Cookie- og Privatlivspolitik

Conan the Barbarian (1982)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 9 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Conan the Barbarian
|
Versioner: se alle
Originalversion, 2D med Besøg
|

Som barn bliver Conan solgt som slave efter et ondsindet angreb på hans folk og familie af troldmanden Thulsa Doom. Som årene går bliver Conan et rigtigt mandfolk, der takket være overlegen fysik og brutalitet gør karriere som gladiator.

Men den svulmende barbar har svoret hævn over den onde troldmand, og han undslipper fangenskabet for at begynde sin søgen. Undervejs møder han både venner og fjender for til sidst at skulle konfrontere Thulsa Doom.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
3.1
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Det kræver en pæn portion tålmodighed – eller nostalgi – at komme igennem denne ALT for lange film. De 2 timer og 10 minutter kunne snildt skæres ned til 1½ time. Det ville have givet en stramt fortalt og underholdende actionfilm.

Men med Conan har man valgt en anden vej. I stedet for en actionfilm får man en stemningsfuld og storladen episk film om Conans lange rejse og stræben efter hævn. Der er skruet helt op for violinerne og den dramatiske musik. Og der mangler bestemt heller ikke vold og blod. Men måske man skulle have brugt flere penge på at koreografere kampscenerne og færre penge på afhuggede lemmer og blodsprøjt. For actionscenerne er altså ikke specielt overbevisende. Flere steder kan man tydeligt se, at de slet ikke rammer hinanden. Og endnu flere steder bliver der cuttet væk, lige før et slag skal ramme.

Skuespillet har heller ikke fået første prioritet, men det gør faktisk slet ikke noget – bl.a. fordi det er en meget ordfattig film. Og i den sammenhæng er Arnold jo perfekt castet. Til gengæld er den rig på overdådige kulisser, kreative kostumer og en herlig episk fantasy stemning. Selv om min tålmodighed blev sat på en prøve, så kedede jeg mig aldrig. En ambivalent oplevelse med en film der på én gang er noget skrammel, men også fascinerende underholdende.

Frank

Okay

Wayne

den bedste Conan, der har været...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.