Cookie- og Privatlivspolitik

Avatar

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
18.12.2009
| |
2 timer 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Avatar 3D
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D - Special Edition (uden undertekster)
|

James Camerons 'Avatar' foregår på den fremmedartede og tryllebindende måne kaldet Pandora, hvor der lever mere end tre meter høje, blå, menneskelignende væsner, Na’vi.

Denne fremmede verden er rig på fantasifulde landskaber, væsener og ukendt beplantning. Mennesker kan ikke ånde den pandoriske luft, så de udvikler genetiske hybrider af mennesker, kaldet avatarer.

Jack Sully, en tidligere soldat, kastes i filmen, i skikkelse af sin avatar, ud på dannelsesrejse gennem Pandoras forunderlige verden.

Filmen har været mere end 14 år undervejs, og det er Camerons første fiktionsfilm siden 'Titanic' (1997).

’Avatar’ vandt tre Oscars: Bedste visuelle effekter, Bedste cinematografi og Bedste art direction.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (11438 votes)
5.2
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ikke desto mindre ville man være et gnavent skarn, hvis man ikke lod sig forføre af denne fantastiske film, der underholder os mere storslået, end vi nogensinde er blevet det før." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Cameron vil tilsyneladende gerne invitere hele familien i biografen, alligevel er produktionen ikke nogen familiefilm, dertil er den ganske enkelt for voldelig, og hele filmens slutning forløses i lækre og drabelige krigsscener, der på drengerøvsmaner underminerer filmens opbyggelige budskaber." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Der er scener i denne film, der er så fantastiske, at de får 'Ringens Herre' til at ligne 'Far til Fire på Bornholm'.Med sin økologiske science fiktion film sætter canadiske James Cameron en helt nye standart for digital meddigtning. 'Avatar' sætter helt nye boller på Hollywood suppen!" (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "Men trods indvendingerne er ’Avatar’ selvfølgelig en af de film, man skal se. Især hvis man lader være med at tænke for meget over tingene. Eller forventer troværdige karakter. Om ikke andet har Cameron vist, hvor virtuost 3D-formatet kan bruges. Og man kan så blot håbe på, at andre formår at udnytte det til nogle mere originale fortællinger." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "På en måde handler filmen hinsides al sin naivitet, sin virtuositet og sin dobbeltmoral dog mere end noget andet om sig selv, om selve det at befinde sig i biografen. Med planeten Pandora som det håndfaste symbol på en fremmed, magisk verden, som man for en tid kan forsvinde helt ind i - og efterhånden slet ikke har lyst til at forlade igen." (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  "Faktisk ville Camerons ferske blanding af drengebogsromantik og øko-prædiken slet ikke være til at holde ud, hvis ikke det hele altså havde set så fabelagtig godt ud og ikke havde udspillet sig i et tempo, der er konstant højt, men aldrig tomt opgejlet." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "Som filmkunst betragtet er Avatar ikke dårlig, men i en kategori for sig selv. Som stumfilm eller kørende forlystelser. Der er slet ingen grund til, at filmen skal vare tre timer og koste halvanden milliard kroner. Det lykkes at blande live action og animation. En hidtil uset dybdevirkning afstedkommes, men det hele kunne være fortalt med enklere midler af et hvilket som helst animationsfirma." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Januser/752920

Filmen er ok men 3 D skuffer vildt

Josef

Endelig en flot film med en go historie! En helt fantastisk oplevelse med og uden 3D. Var opslugt fra start til slut.

Pia Didiauser/708784

Flot film med rigtig gode effekter i 3D og god handling

Tit

Synes den er flot lavet ja, men ikke nogen helt vild handling som sådan. Den er kedelig i længden og der sker egentligt lidt det samme om og om igen.
Men flotte effekter og helt klart en flot film.

Aliuser/20871

Det er utrolig fantasigfuld og smukt!

LunaK.

"Trods jeg kun har givet denne spændende actionfilm 3 stjerner, skyldes den meget tynde handling, og de utrolige langtrukket scener. Det er en fantastisk verden denne Pandora, som Cameron har skabt. Og det kan være svært ikke at leve sig ind i den. Dog er filmen overvurderet, alt for meget snak om hvor vidunderlig 3Den og hvor nyt det hele ville være. Man bliver for skuffet" (Luna K. Hoej)

susanne

det er bare en forygende film hold da op

claususer/164509

Selvom filmen har fået lidt kritik for en tynd historie, må jeg give filmen topkarater!! Filmen er en oplevelse og banebrydende - den er utrolig flot og historien er god! Dog en anelse langtrukken aktionkrig i den sidste ende.
Skal ses - i biografen med 3D briller ;)

ibuser/319930

det er den beste film længe og med mange visuele ting
glæder mig til at selv få den på 3d :-)

Betinauser/89679

det ville dog være smart med nogle briller som passer til folk med briller

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.