Cookie- og Privatlivspolitik

Løvernes konge

Tilladt for børn over 11 år
Det er en eventyrlig filmfortælling, der handler om kampen imellem "det gode" og "det onde". Den indeholder mange dramatiske scener med voldsomme opgør, forfølgelser og slåskampe, hvor hovedkarakteren er i livsfare og er bange. I en lang sekvens bliver hovedkarakteren lokket ud i en farefuld flugt, hvor han er i alvorlig livsfare, hvor hans far bliver dræbt, og hvor han efterlades livsløs og alene ude i ørkenen. Sekvensen formidles med kraftige ildevarslende virkemidler på både billed- og lydside. Filmen indeholder samtidig mange humoristiske og romantiske scener, der fungerer som pusterum i opgørene. Hovedkarakteren er handlekraftig og får meget hjælp af flere søde og sjove figurer. Filmen har yderligere en positiv forløsning. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
17.07.2019
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Lion King
|
Versioner: se alle
3D - eng. tale, 2D - eng. tale, 3D - dansk tale, 2D - dansk tale, IMAX 3D - eng. tale, IMAX 3D - dansk tale, 4DX 3D - eng. tale, 4DX 2D - dansk tale, Babybio 2D - eng. tale, Babybio 2D - dansk tale, Seniorbio 2D - eng. tale
|

Filmen 'Løvernes konge' (The Lion King) er en live-action-genindspilning af Disneys populære tegnefilm Løvernes konge, der solgte over 1 mio. biografbilletter i 1994.

Løveungen Simba bliver kørt i stilling til at overtage pladsen som dyrenes konge af sin far, Mufasa. Livet ligger for den unge løves poter, men alt bliver vendt på hovedet, da farbroren Scar myrder kongen for selv at træde i hans sted og sender Simba væk med sin fars død på samvittigheden.

Forladt og uden retning bliver Simba mødt med en helt anderledes fri tankegang, da han render ind i vortesvinet Pumba og surikaten Timon. Men fortiden indhenter Simba, og snart må han vende tilbage for at tage sin plads som den retmæssige konge.

'Løvernes konge' er en af Disneys mest elskede tegnefilm, der balancerer mellem det alvorlige Hamlet-inspirerede plot og de sjove, familievenlige karakterer og sange. Man kan bl.a. høre 'Hakuna Matata', 'Circle of Life' og ikke mindst 'Can You Feel the Love Tonight', fremført af Beyoncé og Donald Glover.

Jon Favreau, der stod bag Junglebogen, instruerer filmen, der gør brug af topmoderne computerteknologi til at skabe dyrene så livagtigt som muligt.

'Løvernes konge' vises både med originale stemmer og dansk tale. (copyright: kino.dk)

OBS: Filmen er tilladt for børn over 11 år.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (577 votes)
4.8
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] det er svært at forlade biografsalen uden at være opløftet på både naturens og tegnefilmens vegne." (Sarah Iben Almbjerg)

 • BT

  "Jagten på realisme har dræbt fantasien og de store følelser, som ægte dyr ikke ejer. Eller det, der ligner ægte dyr. For den nye 'Løvernes konge' er bestemt en milepæl for computer-effekter." (Morten Vejlgaard Just)

 • Filmland P1

  "Men det fremstår mere som et fantasiforladt plagiat eller en paint by numbers-malebog end en hyldest." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "Disney og Favreau gør egentligt ikke noget særligt for at få os til at se deres store epos med nye briller. Men de minder os dog om, at dyr ikke har Bambi-øjne." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Jyllands-Posten

  "Der tabes både følelser og originalitet, når Disneys kopimaskine skaber fotorealistiske løveanimationer i verdensklasse." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Men for mit vedkommende kan Disneys nye konvertering af tegnefilm til skinbarlig computervirkelighed sammenfattes ret kort med disse ord: Goddag teknologi, farvel magi." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er formidabelt flot lavet og sjovt at se, hvordan 'Løvernes konge' kunne se ud, hvis man kunne få rigtige dyr til at spille skuespil." (Emil Rohtstein Christensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Stefan

Jeg var helt fan af filmen - også selvom jeg ikke synes den minder om tegnefilmen. New times, new stories. Vil anbefale den.

Stefan
www.digimarketing.dk

Lars

Skøn film med masse af gode sange.

