Cookie- og Privatlivspolitik

Kill Bill: Vol. 1

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
24.10.2003
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kill Bill: Vol. 1
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

En tidligere toptrænet snigmorder vågner op efter fire år i koma, besat af tanken om hævn. Hævn over hendes tidligere chef Bill og hans enhed af lejemordere, der for 4 år siden dræbte hendes kommende mand og alle gæsterne til deres bryllup.

Bruden blev skudt af Bill, gik koma og mistede det barn, hun ventede sig. Nu vil hun have sin retfærdige hævn og jager morderne én efter én, for til sidst at få ram på Bill.

Dette er første del af en to-delt fortælling efterfulgt af Kill Bill: Vol. 2.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (122 votes)
4.8
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Steffen

Gal eller genial? Det spørgsmål foranlediges man til at spørge sig selv, når man ser QUENTIN TARANTINOS sammenblanding af spaghetti-westerns, kinesiske kampsportsfilm og japanske samurai-tegnefilm, der går under titlen KILL BILL - VOL. 1.

I filmen følger vi en kvinde, der er tidligere lejemorder, vågne op på hospitalet efter, at hun i fire år har lagt i koma. Og da hun vågner, har hun kun én ting i hovedet: At hævne sig på sine tidligere kolleger, der forrådte hende og forsøgte at slå hende ihjel.

Et simpelt plot, der bliver serveret på den mest fantastiske, blodsprøjtende, og hjerteskærende måde, som man sjældent ser det på film. Filmen vil helt sikkert ikke for alle, men har man bare en lille forkærlighed for skæve, eksperimenterende og overdrevne film, så er KILL BILL - VOL. 1 ikke til at komme forbi. Ganske enkelt en genial film!

bambiexplorer

Her midt i Cinematekets Tarantinomåneder (august/september 2019), var det endelig blevet tid til Kill Bill: The Whole Bloody Affair. Det vil sige, at det var ikke den ægte The Whole Bloody Affair der blev vist, thi denne særlige version af Kill Bill Vol. 1 og Kill Bill Vol. 2 bliver kun vist i Tarantinos favoritbiograf i L.A. en gang i mellem, med cirka 2-3 års mellemrum. Så vi måtte nøjes med en mere almindelig double-bill Kill Bill, som denne aften blev præsenteret af Casper Christensen fra Filmnørdens Hjørne. Med præsentation og pause blev det til 277 minutters glimrende underholdning, til det latterlige beløb af DKK 100 (DKK 160 hvis man ikke er medlem af Cinemateket)

For fire år slog The Brides tidligere lejemorderkompaner (Bill, Budd, O-Ren Ishii, Vernita Green og Elle Driver) The Bride og alle andre i kirken ihjel på dennes bryllupsdag. Det vil sige at det troede de at de slog hende ihjel. Men The Bride røg “kun” i en fire år lang koma. Nu er hun vågnet, og er parat til at gå på hævntogt. Hun har udarbejdet en sirlig udformet liste over de fem personer der skal slås ihjel. Hun begynder fra en ende af … i Tarantinos univers vil det sige med nummer to på listen. Hun har to film til at udrydde de fem personer, plus det løse … og det løse er der en del af, skulle jeg hilse og sige, så det burde være til at overse :) Men vi ved jo godt at i en QT-film er der intet der er bare lige …

Kill Bill Vol. 1 og Kill Bill Vol. 2 – That really was a Hattori Hanzo sword!
Dette er en af de bedst udførte hævnhistorier jeg har set. Alt spiller simpelthen, lige fra attentatet på The Brides bryllupsdag til den afsluttende showdown mellem Bill og The Bride. Fx The Brides kamp for, i bogstaveligste forstand, at komme til at stå på egne ben igen efter fem år i koma i hænderne på verdens sygeste sygepasser, hendes ultrahårde træning hos den kinesiske kung-fu-mester Pai Mei samt ikke mindst hendes flugt fra den visse død, efter at være blevet levende begravet. Alt beskrevet i Quentins bedste ej-liniære stil, med masser af blodsprøjtende lemmer gennem luften flyvende ultravoldelige og til tider ubehagligt eksplicitte sekvenser … samt en masse humor. Det er for fedt. Det holder max. Og det er to film der SKAL ses med jævne mellemrum!

