Cookie- og Privatlivspolitik

Klovn the Final

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en let og humoristisk grundstemning. Den indeholder enkelte scener med skildringer af voksenseksualitet, men da skildringerne er antydningsvise, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11, og den får derfor en 11års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
30.01.2020
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Klovn The Final
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske undertekster), Babybio, Seniorbio
|

Den danske komedie 'Klovn the Final' (Klovn 3) er den tredje og sidste (!) film i trilogien om Frank Hvam og Casper Christensens pinlige udskejelser, der er baseret på TV2-serien af samme navn.

I 2010 udkom den første film, Klovn: The Movie, og blev en biografsucces med over 838.000 solgte billetter. Filmen blev efterfulgt af toeren, Klovn Forever, i 2015.

I den nye film skal Frank fejre sin 50-års fødselsdag, og selvoptagetheden er steget ham til hovedet. Men da Mia pludselig begynder at snakke om at ville skilles, må han tage en revurdering af sin situation.

Først skal han en fødselsdags-smuttur med Casper til Island, men af uransagelige veje ender de to venner i Lars Hjortshøjs hus, hvor de bliver fanget, og Frank får pludselig mulighed for at se sit liv udefra.

'Klovn the Final' følger i forgængernes herligt tåkrummende fodspor, og flere af universets kendte karakterer dukker op på ny. I 2020 kan serien fejre sit 15-års jubilæum og Frank og Casper tager afsked med en humoristisk og storslået finale. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (326 votes)
4.5
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Med 'Klovn the Final' føler man, at en oplagt chance for at fortælle noget om alderens trykken er gået til spilde." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Helt generelt har man fornemmelsen af, at Casper og Frank kan så meget mere, end de viser i filmen." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "... denne sjove, skarpe, vellavede komik henvender sig så afgjort ikke kun til drengerøvene. En lille sidehistorie om køb og salg af et legeland får både illustreret, at hovmod står for fald, og at de mere kloge narrer de mindre kloge, og det er jo ikke så tosset." (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "Ud over at være noget af det mest begavede, indsigtsfulde og fordomsfri, vi nogensinde kommer til at se om (midaldrende) manderoller og identitet - og såmænd også om ægteskabets væsen - så er 'Klovn The Final' tilmed den sjoveste danske film siden 'Klovn The Movie'." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Jeg elsker det univers. Jeg elsker, at andre synes, det er for meget, for lidt, for pinligt, for mandehørmende, for pubertært, for plat, for privat. Jeg elsker, at Casper og Frank er helt nede og pille i vores underbukser. Ikke kun i mænds underbukser." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Klovn the Final' er åbenlyst en afslutning, men 'Klovn' kan ikke afsluttes. For ligesom sitcomantihelte i alle afskygninger bliver narren aldrig klogere, men er dømt til at bære sin idioti med sig for evigt. Hvam og Christensen bærer den flot. Det er bare, når enden er nået, ikke helt sjovt nok." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... det er i denne umulige splittelse mellem lyst og pligt, mellem barn og voksen, at Klovn-universet bliver allermest interessant og rørende. Og så hjælper det jo, at de selvudleverende episoder kan få voksne mennesker til at gå i spagat af grin." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Jeg vil gerne sige tak for 'Klovn'. Og måske især for, at serien standser, mens legen endnu er relativt god. Det har været en lang og vildt pinlig rejse. Måske kan drengene blive til mænd, der har plads og tager del i familien." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Flemming

Filmen er rigtig god underholdning med temmelig sjove pinligheder.

Lars Michael

Farvel på den bedste måde.

Både Frank og Casper kan bare det der, gør filmen sjov og alvorlig.
Et rigtig godt makkerpar.

Trine

Et rigtig fint farvel til et univers, der har givet os så meget. Tak til Frank og Casper for timevis af underholdning, fantastiske udtryk og en masse pinlighed.

Filmen fungerer overordnet set fint. Sammenspillet mellem Casper og Frank er som i de gamle dage. Personligt bryder jeg mig dog ikke om, at Caspers karakter er blevet så rablende skør, som han er nu. Kunne lidt bedre lide ham i starten, hvor han endnu mindede om et rigtigt menneske. Et skidt et bevares, men ikke desto mindre et ægte et.

Tim

Casper og Frank har gjort det igen. At nogle mennesker kan være så opfindsomme er over min forstand.

Var inde og se den med mine skønne kollegaer fra Volumebyg og der var bred enighed om, at dette er årets film!

6 stjerner herfra :)

Mark

Skide god film at slutte af på. Giver grin flere gange igennem, kan kun anbefale den. :-)

Simon

Som Klovn fan, mener jeg the final er en perfekt og værdig afslutning, for en af dansk comedys mest populære serier. Helt bestemt værd at se og havde det så sjovt under hele filmen!

Dennis

Jeg kan godt lide den, den minder meget om 1'eren.

Kristian

En morsom film til enhver smag (Måske ikke så meget for de små). Var inde at se den med hele holdet bag Pubblicita og vi synes alle at den var utrolig morsom.

Morten

Jeg elsker den her film - hvis du ikke allerede har set den, så skynd dig!! Set i Aalborg i Mandags

Sunny

Gode gamle klovn - tak. Skal ses

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.