Cookie- og Privatlivspolitik

Legenden om Jordhavet

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Gedo senki
|

Animationsfilmen 'Legenden om Jordhavet' (Gedo senki) handler om Prins Arren, hvis mørke indre har tvunget ham til at myrde sin far, kongen.

Arren tager nu ud på en rejse, og med sig har han det kongelige sværd, som gemmer på mystiske kræfter. Men der er andre, som vil have fat i det magiske sværd.

På rejsen møder den unge prins troldmanden Sparrowhawk og den hjemløse pige Theru. 

'Legenden om Jordhavet' er instrueret af Gorô Miyazaki og baseret på Ursula K. Le Guin’s novelle af samme navn.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)
4.3
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En dramatisk indledning med et skib i stormende uvejr og to kæmpende drager er med til at fortælle os, at verden er kommet i ubalance. Kongen bliver informeret om begivenhederne til søs, og kort efter bliver han snigmyrdet. En ung mand (snigmorderen) bliver reddet i ørkenden af en troldmand. Den unge mand redder selv senere en pige fra at blive taget som slave, og snart er både troldmanden, den unge mand, den unge pige + pigens "stedmor" samlet. De repræsenterer det gode, der skal kæmpe mod den onde troldmand og hans håndlangere.
Super flotte baggrundstegninger - især i den store by, som er groet til med slyngplanter, mos og alger og fyldt med gamle ruiner.

Filmen er baseret på en række fantasy bøger og er blevet skældt ud for ikke at være tro mod disse. Uden at kende disse virker filmen isoleret set som et forsøg på at fortælle en episk fortælling med en række små hentydninger til en mytisk forhistorie. Miyazaki junior er desvære overambitiøs og den historie vi bliver præsenteret for her er ikke vanvittig interessant. Der er en god troldmand, der søger at rette op på verdens ubalance, og der er en ond troldmand, der vil opnå evigt liv. En ung mand og en en ung pige (som begge er mere end de udgiver sig for) hvivles ind i kampen mellem de to troldmænd.

Filmen er meget mørk i sin tone og fuldstændig blottet for humor. Den onde troldmand og hans lige så onde håndlanger er unuanceret skildret. Man drages dog stille og roligt ind i fortællingen og der skabes en ok connection med de to unge hovedpersoner. Der lægges op til en grand finale, som dog ikke er så episk, som filmen gerne vil have os til at tro.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.