Cookie- og Privatlivspolitik
Sådan er Marvel-tidslinjen i kronologisk rækkefølge

Sådan er Marvel-tidslinjen i kronologisk rækkefølge

Captain Marvel, Spider-Man og alle de andre

Stem op!
83
Stem ned!
0
(reset)

Det kan da være svært at finde hoved og hale i de mange film, der i mere eller mindre grad har indflydelse på hinanden - fra karaktererne til referencer, easter eggs og naturligvis den overordnede fortælling. 

Men hvis du skal se filmene i den rækkefølge, der følger en kronologisk tidslinje, så bringer vi den herunder.

Du kan dog også vælge at se filmene i den rækkefølge, de udkom. Uanset hvad, så er det mange film – og mange film, der er værd at se eller gense, inden 'Captain Marvel' nu indtager biografen.

Fase 1

 - Captain America: The First Avenger (1943 - 1945)

 - Captain Marvel (1995)

 - Iron Man (2010)

 - Iron Man 2 (2011)

 - The Incredible Hulk (2011)

 - Thor (2011)

 - Avengers (2012)

Fase 2

 - Iron Man 3 (2012)

 - Thor: The Dark World (2013)

 - Captain America: The Winter Soldier (2014)

 - Guardians of the Galaxy (2014)

 - Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2014)

 - Avengers: Age of Ultron (2015)

 - Ant-Man (2015)

Fase 3

- Captain America: Civil War (2016)

 - Spider-Man: Homecoming (2016)

 - Doctor Strange (2016 - 2017)

 - Black Panther (2017)

 - Thor: Ragnarok (2017)

 - Ant-Man and The Wasp (2017)

 - Avengers Infinity War (2017)

 - Avengers: Endgame (2019)

- Spider-Man: Far From Home (2019)

 

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Heidi

Captain America: The First Avenger udspiller sig i ca. år 2012 da den starter med at de finder Steve Rogers frossen (ca. år 2012) herefter får vi et flashback til år 1942 under 2. verdenskrig. Derefter ser vi Steve Rogers vågne op og Nick Fury siger at han har sovet i ca. 70 år, ergo må filmen udspilles i ca. år 2012.

Desuden skal man lægge mærke til at Nick Fury har klap for øjet og er skaldet da han siger dette til Captain America.

I Captain Marvel filmen har Nick Fury IKKE klap for øjet og har meget hår på hovedet. Så derfor giver det kun mening at denne film er den første film i tidslinjen.

Men dette er måske noget de færreste lægger mærke til, da jeg ikke kan finde nogen liste over Captain Marvel er den første film.

Ærgeligt at Stan Lee ikke selv har udgivet en liste, så man kunne se dem i den rigtige rækkefølge.

S. Rico

Normalt ville jeg altid gå efter at se en filmserie i den kronologiske korrekte rækkefølge. Så da jeg gik igang med at gense alle filmene som opvarmning til Avengers 4, overvejede jeg kraftigt at følge en af de tidslinie oversigter, som nettet er oversvømmet med.

MEN. Der er flere gode grunde til at følge udgivelsesrækkefølgen i stedet.

Som Jacob også er inde på, så er der noget af handlingen i Captain America (især til sidst), som ikke giver mening, med mindre man har set nogen af de andre film før.

Og så er der ikke mindst alle de mange mid-credit og end-credit scener, som enten ville være uforståelige eller være direkte spoilers, hvis man så dem i kronologisk rækkefølge. Alene af den grund bør man først se Ant-Man & The Wasp EFTER Avengers 3.

Jeg kan i øvrigt varmt anbefale at gense alle filmene med ca. en uges mellemrum. Man når ikke at blive træt af MCU, og samtidig er der rigtig mange detaljer og referencer, som træder meget mere tydeligt frem.
Og efter hver film sidder jeg og hygger med alt extramaterialet på blu-ray. Noget af det er ren fyldstof, men der er også mange gode informationer at hente.

Jen Headuser/1439276

Det kan både høres i Shuri’s brug af sætningen: “What are those”, hvilket var et internet-meme/sætning, der var populær i 2016 (og mere end bare død ved indgangen til 2017), men T’Chaka’s død fandt sted i Civil War, som foregår i 2016, og som i starten af Black Panther allerede bliver bekræftet, hvilket ikke ville give mening at bekræfte et helt år efter (i 2017).

Benjamin

så modsiger nogle af filmene den.
- I Captain America: Civil War nævner Vision, at Tony har været Iron Man i 8 år, men i følge denne tidslinie foregår Civil War 6 år efter Iron Man.
- I Spider-Man: Homecoming bliver det nævnt at den foregår 6 måneder efter Civil War. Derudover bliver det nævnt, at Homecoming foregår 8 år efter The Avengers. (Der har instruktøren af Homecoming dog været ude at erkende, at de 8 år var en fejl).
- I Avengers: Infinity War nævner Tony, at Thanos har rumsteret inde i Tonys hoved i 6 år. Dvs. at Thanos har rumsteret inde i Tonys hoved siden før The Avengers foregik, hvis man altså følger denne tidslinie.

Der er muligvis andre referencer til tidslinien, som jeg har overset/ikke kan huske. Men som jeg ser det, så lader det til at Marvel ikke har helt styr på deres tidslinie.

Jacob

... at den egentlig handling i Captain America: The First Avenger foregår under 2. Verdenskrig, men starten på den film, og hvordan den slutter foregår kronologisk først inden The Avengers. Hvis man starter med den virker det malplaceret.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Grete

Jeg elsker bare Batman, så fed en historie.

18 timer siden
Heine

Tak for deling!

20 timer siden
Jimmy

Endelige en RIGTIG Disneyfilm, og ikke en kopi ala Live Action! Jeg glæder mig til at se den!!

3 dage siden
Rasmus/Musen

Disney har lavet Vaiana om en ensom kvinde på vandet, der søger efter nye eventyr.

6 dage siden
Rasmus/Musen

Sikke en beslutning(jeg tænkte selv, det nok aldrig ville stoppe det vanvittige univers).

6 dage siden

Aktive debatter