Cookie- og Privatlivspolitik

I Walk

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til Medierådet for Børn og Unge og får deres efter loven en 15-års censur.

Se mere på medierådet.dk
22.10.2020
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jeg går
|
Versioner: se alle
2D, English subtitles
|

Filmen 'I Walk' er en ny dokumentar af og om filmkunstner, sportsjournalist og digter Jørgen Leth, der tidligere har stået bag De fem benspænd og Det erotiske menneske.

'I Walk' tager sit udspring i jordskælvet i Haiti i 2010, der ændrede Jørgen Leths liv radikalt. Hans hjem blev smadret og sidenhen har ulykken påvirket bl.a. hans evne til at gå.

Dokumentar går tæt på den danske legende, og vi følger, hvordan den 83-årige filmmager håndterer alderdommen med en forsat spirende livslyst - der bl.a. fører filmholdet dybt ind i junglen.

'I Walk' er optaget over flere år og skabt i samarbejde med sønnen Asger Leth, og benytter flere af Jørgen Leths egne optagelser med sin mobiltelefon.

Jørgen Leth har selv beskrevet 'I Walk' som sit filmiske testamente, og således går den også tilbage til instruktørens tidlige filmrødder, og har bl.a. nye klip med cykelrytteren Ole Ritter og tennisspilleren Torben Ulrich, som Leth har lavet flere film om, herunder 'Motion Picture' (1970) og 'Den umulige time' (1975). (copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (25 votes)
4.4
4.3

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "En sejlivet beslutning om at fortsætte, at stå op, selvom bare det at tage skoene på, er en overvindelse. Den bliver aldrig sentimental eller dvæler ved filmmandens fortrydelser. Til det sidste tør Jørgen Leth at være det menneske, han er. Det står han ved." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Jyllands-Posten

  "Tematisk og idémæssigt fægter den i mange forskellige retninger. Så mange, at jeg mere opfatter filmen som et (foreløbigt) filmisk testamente end noget særligt spidsvinklet. Det er en defensiv, melankolsk, genstridig og spraglet film, hvor døden banker på, men den er samtidig meget smuk." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Ingen kan som Jørgen Leth belægge sine ord med et eftertryk, så selv sprogets enkleste udsagn bliver hans egne. Det gælder også i 'I Walk'. Hvorfor filmen skal hen ud over en tur i junglen, svæver lidt i det uvisse." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Hvis 'I Walk' sætter punktum for værket, er det gjort med nerve, sjæl og umistelig stil." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Thomasuser/733924

Et mesterværk ❤

Wayne

Husker at jeg så En Forårsdag i Helvede allerede som barn, med hans monotome hypnotiserende stemme som den perfekte baggrund.

Andreas

Fuck jeg glæder mig!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.