Cookie- og Privatlivspolitik

Little Women

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen, der er et romantisk drama, veksler mellem en varm, munter og sorgfuld stemning. Hovedkaraktererne indgår i muntre og varme familie- og kærlighedsrelationer. Endvidere har filmen en positiv forløsning til slut. Der er imidlertid også scener med alvorlig sygdom, mennesker i sorg, skænderier og en ulykke. I en scene falder en person igennem isen, men reddes. I flere scener ses en alvorligt syg person og hendes familie, der er kede af det. Men de triste og let dramatiske situationer er ikke udpenslede. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
04.06.2020
| |
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Little Women
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|
Billetter

Dramaet 'Little Women' er den syvende filmatisering af Louisa May Alcotts klassiske roman (på dansk 'Pigebørn').

Den toneangivende instruktør Greta Gerwig (Lady Bird) står bag, og rollelisten bugner af tidens hotteste unge stjerner, Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson og Timothée Chalamet. 

Udover den nye generation ses også garvede navne som Meryl Streep og Laura Dern i større roller.

Historien følger de fire March-søstres opvækst i tiden omkring den amerikanske borgerkrig, hvor deres far gør tjeneste, mens moderen er hos dem.

Meg, Jo, Beth og Amy er alle passionerede, kunstneriske og vidt forskellige. Alligevel er søstrene tæt knyttet af et unikt sammenhold - og ikke mindst af et brændende behov for at leve livet som individer i en mandsdomineret verden. 

Den seneste filmatisering af 'Little Women' udkom i 1994 med Susan Sarandon, Winona Ryder og Christian Bale.

'Little Women' var nomineret til seks Oscars, heriblandt Bedste film, og modtog prisen for Bedste kostumer.

Hvis du er medlem af Biografklub Danmark, skal du reservere billetten i stedet for at købe. Du fremviser din rabatkupon i biografen, når du henter billetten. Når du bestiller til Nordisk Film Biografer, kan du indtaste koden fra rabatkuponen direkte, når du køber billetten på kino.dk.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (209 votes)
4.8
5.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Film som 'Little Women' er grunden til, at biograferne altid vil triumfere over alskens streamingtjenester. En smuk og pulserende verden af drømme, der lever, opløfter og omfavner, som kun en film kan." (Stephanie Caruana)

 • Filmland P1

  "... [filmens] begejstring for livets storslåede muligheder er stærkt smittende." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "Der er noget friskt og ubesværet over Greta Gerwigs Little Women, som er så umådelig svært at stå for." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "'Little Women' er en af den slags historier, der trodser tid og generationer, og med Gerwigs udgave har den fået relevans på ny." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... romanen fra 1868 stadig rummer en trist aktualitet om det forhindringsløb, som kvindelivet ofte kan synes at være. I hvert fald hvis det vil en anden vej, end traditionerne foreskriver." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Det er en fremragende filmatisering. Varm, vred, romantisk, solidarisk og aldrig tilfreds med stilfærdig accept eller resignation. Det er 'Little Women' for det 21. århundrede. Louisa May Alcott ville nyde fortællingens sødme og smile." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peter

Jeg har aldrig været specielt interesseret i bogen, men castet er altså ret fedt til filmen. Jeg har ikke set den endnu, men jeg overvejer det stærkt.

Arthur

Jeg har aldrig læst den roman, som denne film var baseret på. Jeg har dog set 4 tidligere filmproduktioner inklusive den upåklagelige Katherine Hepburn-version vidunderligt handlet af alle og instrueret mesterligt af George Cukor. Det er den benchmark, som alle andre produktioner af denne film sammenlignes. Det er en fornøjelse at rapportere, at denne fortolkning i 2019, som er udsøgt instrueret af Greta Gerwig (kan ikke tro, at hun ikke var Oscar-nomineret! Skam di
g akademiet!), Er en fremragende præstation af alle involverede.

Spille

God film der helt sikkert er værd at se! :]

Mathias

jeg synes filmen the little women er den bedste film i første halvåret 2020 kan klart anbefales mvh Mathias peter slyngborg

Thomasuser/849798

Jeg forstår virkelig ikke hypen overhovedet. Den er meget langtrukken og stillestående selv der klippes frem og tilbage i tiden konstant. Tynd handling

Carluser/131267

En hjertevarm film som du absolut bør se. Det er en film du aldrig glemmer og som bagefter vil fylde dig med glæde.

Aiméeuser/1445286

En udemærket film, med gode skuespillere. Men filmen er lidt langtrukket. Hvis filmen, blot havde været 20-30 minutter kortere ville filmen have været mere skarp

Julieuser/12789

Dejlig film og virkelig velspillet, især af Saoirse Ronan som Jo March.

Ammanda

Jeg synes den var så kedelig men vis man er til sukker søde film kan man nok godt lide den

Alberte

Indrømmet. Jeg er kæmpe Gerwig fan og på alle måder en del af målgruppen til denne film. Og efter Lady Bird i 2017 havde jeg, for at sige det mildt, MEGET store forventninger til denne film. Alligevel formåede scoren, kostumerne, skuespillerne og ikke mindst scriptet at få mit lille kolde coronahjerte til at slå dobbeltslag.

Jo, spillet af (altid fabelagtige) Saoirse Ronan står for de fleste af filmens bedste citater. Alligevel er det yngste søsteren Amy (som jeg VIRKELIG ikke kunne udstå i bogen), der efter min mening, er den mest interessante karakter i denne Gerwigske version af klassikeren. Og det er netop dét, der gør denne adaptation så stærk i mine øjne. Gerwig formår at tage et materiale, som er blevet læst, diskuteret, elsket, hadet og ikke mindst filmatiseret så mange gange før. Og så omfavner hun og tilpasser det på en måde, der uden at lave om på karakterer eller historie, belyser helt nye sider af fortællingen.
Gennem de sidste par år har vi set stribevis af genindspilninger, der ofte har ramt ved siden af eller smagt bittert af nemme hollywood-penge. Derfor er det en ekstrem lettelse endelig at se en adaptation, der er så fin og smukt udført som med tilfældet her.

Det nok største kritikpunkt denne film har fået både i USA og herhjemme er dens komposition, som på nogle virker rodet og svær at finde rundt i. Modsat bogen, springer filmen nemlig frem og tilbage i tiden, og vi lærer derved karaktererne at kende som både unge kvinder og yngre piger på samme tid. Måske var jeg hjulpet på vej af mit kendskab til romanen, men dette problem oplevede jeg personligt ikke. Vi bliver taget i hånden af Gerwig, men det er op til os selv at stå på benene og holde opmærksomheden. Hvis man gør det, har man altså en ret så fantastisk filmoplevelse til gode.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.