Cookie- og Privatlivspolitik

I'm Thinking of Ending Things

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
28.08.2020
| |
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
I'm Thinking of Ending Things
|

Fyldt med tvivl om sit forhold til kæresten, begiver Cindy sig ud for at møde kærestens forældre for første gang. Fanget på forældrenes gård under en snestorm, begynder Cindy til at tvivle på sig selv på kæresten Jake og på verden omkring.

Som den unge kvinde, ses Jessie Buckley, der har haft roller i Wild Rose og Judy, og som kæresten Jake, optræder Jesse Plemons. Forældre spilles af Toni Colette og David Thewlis

Filmen er skrevet og instrueret af Charlie Kaufman, der er kendt fra Eternal Sunshine of The Spotless Mind og Being John Malkovitch

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Man kan være sikker på en ting, når Charlie Kaufman har skrevet en historie - han vil f.... med din hjerne!

Og det er befriende at sidde gennem 2 timer og 14 minutter, og gætte - for så alligevel ikke være helt sikker på hvad det er man har overværet.

Min eneste anke, er nok længden på filmen - for den kunne sagtens være skåret med op til en halv time, og ville stadig have givet sine pointer - på den anden side er det med til at understrege vanviddet.

Jeg tror jeg nåede at fabrikere mindst 7 forklaringer på det hele, og endte med at ramme med den ene.

Til gengæld skal man også være til den slags mindfuck - ellers er der stor sandsynlighed for at man stadig vil være frustreret - længe efter rulleteksterne.

Det hele starter med en kedelig køretur, hvor et yngre par er på vej til hans forældres gård - langt ude på landet. Hele den scene varer vel ½ time - og jeg nåede at tænke på om det ville blive hele filmen, som foregik sådan. Ankommet til gården ser alting stadig ud til at være normalt.

Men så tager det i den grad fart - og på intet tidspunkt får man for alvor fat i jordforbindelsen igen. Spøger det - eller befinder vi i en fantasi - og hvis, så hvilken?

Kaufman har begået endnu en historie, som driller hjernen - længe efter.

8/10

S. Rico

Man er altid garanteret noget helt særligt, når man sætter sig til at se en Charlie Kaufman film. Og der er næsten også altid garanti for, at ens hovede bliver fyldt med spørgsmåltegn.

I’m Thinking of Ending Things starter lige ud af landevejen (i bogstavelig forstand). En meget simpel fortælling om et par, der skal til middag hos den enes forældre. Pigen har aldrig mødt hendes kærestes forældre før, og da vi efter nogle lange snakke i bilen endelig bydes indenfor på gården, fornemmer man med det samme noget foruroligende.

Og så begynder spørgsmålene at hobe sig op. Hvad hulen foregår der? Sker disse ting i virkligheden, eller er vi "bare" på en rejse i pigens sind? Er der mon tale om flashbacks? Eller måske det modsatte: fantasier om hvad der vil ske i fremtiden? Det kunne endda være, at det skal forstås på en endnu mere krøllet måde: måske er pigen en projektion af en alternativ version af kærestens identitet...

Uanset hvad skal man ikke forvente at blive holdt i hånden og få alle svarene. Men man kan helt klart forvente et herligt puslespil, David Lynch stemning, og en film der summer rundt i tankerne i lang tid bagefter.

Wayne

fik vi lige set den med en uges mellemrum. Helt enig en syret oplevelse - hvor man når at konstruere en masse teorier om, hvad det hele går ud på. Hvilket altid er fedt ved en film.

Jensuser/8705

Synes, at den er overdrevent fejlmarkedsført som gyser. Det er bestemt ikke nogen specielt positiv film, den er faktisk ret trist, men på intet tidspunkt når handlingen over i gys - det tætteste vi kommer, er Mysterie-film. Jeg er bange for, at folk ikke kommer til at værdsætte filmen for det, den er, når de ser den med en forudsætning om, at den skulle være en gyserfilm. I’m thinking of ending things kræver, ligesom Tenet, at man følger godt med i historien, de små hints, karakterernes opførsel m.m., da filmen er et puslespil, som tilskueren skal løse, ellers får man ikke meget ud af filmens 2 timer. Mesterlig underholdning der ikke undervurderer sit publikum

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.