Cast & Crew
Uma Thurman (The Bride) er på niveau med sin præstation som Mia Wallace fra Pulp Fiction. Hvilket egentlig er fantastisk, for udover de to højdepunkter, har hendes karriere ikke budt på noget fantastisk. QT er har en særlig evne til at grave noget ekstra ud af sin cast, og det har så i den grad også vært tilfældet med Uma Thurman. Også Lucy Liu (O-Ren Ishii) som styrer Tokios underverden med hård hånd og Daryl Hannah (Elle Driver), som her oplever et kortvarigt, men mindeværdigt comeback, som den enøjede og “lettere” psykopatiske lejemorder og Bills tro væbner, spiller begge to deres roller til UG. Skal to af de mindre, men ikke uinteressante roller fremhæves, må det være Julie Dreyfus (Sofie Fatale), O-Ren Ishiis fransk-japanske højre hånd og Chiaki Kuriyama (Gogo Yubari), en Mangainspireret teenagepige med et af filmshistoriens mest interessante våben :)

Der er jo ikke så meget at sige om instruktøren, Quentin Tarantino. Han er jo i top-5 over mine favoritinstruktører, sammen med navne som fx Alfred Hitchcock og Christopher Nolan. Han har endnu ikke fejlet i en eneste af de ni film han hidtil har instrueret eller de film (herunder True Romance) han på anden måde været indblandet i, og derfor er Kill Bill Vol. 1 og Kill Bill Vol. 2 også en nydelse for alle sanser … de(n) ligger faktisk i øverst halvdel af hans hidtige film.

Billede & Lyd
Soundtracket gennem begge film sidder lige i skabet. Fra introen med Nancy Sinatras Bang! Bang! til closing credits-sangene (der er to styk) med Shivarees Goodnight Moon og Meiko Kajis Urami-Bushi, bliver der vel ikke spillet en eneste tone forkert gennem de to film. Det er sublimt arbejde. Og husk iøvrigt at se closing credits til ende, da der ligger i lille easter egg gemt til allersidst … i biografversionen i hvert tilfælde. Kameraarbejdet sidder også lige i skabet. Grynet og beskidt, men samtidig legende og let. Effekterne er totalt overdrevne, på den fede måde. De afhuggede lemmer flyver gennem luften og blodet sprøjter ud i alt for voldsomt sjove kaskader. Mangasektionerne passer som fod i hose ind i handlingen, og er vel på en måde med til at tage brodden af de scener der kunne blive for ubehagelige. Uanset hvad er det hele alt for lækkert lavet

Konklusion – Kill Bill Vol. 1 og Kill Bill Vol. 2
I disse to film får du alt det du kan forvente af en (to film der tæller kun for en film i QT’s regnskab) Quentin Tarantinofilm … gange to! Med Kill Bill Vol. 1 og Kill Bill Vol. 2 er du er du fandeme kanongodt underholdt i godt fire timer … man keder sig ikke i et sekund. Så ikke så meget pjat, selv om vi ikke når helt op på Pulp Fiction – niveau, fortjener Kill Bill Vol. 1 og Kill Bill Vol. 2 stadig, her 14-15 år efter premieren, intet mindre end seks stjerner.

blog.nilsbuch.dk

Abdul

Kan anbefale dette film til alle som elsker action og triller.
En film som kan ses på til flere gange

Simon

Holy motherf*cker. Sorry mor. Men hold nu helt kæft. Glem alt om at tage til USA for at prøve rutsjebaner. Bare se Kill Bill. Så får du en rutsjebanetur for livet.

Plottet er såre simpelt, og det synes jeg er super fedt. Både fordi Tarantino leger så meget med alt. Han leger med vores følelser, han leger med animation, han leger med sort hvid og selvfølelig blod. Det er uden tvivl den film af ham hvor han går planken allermest ud. Og det er ikke så let sagt. Først i Reservoir Dogs hvor han debuterer, og er han fremme i skoene allerede der? Svaret er ja. I Pulp Fiction er filmen ikke kronologisk fortalt, så han skider nærmest på ALLE. I Django giver han os den film med flest n-ord. Nummer to har vist nok halvt så mange af de ord. I Inglourious Basterds piller han ved slutningen af WWII. Og i The Hateful Eight refererer han i en time til 2001: A Space Oddyssey (jeg skal snart se den igen, jeg hader at jeg ikke kan lide den :().

