Cookie- og Privatlivspolitik

Vores mand i Amerika

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående anspændt stemning. I en række modsætningsfyldte sekvenser ses idylliske billeder fra velstående diplomathjem, mens lydsiden er fyldt af foruroligende lyde som morsesignaler, politiske taler, sirener eller krigshandlinger. Mange af filmens konflikter udspiller sig på et psykologisk niveau udtrykt i dialog og forgræmmede ansigter. Men på et tidspunkt forekommer der nogle dvælende og blodige voldsscener. Da filmen imidlertid er domineret af dialogscener uden ydre vold, og da de blodige scener varsles tidligere i filmen, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
13.08.2020
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Vores mand i Amerika
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske undertekster), Babybio, Seniorbio, Særvisning m. instruktørbesøg
|
Billetter

Filmen 'Vores mand i Amerika' handler om den modstandskamp Danmarks ambassadør i Amerika, Henrik Kauffmann, udkæmpede under Anden Verdenskrig.

9. april 1940 angribes Danmark af det nazistiske Tyskland med krav om øjeblikkelig og betingelsesløs kapitulation. Regeringen overgiver sig efter få timer og indleder herefter et samarbejde med nazisterne. 

Men på den anden side af Atlanten sidder Danmarks ambassadør i Amerika, vovehalsen og verdensmanden Henrik Kauffmann, der er villig til at sætte alt på ét bræt.

Kauffmann nægter at føje de tyske krav og iværksætter i stedet en rebelsk plan for at besejre Hitler og dermed give den danske befolkning friheden tilbage.

'Vores mand i Amerika' er instrueret af Christina Rosendahl, der havde sin spillefilmsdebut i 2006 med ungdomsfilmen Supervoksen og som siden har vakt stor opmærksomhed med thrilleren Idealisten og dokumentaren Vold - i kærlighedens navn.

Ulrich Thomsen ses i glansrollen som den politiske rebel, der udover at tage kampen op mod Hitler også levede i et interessant ægteskab. Udover Thomsen ses Mikkel Boe Følsgaard i en stor rolle.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (171 votes)
4.6
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ulrich Thomsen kan spille charmerende og risikovillig diplomat med venstre hånd bundet på ryggen og gør det således også ganske glimrende i hovedrollen ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "Talentfuldt, topprofessionelt og med sin ualmindeligt behagelige stemme tegner Ulrich Thomsen et helstøbt og indlevet portræt af en yderst kompleks mand, selvom man kan sætte spørgsmålstegn ved, om virkelighedens Kauffmann var SÅ kontrolleret?" (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "Når 'Vores mand i Amerika' er bedst, er den intet mindre end fremragende. Hele det politiske spil - der jo grundlæggende er ret ufotogent - formidles åndeløst spændende og samtidig så pædagogisk, at selv folk uden de store historiske forudsætninger (som undertegnede) kan være med." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... 'Vores mand i Amerika' [lander] som en film, der virkelig gerne vil udfordre, men kun gør det halvt. Og som først og fremmest lever, fordi Henrik Kauffmann er så utrolig en historie." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen ser godt ud, er opfindsomt filmet og formår at lade en hel krig udspille sig på lydsiden som kontrapunktiske lydcollager til diplomatlivet på poolkanten." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Lydens sammensatte kompositioner, der parrer en amerikansk ambassadeidyl med lyden af 'Sieg Heil'-råb, danner suggestive dobbeltverdener og anslår kompleksiteten i fortællingens struktur." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Filmen er fuld af beundring for manden. Den har en forklaring på identitetsmysteriet. Det er ikke hele den historiske sandhed. Men værd at se – og mere til – er 'Vores mand i Amerika' så absolut." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ghita

Dette er en film man bør se. Tankevækkende historisk film, som jeg ikke kendte til. Og godt skuespil.

Mogens

En spændende, god og vigtig historie bliver fortalt i en flot film.

Kan anbefales...

Ken - Greatly

Super spændende film med udgangspunkt i virkelige hændelser. Jeg er imponeret!

Kristian

En dansk film der efter min mening stryger ind på top 10 over bedste danske film lavet nogensinde.

Dog må jeg tilslutte mig koret og påstå, at den kunne have været bedre eksekveret. Lidt for langtrukken, men med fantastiske skuespillerpræstationer!

Helt sikkert en film der er værd at komme ud af sofa for.

Cherrykiss

Jeg frygtede, at det ville være endnu en krigsfilm, som var lidt for lang og lidt som de andre, men det var den ikke. Tempoet var stabilt og roligt, og historien og fremstillingen af tiden var meget anderledes, hvilket var rart. Det er nogle virkelige gode skuespillere, og gode valg til deres roller. Dertil er "fortællingen" med lyd virkelig god. Men der mangler noget... Måske noget dybde. Der kører lidt forskellige historier, men de er for overfladiske til, at man helt forstår og føler interesse - for meget er usagt. Historien føles lidt hastet igennem til sidst.

Jonas

En film der fint formidler en lidt mindre kendt historie fra anden verdenskrig, men uden at skille sig ud fra mængden

Trine

Når man ikke troede at der kunne blive lavet flere film om Anden Verdenskrig, så var der alligevel igen en ny historie at fortælle. Super spændende at se hvordan Henrik Kaufmann politisk handlede under krigen, og at vi havde med en alsidig hovedperson at gøre, der ikke kun rummede gode sider. Man føler virkelig i filmen, hvor langt væk hjemmefra Kaufmann er, mens han dog stadig kæmper med næb og klør for det frie Danmark. Man oplever udelukkende, hvordan krigen raser i Europa, gennem lydklip, alt imens der vises klips af fx Kaufmann og co bader og soler sig i USA - fedt filmisk. Alt i alt, en spændende og medrivende film.

Simon

Vores Mand I Amerika er en film som fremviser et nyt og anderledes perspektiv på anden verdenskrig og samtidig også et subtilt magtspil mellem den danske ambassade i Amerika og den danske regering under besættelsen. Samspillet meget Ulrich Thomsen og Mikkel Boe Følsgaard giver god kemi på skærmen og et af de klare højdepunkterne ved denne film. Andre skuespillerpræsentationer er også klart nævnværdige såsom Burn Gorman og Denise Gough som giver en mere autentisk føelse til fortællingen. En hel klar spændene historie som fortjener at blive kastet lys på alle disse år efter.

Manja

Som mange andre skriver, så er det interessant med denne del af historien, som man ikke rigtig kender noget til på forhånd.
Det er en spændende historie, fortalt på en lidt anderledes måde, men tempoet er MEGET langsomt og filmen virker til tider lidt langtrukken.

Mie

En virkelig historie fra 2 verdenskrig. Jeg kendte ikke til historien før jeg så filmen. Spændende fra start til slut. Den også flot filmet og fyldt med gode skuespiller.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.