dem.

En anden ting jeg havde håbet på var at Justice Smith ville vise hvor god en skulespiller han kan være, for sidste gang jeg så ham i en rolle var i Jurassic World: Falling kingdom hvor det eneste han var god til i den film var at skrige rigtig højt samt at være en irriterende mand som ikke bragt noget hjælpe what so ever. Han har forbedre sig lidt det skal jeg give ham, men ikke nok til at jeg kan li han men jeg har fået mere respekt for ham. Den sidste ting som jeg er virkelig ønske kunne være med i filmen var team rocket & mew men måske vis filmen indtjener nok penge kan vi få det i efterfølgeren. Jeg ønsker ikke en detective Pikachu 2 mere en ny fortælling hvor vi får flere referater til cartoonen som vi alle så den gang.

Alt i alt var jeg meget overasket over at filmen faktisk ikke er en gang lort som jeg ellers havde frygte, det er helt sikkert en film jeg vil anbefale vis i er interneret i at se den og en most vis i er Pokemon fans. Derfor giver jeg POKEMON: Detective Pikachu B- eller 4/6 stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.