Uma Thurman spiller fantastisk, hun gør det alvorligt, men charmerende. Det kan jeg godt lide. Der er simpelthen bare så mange ting jeg elsker ved Kill Bill Vol. 1.

Den sidste linje som Bill leverer er iskold, og hvor er jeg glad for at jeg ikke så den tilbage i 2003, så jeg ikke skulle vente et år! Jeg glæder mig sådan til at se Volume 2. Pletskud fra Tarantino.

6/6, 6/6, 6/6, 6/6, 6/6, 6/6

Nikolaj

Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke har set den til ende. Men jeg har nok set mellem tre kvarter til en time af den. Tarantino er en meget kreativ mand, ingen tvivl om det. Og det er Kill Bill da også, en kvinde som har oplevet noget forfærdeligt i sit liv. Som så ender med, at lave et hævntogt, med masser af rå action og blod. Udførelsen er fin, men stilen er bare ikke mig. Og selvom at jeg godt kan lide noget af det, som Tarantino laver. Så er det ikke Kill Bill, som står øverst.

Nikolaj

Man føler jo at man er trådt lige ind i en meget voldelig tegnefilm! Vanvittige kampscener med masser af blod, og lydeffekter som tydeligt er lagt på efter optagelserne, giver filmen den knap så alvorlige tone, som Quentin Taranino altid kommer langt med.

Den leverer en omgang god underholdning og leger med en ordentlig spandfuld af filmiske virkemidler. Det skal også sige at Uma Thurman gør den virkelig godt som hævngærrig kvinde!

Bjerg

Den første del af Tarantinos to-delte mesterværk, er den mere actiontunge og blodfyldte volume ud af de to.
Den fænomenale og mindeværdige åbningsscene, sætter standarden for hvad der er i vente og hvordan filmen, både handlings- og stemningsmæssigt, vil forløbe.

Jeg må indrømme at første gang jeg så 'Kill Bill' fandt jeg vol. 1 alt for overdreven og smagsløs, og vol. 2 alt for kedelig og antiklimatisk. Det skal siges at min passion og filmiske viden stadig var i en begyndende udviklingsprocess, så jeg havde sværere ved at "skille" filmen ad og se dybere på filmen.
Jeg har til dags dato set begge volumes up til flere gange, og hver gang er der noget nyt at hente. Jeg har tilmed skrevet min SRP opgave i gymnasiet omkring hr. Tarantino, med særligt fokus på vold, og med vol. 1 af hævnsagaen som prioritets-reference og analysemateriale.
-Og for hver eneste gang er filmen bare blevet bedre og bedre.

'Kill Bill vol. 1' er fantastisk som underholdning, analysemateriale, hyldest, samt filmteknisk kunstværk, og den er fortsat én af Tarantinos absolut bedst gennemførte film, på overfladen. Dette skal bestemt ikke misforstås, da der er masser at tage fat på under alt det billed- og lydmæssige; men vol. 2 er stadig den mest velskrevede og karakterdrevne af de to - og også min personlige favorit.

Jeg ser det da kun som en fordel at de to dele er forskellige fra hinanden på visse punkter, samt fuldstændig ens på andre. Der ville jo ikke være nogen reel grund til at splitte filmen op i to, hvis anden del udspillede sig som en unødvendig extended edition af den første. Tror dog Quentin, som én af de få, alligevel sagtens kunne have hevet den hjem også. ;)

Tak Tarantino,
for at give os én af de bedste hævnthrillere nogensinde, der indeholder et adrenalin- og blodpumpende højt niveau, af noget som syntes at være det ultimative, når det kommer til iskold og nådesløs hævn... Det bliver ikke vildere og mere cool end det her.

5/6

Nadia

Verdens bedste film

Frank

God film

Jeff

I’m trying to think which of the Kill Bill films I like the most and I can’t separate them. Therefore, from now on, I judge them as one film. Brilliant Tarrantino at work.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.