Cookie- og Privatlivspolitik

Parasite

Tilladt for børn over 15 år
Filmen er et sort komediedrama. Den har en humoristisk, men også tiltagende ildevarslende og dramatisk stemning. Der er en række voldelige og blodige scener, hvor mennesker bliver overfaldet, taget til fange, skubbet ned af trapper og stukket ned med kniv. Nogle bliver hårdt sårede, andre dør. Selvom det brutale indhold er indlagt i en grotesk ramme, er volden blodig og udpenslet i flere scener. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
25.12.2019
| |
2 timer 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Gisaengchung
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ eng. undertekster), Babybio, Seniorbio
|
Billetter

Den sydkoreanske film 'Parasite' handler om en fattig familie af småsvindlere, der bor i ubeskriveligt slum i Sydkorea.

Familiens to store børn er dog begge lige så handlekraftige som forældrene, så da drengen får mulighed for at undervise en rigmands-datter i en godtroende familie, begynder en større overtagelse, hvor hele hans familie snart snyder sig ind som medarbejdere.

'Parasite' er en original, kulsort og til tider dybt forstyrrende komedie om klasseskel. Midt i komikken bliver det dog til tider meget mørkt og langt fra morsomt, men handlingen er så kuleskør, at man er underholdt ud over det sædvanlige.

Mesterinstruktøren Joon-ho Bong, som tidligere har stået bag 'The Host', 'Mother' og Snowpiercer, har med denne titel opnået karrierens hidtil højdepunkt.

'Parasite' modtog fire Oscars, bl.a. for Bedste film og Bedste instruktør, og den blev hædret med Guldpalmen på Cannes Filmfestival 2019.

Filmen er siden blevet udgivet i en sort-hvid-version, som vises i biografen med engelske undertekster. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (466 votes)
5.1
5.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmåret slutter med et brag: Bong Joon-Hos 'Parasite' er rig på overraskelser, spænding a la Hitchcock og barok, kropslig humor." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Joon-Ho Bong kender tydeligvis både sin Hitchcock og sin Tarantino, men er alligevel helt sin egen og balancerer dygtigt mellem thrillerelementer, sort humor og en politisk kommentar om den utrolige forskel på den rigeste og den fattigste procent." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "Da 'Parasite' samtidig har et fantastisk manuskript – også af Bong Joon Ho (med makkeren Won Han Jin), hvor alt hænger sammen og bruges til noget – ligegyldigt hvor grotesk og aparte det virker i situationen, er der kun et at sige om filmen: Den er mesterlig!" (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  "Legende humor, spraglet fantasi, virtuos action og intens spænding. En suverænt underholdende fortælling." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Parasite' er en masterclass i filmhåndværk – en lydefri fusion mellem velproduceret, plotdreven mainstream og konsekvent konfronterende kunstfilm." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Hyper-intelligente og dybt flabede 'Parasite' er groft underholdende. Sjov, makaber og stilsikker som bare pokker." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jan Engel

Jeg er flov over at indrømme det, men filmen fængede ikke. Jeg havde den samme oplevelse, da jeg havde set ’Roma’ og ’The Artist’. De fængede heller ikke, selvom de blev rost fra alle leder og kanter.

Smag og behag er en forunderlig ting. Man kan bare ikke selv bestemme, hvornår man kan lide noget, og hvornår man ikke kan lide noget.

Gudskelov kan jeg godt lide de fleste andre nominerede film gennem årene.

Gudrunuser/1470865

Et sandt mesterværk af en film. Jeg var grebet hele vejen igennem: Sjov, trist, spændende, og overraskende. Den kan det hele.

Knut

En film der gør indtryk. Både sjov og uhyggelig og med noget socialrealisme. Absolut værd at se.

Mvh. Knut
Hjemmeside i Wordpress

Frey

Denne film ramte virkelig med fremragende skuespil, flot filmisk værk og en historie der gav lussinger ud.

At holde med skurken, at cringe så hårdt at det svært at se filmen, men uden mulighed for stoppe med at kigge, bravo, en klassiker er født.

Humor and horror in a perfect mix.

Mesterværk.

Magnus

Jeg må ærligt indrømme at jeg kom meget overrasket ud af salen.

Ghita

Den første halvdel af filmen var god. Så kom der en underlig handling med en mand, der gemte sig i kælderen som gav filmen et underligt twist.

Vosse

Jeg havde store forventninger til filmen som Oscar-vinder. Og jeg blev totalt skuffet. Der er slet ikke den sammenhængskraft, hverken i filmens handling, dens fortællemåde eller i dens skuespilpræstationer, som man må kunne forvente og forlange af en "storfilm". Der er mange overraskende episoder, men alt i alt forsvinder troen på historien som filmen skrider frem. Og slutningen er da helt hen i vejret.

Bouser/311750

Jeg kan simpelhen ikke forstå at nogen syntes det er et mesterværk, men jeg har helle ikke gået til film (jeg ser dem bare) det er lidt som at betale 1 mill for en banan der hænger på en væg med tape. (helt gak i min bog)
den er ikke sjov, den er heller ikke spændende, den er heller ikke uhyggelig, det er svært at sige noget om skuespil, jeg ikke forstå sproget, så man kan kun læse teksten.
Jeg slukkede efter 45 min
det er fint at vi er forskellige, og at nogen syntes at den er helt fantastisk.

bambiexplorer

... og at alle ikke er lige så vilde med PARASITE som jeg fx er. Men når du siger at du slukkede for filmen efter 45 minutter, betyder det at du lige præcis har slukket omkring det tidspunkt hvor vi gik fra filmens 1. til 2. akt., hvilket gør at du vel næppe kan udtale dig om eller anmelde filmen i sin helhed!

Jeg er ganske enig med dig i at man naturligvis går glip af nogle nuancer i skuespillet når man ikke forstår koreansk, men derfor er det da alligevel muligt at vurdere om skuespillet er godt eller ej. Skuespil er meget mere end blot de ord som skuespillerne fremsiger.

Jeg kan kun opfordre dig til at give (hele) PARASITE en chance mere ... jeg har set den tre gange, og er stadig lige begejstret for filmen :)

Maria

Filmen skildrer nogle interessante karakterer fra to meget forskellige verdener. Det er imponerende hvordan filmens plot tager en række uventede drejninger og samtidig er tragi-komisk. er vild med den! En vigtig film med fokus på den stigende ulighed i verden!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.