Cookie- og Privatlivspolitik

Druk

Tilladt for børn over 11 år
Grundstemningen er indledningsvis humoristisk, men den bliver gradvist mere konfliktfyld og dramatisk. Der er en flere scener, hvor voksne bryder grædende sammen eller på anden måde er ude af fatning. I en scene er børn til stede under et voldsomt skænderi mellem deres forældre. I en anden scene må et barn tage sig af sin forælder, der er sanseløst beruset. Da filmen ikke indeholder vold og også er fortalt med varme og humor, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7 til 11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
24.09.2020
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Druk
|
Versioner: se alle
2D, Med danske undertekster, Med eng. undertekster (eng. subs), Babybio
|
Billetter


Den danske film 'Druk' handler om fire gymnasielærere, spillet af Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe.

Dramaet tager udgangspunkt i tankerne fra en norsk filosof, der mener, at mennesket er født med en alkoholpromille, der er 0,5 for lav.

Gymnasielærerne, der alle er groet fast i deres tilværelse, beslutter sig for at igangsætte et eksperiment, hvor de dagligt og i arbejdstiden vil ramme en promille på 0,5. Resultaterne er slående, alt føles ligesom lettere og mere frit, men et alkohol-indtag hver dag er heller ikke uden konsekvenser.

'Druk' er den seneste film af Thomas Vinterberg, der selv kalder den for en slags hyldest til druk og livet selv. Man skal ikke forvente en løftet pegefinger, men derimod et nuanceret billede på alkoholkulturen i Danmark.

Filmen samler et A-hold fra tidligere Vinterberg-film: Mads Mikkelsen (Jagten), Thomas Bo Larsen (Festen), Magnus Millang (Kollektivet) og Lars Ranthe (Jagten). (copyright. kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1098 votes)
5.5
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "En stor del af æret for den mesterligt turnerende rejse i 'Druk' må tilfalde Mads Mikkelsen i en af sine bedste roller nogensinde. Grædende, dansende, drikkende, blander han Ole Jastrau og Jeppe på Bjerget." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Thomas Vinterberg og Mads Mikkelsen har gjort det igen." (Kristian Dam Nygaard)

 • Børsen

  "'Druk' er et solidt komediedrama om mandefællesskaber, og det er skønt at se en legesyg Thomas Vinterberg, der lader sine hovedkarakterer køre helt ud i overdrevet. Filmen er bedst, når den viser de fire venners indbyrdes sammenhold og fælles drive." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "'Druk' er barsk, flydende kost, der er drevet af desperation og had til konformitet og stiller en masse herligt opruskende, overrumplende og umoralske spørgsmål." (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "Der er bestemt fine momenter undervejs - som der altid er i Vinterbergs film - men som slingrende helhed hører 'Druk' til i den ende af værket, der er glemt, så snart festen er forbi." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er go' gammeldaws sjovhed. 'Druk' rummer bestemt også smerte og sorg og advarsler, men aldrig har Vinterberg skabt så let en film." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "'Druk' dribler med stor følelsesstyrke og med mesterligt spil af Mads Mikkelsen uden om de faldgruber, som en dramakomedie om dristige selskabslege blandt mænd i midtlivskrise kan dumpe ned i." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Jyllands-Posten

  "Thomas Vinterberg har instrueret en beruset drøm af en film, hvor tømmermændene konstant ulmer under den boblende overflade." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Mads Mikkelsen er magnetisk i rollen. Som et sort hul, der sætter tiden i stå og kvæler alt lys. Få mestrer det minimalistiske spil med så makrokosmisk et perspektiv som ham." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm [...] har skrevet en mageløs film, der formelt set handler om alkoholens potentiale. Pandoras æske bliver flået helt op og indholdet undersøgt i detaljer. Velsignelse, forbandelse, afhængighed. Hvis De kun ser én ny dansk film i år, skal det nok være 'Druk'." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Emma Sejerskilde

Man er godt underholdt fra start til slut. Filmen sætter desuden fokus på nogle hårde emner, men gør det må en rigtig fin måde.

Mange smukke scener og vildt gode skuespilpræstationer!

Vil klart anbefale filmen!

Bo130

Druk er ikke bare den bedste danske film siden Den Skyldige, men også Thomas Vinterbergs - manden bag både Jagten og Festen - bedste film. Den formår at blande sindstilstande bedre end den gennemsnitslige Pixar-film og går på tværs af genrer i sådan en grad, at man i det ene øjeblik sidder med en klump i halsen og i det næste slår sig på låret mere end da vi så Mads Mikkelsen i rollen som Svend i De Grønne Slagtere.

I Druk følger vi en gruppe mandlige gymnasielærere der vil afprøve hypotesen om at vi er født med en halv promille for lidt i blodet. Ud over den åbenlyse joke om at dette selvfølgelig går galt, sådan som vi har set det i adskillige film i stil med The Hangover, så opleves her alle tænkelige - positive som negative - konsekvenser af sådan et eksperiment. Disse kædes sammen på underholdende og eftertænksom vis som led i en glimrende historie med fænomenale skuespillerpræstationer.

Sigurd

God stemning
Mørk humor

Flot strikket sammen samfundskritisk moderne dansk film om alkohol "do's n dont's"

Mads

Vinterberg er en af Danmarks bedste karakter-instruktører, og endnu en gang svigter han ikke. Han formår at skabe dybe karakterer og denne gang er relationen imellem dem i top. Det bærer filmen langt hen ad vejen.
Desværre er det en lidt forudsigelig film, hvor man ikke er i tvivl om, hvad der skal ske i næste scene eller i anden og tredje akt, da filmen bæres på en tydelig præmis og klassisk opbygning.

Aslakuser/70435

Umiddelbart lyder en film baseret på en 63 årig norsk psykiater ikke som det mest lovende, men i kombination med nogle af danmarks bedste skuespillere og Thomas Vinterberg bag roret, går DRUK over i historien som 2020s bedste film og måske en af de bedste præstationer fra Mads Mikkelsen nogensinde. Med sin sans for at fortælle om det “almindelige danske liv” som vi kender fra Jagten, har Vinterberg med DRUK leveret en både sjov, men også seriøs film, der tager tilskueren med på en tur gennem hele følelsesregistreret.
DRUK er et must-see i denne tid, hvor fest, grin og latter udgår.

Christine

Druk tager udgangspunkt i et usædvanligt eksperiment som fungerer helt vildt godt gennem hele filmen. Især Mads Mikkelsen imponerer, og leverer en fremragende præstation. Helt klart et filmbesøg værd!

Anna

Spændende, rørende og tankevækkende film! Stjernespækket og med en tematik som ikke kan blive mere dansk :-))

Nicolai

Hvor så du filmen? Ligner at den først udkommer i næste uge

bambiexplorer

... i denne uge. Dagmar, Imperial, Empire Bio, Moviehouse Hellerup ... og sikkert også i biografer uden for København.

Johan

Det er en greit film! Den ku' et eller andet! Dét er det nye! Det kan man lige tænke lidt over! Gerne med en bajer i hånden!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.