Cookie- og Privatlivspolitik

Badlands (1973)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Badlands
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning m. foredrag
|

´Badlands´, Terence Malicks banebrydende instruktørdebut, indvarsler en æra, hvor film refererer lige så meget til andre fiktioner som til en ydre virkelighed. Historien er ganske vist baseret på en autentisk hændelse, men beretningen om, hvordan teenagepigen Holly lader sig forføre til at sætte ud i det blå med den psykopatisk afstumpede Kit, rummer et hav af referencer – samtidig med at auteuren Malick giver et første bud på sit egenartede filmsprog og univers.

I filmen 'Badlands' stikker en ung og naiv teenagepige (Sissy Spacek) af med en ung kriminel fyr (Martin Sheen). Snart er parret blevet mordere og eftersøgte af loven.

'Badlands' er Terrence Malicks debutfilm og har sidenhen bl.a. inspireret Quentin Tarantinos manuskript til Tony Scotts 'True Romance'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
4.7
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Terrence Mallick's film fra 70'erne er af en anden støbning end hans senere meget langsomme, drømmende og poetiske film som The Thin Red Line, The New World, og Tree of Life. Badlands er dog ikke fri for dvælende naturscener og masser af voice-over, men sammenlignet med førnævnte føles det næsten som en "normal" film.

Badlands er en tilbagelænet udgave af Natural Born Killers - men med den væsentlige forskel, at det i Badlands er umuligt at relatere eller sympatisere med nogen af hovedpersonerne.

Martin Sheens Kit mister man alt for i det øjeblik, han skyder Hollys uskadelige far. Og man fatter ikke Holly, som er alt for intelligent til at opføre sig så naivt, at hun bare følger i Kits fodspor, efter at han har slået hendes far ihjel.

Irritationen over karakterene var dog ikke større, end at jeg sagtens kunne hygge mig med Martin Sheen og Sissy Spacek i deres unge dage, samt ikke mindst nyde de mange flotte udendørsoptagelser fra det landlige USA.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.