Stefan

Bestemt værd at se. På rigtig mange måder tro mod den originale, enormt flot animeret og meget naturtro - om end det også betyder at den ikke er helt så følelsesladet og at ens tilknytning til karaktererne ikke bliver ligeså stor som ved den originale. Måske man ikke skal se den i lyset af den gamle, så får den virkelig lov til at skinne igennem - for fortællingen er stadig enestående og lyd og billede er i top klasse.

Mvh. Stefan, ejer af https://flyttemaler.dk/

René

Nu fik jeg set filmen på blockbuster.dk og jeg må sige at jeg synes virkelig at Disney har gjort et smukt og flot stykke arbejde. Ikke nok med at de har fået filmen til at varer 30 min længere end tegnefilmen, men at de har fået lagt nogle flere scener ind på de rigtige tidspunkter som gøre filmen så utrolig perfekt og sjælefuld. Jeg synes virkelig at Disney' s projekt med live action CGI film gøre det utrolig godt og endda giver så meget sjæl som de formår at gøre. Den fortjener virkelig topkarakter herfra. Dog var jeg ærgerlig over at sangen "Can you feel the love tonight" ikke var med. Jeg ved at der er lavet en nyere version, men okay filmen var jo også anderledes end originalen. Men ikke desto mindre 6 stjerner herfra.

Rigtig glædelig jul og godt nytår til alle herinde.

Isabella

Jeg elsker hvordan de har lavet den, utrolig flot. Tanken om at jeg ser en "live action" som ikke er, det har de gjort godt. Uden tvivl om det, så kan jeg ikke grafikken manglede.

Meen, jeg må indrømme resten af filmen som helhed, og de forskellige karakterer, var ikke mig. De forskellige sange, og replikker, man blev pludselig klar over meget man kunne udenad fra originalen. Jeg er overrasket over hvad jeg synes om den, specielt fordi jeg så godt kunne lide live action af Beauty and the Beast. Men her, der sad jeg forvirret og vidste ikke hvad jeg skulle synes, det virkede forkert at se en "rigtig" løve snakke, og min forståelse af forskellige karakterer, blev der heller ikke levet op til..
Den var værd at se, men jeg tror også det kun bliver til den ene gang jeg så den.

Christian

Jeg så den i Bruuns i Aarhus, og den slog lidt benene væk under mig og var samtidig også lidt som forventet, hvis det giver mening.

Det er meget den samme historie, selvfølgelig, med alle de samme beats. Men der var samtidig også plads til selvironi, hvor der især i en meget mindeværdig scene kom en kort lille kommentar fra Pumbaa til den tidligere version.

Den var helt klart et hit hos mig, men ville jeg se filmen igen? Sandsynligvis ikke sådan uopfordret. Det gjorde også en forskel at se den i biffen på storskærm.

Jeg tænker, den er mere en oplevelse i sig selv end en film på den måde. På nær for dem, der ikke er vokset op med den tidligere version, velsagtens.

Christian, SearchComet
https://searchcomet.dk/

Kasperuser/416086

hoooooooold da helt kæft for en omgang spædningsthriller magifilm med mange kendte stemme i rollerne. Jeg havde lidt svært med at finde ud af hvad den handle om.
James Earl Jones i stemmen som Mustafa gør det super godt. Timong og Punjab er da for knald i låget at ville spise orm og snegl men hvad fanden man har da lov at gøre som man vil . så derfor får den altså fuld hus 5/5 og grunden til den ikke for 6/6 er at de havde glemt den tredje og sidste løve Aslan men han kan så måske komme med i den næste.

Daytrader

Vildt flot film. Det kan dog diskuteres, om filmen er meget værd, hvis den ikke ses i biografen, da følelserne mangler lidt. Alt i alt en god oplevelse at tage ind og se den.

Camilla

En rigtig god film. Jeg syntes det var godt, at der ikke var lavet ret meget om fra den orginale film. Bestemt værd at se

Jette

Jeg har i dag været inde og se løvernes konge på dansk.

Wow sikke en rørende og levende version. Jeg fik tåre i øjnene allerede ved starten med melodien også til slut i filmen fik jeg tåre, det plejer normalt kun at være løvernes 2 som jeg græder til..

Den er virkelig virkelig godt lavet, så realistisk selvom det er animation.. Den var mere levende og meget rørende end tegnefilmen.

Jeg var spændt på at se den og den lever fuldt ud til mine forventninger og meget meget mere..

Fantastisk film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.