Cookie- og Privatlivspolitik

Britt-Marie var her

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er roligt fortalt og har en positiv grundstemning. I en enkelt, kortvarig scene ses et klip, der viser en trafikulykke. Dette klip er dog ganske kortvarigt og ikke udpenslet. Filmen vurderes derfor kun at kunne virke skræmmende på de mindste børn.

Se mere på medierådet.dk
14.03.2019
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Britt-Marie var här
|

Komedie-dramaet 'Britt-Marie var her' følger den 63-årige Britt-Marie, der har viet hele sit liv til rengøring, madlavning og andre huslige pligter. Men da 40 års ægteskab går i stykker, må hun gøre op med sig selv, hvad der nu skal ske.

Den punktlige dame ender i den lille svenske flække Borg, hvor hun skal styre egnens fritidshjem - og være fodboldtræner. I takt med at Britt-Marie møder stedets forskellige mennesker og børn, opdager hun, at livet indeholder så meget mere end vaskemiddel og natron.

'Britt-Marie var her' er baseret på romanen af Fredrik Backman, der også har forfattet filmatiseringen En mand der hedder Ove fra 2016, som blev en af de største biografsucceser i nyere svensk filmhistorie.

Feel-good filmen er instrueret af Tuva Novotny, som vi i dansk film kender fra roller i film som Den sorte Madonna og Krigen, mens manuskriptet bl.a. er skrevet af Anders Frithoif August, som stod bag den store danske succes Lykke-Per. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (29 votes)
4.1
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er faktisk sjove momenter undervejs, og Pernilla August er selvfølgelig skøn og sammenbidt i sine stramme husmoder-slacks. Men desværre har vi set det hele før." (Sarah Iben Almbjerg)

 • BT

  "Borgs forsamling af indbyggere er bestemt charmerende, og filmens morale om, at det aldrig er for sent at begynde at leve livet, er jo fin, men det havde været rart, hvis den ikke i så insisterende grad blev skåret ud i små mundrette bidder og serveret så tydeligt ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Britt-Marie spilles af Pernilla August. Hun kan sende blikke, der brænder, og sende både hjerte og tanker på flagrende himmelflugt med et halvt smil eller et lille kast med nakken. Men manuskriptet giver hende ikke nok at arbejde med her ..." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Der er social feel good for moneterne i Tuva Novotnys sympatiske og hyggelige film om en moden kvinde, der starter forfra i en lille provinsby." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... en feel good film, som begrebet var tænkt. Efter floder af rugende nordisk noir kommer 'Britt-Marie var her' som solskin." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anne Metteuser/55891

Filmen var en slem skuffelse i forhold til bogen. Britt Marie manglede det asociale og skøre styrke, som bogens Britt Marie har, og filmen mangler bogens humor.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.