Cookie- og Privatlivspolitik

Antebellum

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og uhyggelig grundstemning. Den indeholder talrige ubehagelige scener med brutal, udpenslet vold og drab, og scener hvor mennesker mishandles og fornedres. Det vurderes, at den kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
17.09.2020
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Antebellum
|

Thriller-dramaet 'Antebellum' forgår i et raceopdelt USA i sydstaterne. Her følger man det ubehagelige liv på en bomuldsplantage - bl.a. slavinden Edens hårde liv.

Hun og de andre slaver lever i konstant frygt for de hårdhændede hvide, som styrer hverdagen med hård og hånende hånd. Det betyder både brutal vold og voldtægt.

Janelle Monáe - der primært er kendt som musiker - spiller Eden, mens instruktørduoen Gerard Bush og Christopher Renz, som også har skrevet gyseren, spillefilmsdebuterer.

Bag 'Antebellum' finder man desuden producere, der bl.a. har stået bag Jordan Peeles to succesfulde gysere, nemlig den Oscar-vindende Get Out og Us, der ligesom 'Antebellum' også leger med genren.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (34 votes)
4.2
3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Desværre fortæller 'Antebellum' sin pointe på en måde, så det havde været marginalt mere subtilt at bøje det i neon og/eller mejsle det i granit." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "Ikke alene er filmen så had-forblændet fokuseret på at være højaktuelt politisk korrekt, at dette fuldstændigt får lov at skygge for dens virkelige gode og totalt uforudsete chok, den falder også på et graverende punkt i den slugt, den så omhyggeligt graver mellem sorte og hvide ..." (Helle Sihm)

 • Filmland P1

  "Både titel og film stikker fingrene direkte ned i et af de mest sprængfarlige emner i amerikansk politik: Menneskerettighedsbevægelsen 'Black Lives Matter' [...]. Og 'Antebellum' gør det både opfindsomt, effektivt og med stor lyst til at vende op og ned på stereotyper og fordomme." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Janelle Monáe spiller kompleks dobbeltrolle i den vellykkede racegyser 'Antebellum'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Fortiden er aldrig slut - den er end ikke fortid. [...] Og her er en film, der tager den sentens som sit motto - men også tager den så bogstaveligt, at den slår kontra." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Som sagt ligner formen en tv-novelle. Der er én god, stor idé, og når den er brugt, er der ikke så meget mere." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tobias

Fed ide til et plot, men det var forfærdeligt eksekveret.

Jensuser/8705

1 ord: skuffet. Metaforen er yderst vigtig - især i dagens samfund, hvorimod filmens historie føles unødvendig (og unødvendigt voldelig). Måden den fortælles på er filmens stærke side, og det var ikke før filmens plottwist, at den blev interessant, alt førend var langtrukkende og mange af karakterenes beslutninger/handlinger var enten komiske, ufrivilligt komiske eller (senere hen) for underudviklet til at give mening. De voldelige scener før filmens plottwist virkede mere, som om manuskriptforfatterne blot ville have en provokerende reaktion fra folk, fremfor at inddrage volds-scener som egentligt burde spille en betydningsfuld rolle overfor den overordnet historie

Honeymonster!user/107119

Hvornår ved vi mere om hvilke biografer, der viser Antebellum? :

Daniel Bentien

De fleste biografer vil have filmen lagt i deres program en uges tid før premieren. Men allerede nu kan du købe billetter til forpremieren den 16. september, som vises i biografer landet over.

Se mere her: https://www.kino.dk/booking/flow/movie-step-2?movie=1519547&date=2020-09...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.