Cookie- og Privatlivspolitik

Tenet

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingsladet og actionpræget grundstemning, og den rummer mange scener med slagsmål, skyderier, eksplosioner og gidselsituationer. Da det voldsomme ikke er udpenslet, vurderes filmen kun til at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
26.08.2020
| |
2 timer 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tenet
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 2D 4DX, 70 mm, Babybio
|
Billetter

Action-thrilleren 'Tenet' er den nyeste storfilm af mesterinstruktøren Christopher Nolan

Vi følger en spion - lad os kalde ham protagonisten - i en livsfarlig kamp imod en ny slags fjende og selve tiden som begreb.

Bevæbnet med kun ét eneste ord, Tenet, begiver han sig ud på sit livs vigtigste mission, at sikre hele menneskehedens overlevelse ved at standse en tophemmelig forbryderorganisation og deres mystiske tidsforvridende våben, inversion.

Et våben, der ændrer spionens opfattelse af ALT. 

På hans rejse gennem den mørke verden fuld af international spionage - fra Danmark til London og Norge - får vores protagonist heldigvis hjælp af den kyndige kollega Neil samt konen til en russisk oligark.

Filmen 'Tenet' er som sagt instrueret af vor tids måske største filmskaber, nemlig Christopher Nolan, der tidligere har stået bag bl.a. The Dark KnightInception og Interstellar. Instruktøren kalder selv 'Tenet' for "sin mest ambitiøse film hidtil".

I hovedrollerne ses John David WashingtonRobert Pattinson og Elizabeth Debicki, mens andre garvede skuespillere som Kenneth Branagh og Michael Caine også medvirker. (Copyright: kino.dk)

Lyt til vores store Nolan-podcast.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (294 votes)
5
3.9

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Fans vil sikkert bruge flere gennemsyn til at dissikere, hvad de rent faktisk ser i filmens mange actionscener, men for mig, der kun har tålmodighed til en enkelt biograftur, virker frem-og-tilbage-tiden håbløs at hitte rede i." (Kristian Lindberg)

 • Børsen

  "'Tenet' bliver aldrig nærværende eller medrivende nok. Man ender med at blive mere træt og ligeglad end opløftet og engageret ..." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "En film man skal forundres over, nærmest smage på og bevæge sig usikkert rundt i. Ved at ophæve forestillingen om tid, formår Christopher Nolan nemlig at skabe en besættende filmoplevelse." (Casper Hindse)

 • Ekstra Bladet

  "... 'Tenet' er hele vejen igennem yderst flot pakket ind. Men de store armbevægelser bruges til at for lidt her, og 'Tenet' virker så forhippet på ville imponere sit publikum, at den i store dele af forløbet helt glemmer at kommunikere med det." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... 'Tenet', der i øvrigt betyder maksime eller grundsætning på dansk, er selvfølgelig ikke den virkelige verden. Det er Nolans verden. Den er skabt til udforskning af at et nysgerrigt publikum – og den er en fryd at udforske med alle sanser." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "... et dybt fascinerende, elementært spændende og særegent værk, som i en tid, hvor de fleste filmselskaber går med både livrem og seler, når det kommer til stor og dyr underholdning, kaster både sin hovedperson og sit publikum ud på dybt vand." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "... måske ikke Nolans bedste film, men den er pokkers tæt på toppen." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "I mine øjne gjorde Bourne-filmserien James Bond arbejdsløs, men med den første time af 'Tenet' danser Nolan breakdance på 007's grav ..." (Kristoffer Hegnsvad)

 • Weekendavisen

  "Det er som at se en metafysisk James Bond-film. Hvis dén beskrivelse taler til hjertet, vil De nyde at drukne i 'Tenet'." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
rob

Great visuals, and piss-poor script. Absolutely no character development and 2.5 hours of a bloated story whose action scenes don't even redeem the lack of development. For context, I'm a Christopher Nolan fan, but this felt like a student prototype movie, where long stretches of time had absolutely no dynamism, and lead to be nothing more than a heady wet dream, with no stakes, no sense of intrigue or risk. Inception balanced high concept themes with really strong character development. Honestly, don't waste your money on this one.

Nikolaj

Jeg vil ikke påstå at jeg er nogle fysik eller Nolan ekspert, så skal man det for at kunne lide filmen? Tja, måske.

Jeg har altid synes Christopher Nolan var en klog mand, en kompetent filminstruktør med masse af energi og kreative ideer, og nogle gange formår han at lave noget ret så genialt. Jeg kommer især til at tænke på en film som Memento, hvor han ikke behøvet kæmpe set-pieces, men bare et ret vellykket manuskript og en god skuespiller i Guy Pearce.

Med Tenet får jeg sådan lidt mere Inception vibes på den måde at jo, den forsøger da at skille sig uden i forhold til andre actionfilm, men saftsusme man, hvor bliver den da kedelig indimellem. En-dimensionelle karakterer med den ene banale dialog efter den anden, som bare ikke kan snakke som rigtige mennesker. De har i min optik ingen personlighed dsv, og det er synd for de alle er glimrende skuespillere. Jeg synes den bliver for prætentiøs, og det er som om den ikke ved om den ville underholde publikum eller være art-house, og jeg synes ikke det fungere!

Den skal dog roses for nogle flotte action-scener, især to action scener var vildt flot filmet og koreograferet. Jeg vil dog sådan ønsker Nolan vil gå tilbage sin oprindelse, for det umiddelbart der jeg synes han er bedst som filmskaber.

Den får 3 stjerner herfra!

Ps. Er der andre end mig der synes at Tenet mindet utroligt meget om James Bond filmene- The Spy Who Loved Me og Moonraker, eller er det bare mig?

Jahangir

anderles men Mega fed film,

Patrik

Jeg har nu set Tenet to gange, og den er god nok; et hæsblæsende syretrip af en undervurderet filmoplevelse. Kompleks koncept med masser af stof til eftertanke og den vildeste lydside i mands minde. Man har hverken sparet på kreativiteten i filmens voldsomme actionscener eller på brugen af musikken; for det er især under filmens tredje akt, at der både visuelt og musikalsk perfekt leges med inversion, hvis man bemærker det. Det er bestemt ikke en film for alle, men den belønner gerne dem, som har deres fulde interesse i filmen.

Christian

Se filmen for action og ikke historien, for logikken falder helt fra hinanden og man sidder konstant og tænker at historien skal være filosofisk men den er bare rodet i stedet for.

tommyuser/9378

syes den var lidt tung i startet og ellers en del fart på men så ned i tempo. så jeg faldt i søvn i et øjeblik. synes der mangle lidt, ellers fantastik scener og optagelser

Droopyuser/290970

Jeg er glad for jeg ikke havde læst noget om filemen inden jeg gik i biografen. Blev positivt overrasket over både skuespillere og konseptet.
Kan varmt anbefale den

Ronnieuser/109952

Se en anden film!!! Utroligt med de mange gode anmeldelser. Den er virkelig kedelig, gaaaaabbbb.

bambiexplorer

... kunne du evt. uddybe lidt og give filmen stjerner?

Chocouser/269382

Fantastisk mind blowing film og endnu bedre oplevelse i 4DX <3

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.