Cookie- og Privatlivspolitik

The Silence of the Lambs (1991)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Silence of the lambs
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning m. intro og releasefest, Særvisning - Ønskefilm, Edible Cinema, Særvisning
|

I Jonathan Demmes multi-Oscar-vinder 'Ondskabens øjne' har Jodie Foster rollen som FBI-aspiranten, Clarice Starling, der jagter seriemorderen”Buffalo Bill” (han myrder unge kvinder, og flår huden af dem).

Ingen forstår ”Buffalo Bill” bedre end Hannibal Lecter, en fremragende psykiater, men også bestialsk psykopat, der sidder bag tremmer med en livstidsdom for mord og kannibalisme. Clarice får til opgave at interviewe Lecter, der har en uhyggelig evne til at trænge ind i sindet på enhver, han kommer i kontakt med.

Hans pris for at bidrage med oplysninger om ”Buffalo Bill” er, at Clarice skal fortælle om sit privatliv.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (92 votes)
5.3
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Man bliver slet ikke skuffer over en film der vandt 5 Oscars.

Filmen er blevet kåret som en af de bedste film i verden, og jeg må sige at den har stort set det hele inden for film.

Jeg blev slet ikke skuffet, hold da op for en thriller af en film.

Helt klart Anthony Hopkins bedste rolle.

Christian S. R.

Klart én af mine favoritfilm. Gennemført ubehagelig thriller fyldt med stof til eftertanke. Havde lidt ondt af den ellers fremragende Jodie Foster for Anthony Hopkins stjæler al' opmærksomheden. En psykologisk thriller nutidens thriller og gysere gerne må vænne sig imod, hvis de gerne vil se på hvordan man laver en ordentligt god film, hvor formålet ligger i at lade sit publikum føle ubehag også selvom den er slut

HeleneColor

Så grusom-godt-gennemført!

Udsøgte skuespils-præsentationer, som er piv fangende underholdende
Kamera-indstillingerne, i sammenspil med musikken, graver ned i huen og holder en i fokus, imens den fangede og mystisk fulde historie bryder igennem

Virkelig en af de bedste thrillers der er skabt!

Emil

Utrolig god thriller film, Anthony Hopkins spiller utrolig godt. Dog ikke den store gyser film, men i hvert fald en god film.

Nikolaj

Ikke sindssygt uhyggelig, men opbygningen af historien er simpelthen genial.

Frank

Fremragende Thriller

Michael

Et populært skud fra filmen viser os et ultranær-billede af Hannibal "The Cannibal" Lecters øjne, mens han ransager Starling for alt det, som hun fortrænger bl.a. med sin accent (som Lecter var så venlig at påpege). Starling er den eneste person, der lader ham gøre det, hvilket er årsagen til, at han holder så meget af hende. Han nyder menneskeligt samkvem af sadistiske årsager. Han æder kun andre mennesker fysisk, hvis ikke han kan indtage dem psykisk. Lecter er et perfekt eksempel på, når vores godtroenhed for andre mennesker kommer til kort. Hvis han får en lillefinger, så tager han resten af kroppen og sjælen. Det er skræmmende, hvordan denne ondskab bare ikke kan kureres, bare ikke kan stoppes. Et andet populært skud fra filmen er, da Starling for første gang møder Lecter. Publikum ser fra Starlings POV, og Lecter stirer direkte ind i kameraet, så snart det træder inden for hans synsfelt. Det er som om han har ventet på Starling, som om han kan lugte hende. Han lever for sit næste bytte.

Dette er filmens essentielle drive. Lecters sadisme og Anthony Hopkins selvsikre og kølige portrættering af den. Han har modargumenter på alt og leverer dem klart og præcist, som om han altid har vidst sandheden, som om han kan se igennem alt. Jodie Foster er ligeledes perfekt som Clarice Starling. Hun er topstudenten med et ansigtsudtryk, der kan minde om den skolepige, som bare vil gøre det rigtige. Hun er derfor perfekt til Lecters udnyttelse. Hun driver dog ikke filmen på samme måde som Lecter. Hendes baggrundshistorie er set mange gange før (en død far, som vi knapt nok kender), og jeg følte ærligt talt ikke den største sympati for hende, da hun fortalte om lammene (ja, ja, jeg ender i helvede). Det, der underholdt mig, var endnu en gang Lecters ondskab, og hvordan han fryder sig over hendes smerte, da hun fortæller om lammene. Det er bare ærgerligt, at han ikke er filmens hovedperson.

S. Rico

Når en gyser får Oscars for bedste film, bedste instruktør, bedste kvindelige skuespiller og mandlige skuespiller, så må den væremnoget særligt. For det er aldrig sket før. Og der er bestemt også noget særligt over Fosters Clarice Sterling og Hopkins Lecter. Det er ikke fordi den er helt vild uhyggelig, men den bider sig fast og er meget fængslende.

Wayne

Hannibal Lecter, Clarise Starling - ord er overflødige. Hvis du endnu ikke har set den, så gør det nu - alle thrilleres moder.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.